De cadeaukast

Vanwege de dagelijkse berichtgeving in de media over oplopende kosten en mensen die moeite hebben om rond te komen is er op de Mheen in 2022 een initiatief gestart om gezinnen die het kunnen gebruiken wat verlichting te bieden. Zo willen we met elkaar nog meer een geMheenschap zijn.
Er is een “cadeaukast” ingericht, waar mensen vrijblijvend terecht kunnen om een schoen- of Sinterklaasavond cadeau, Kerst of verjaardagscadeau uit te kiezen.
De kast bevindt zich in een aparte ruimte in de school, waar mensen anoniem terecht kunnen.

Belangrijk is dat iedereen hier gebruik van kan maken, zonder aanmelding of registratie. Het is vrije inloop (binnen de aangegeven mogelijkheden/tijden gedurende de schooldag).

Hoe komen we aan cadeaus?
Cadeaus worden op 2 manieren verkregen:

  1. Inzameling van cadeaus. Voorwaarde is dat cadeaus nieuw zijn en bij voorkeur in de originele verpakking zitten.
  2. Donaties aan Stichting Goed Gemheend. Aan de hand van deze donaties zullen er dan cadeaus ingekocht worden.

In de cadeaukast liggen tevens diverse soorten inpakpapier, plakband en etiketten.

Logistiek
De cadeaukast bevindt zich in de tuinkamer. Deze tuinkamer zal op verschillende momenten gedurende week vrij toegankelijk zijn. Inlopen gebeurt langs de teamkamer en uitloop is via de gemheenschapsruimte. Door middel van een schuifje (welkom/bezet) op de kamer wordt aangegeven of de kamer bezet is. Zo kunnen mensen er zeker van zijn dat ze ongestoord en anoniem iets kunnen uitkiezen.

Kaders
Het belangrijkste kader is vertrouwen. Om de drempel om gebruik te maken van de cadeaukast zo laag mogelijk te houden, is er geen intake, screening of iets dergelijks nodig om een cadeau uit te kiezen. We vertrouwen erop dat mensen die een cadeau uit de kast meenemen, dit nodig hebben. Het initiatief is bedoeld om gezinnen een zo gewoon mogelijke feestdag te bezorgen.