• Open dag

  Ik mag er zijn!

 • Open dag

  Ik leer nieuwe dingen!

 • Open dag

  Ik kan er lachen!

 • Open dag

  Ik ontmoet nieuwe mensen!

 • Open dag

  Samen zijn wie je bent!

Open dag

De schoolkeuze: een belangrijk moment

Het kiezen van een basisschool die past bij jou en jullie kind is belangrijk. De basisschoolperiode is een periode die zo leuk en leerzaam mogelijk moet zijn. Overwegingen om te kiezen voor een school zijn heel persoonlijk. Wilt je een blokje om rijden of liever een school in de buurt? Welke opvangmogelijkheden zijn er? Hoe wordt de lesstof aangeboden? Hoe is de sfeer op school? Wat biedt een school kinderen die extra ondersteuning of juist meer uitdaging nodig hebben?

Kom naar de open dag

Twee keer per jaar bieden basisscholen in Apeldoorn ook een laagdrempelige manier om kennis te maken met scholen.

De open dag van 8 april gaat helaas niet door. Mocht je interesse hebben en willen kennismaken met onze school, stuur dan een e-mail naar mheen@leerplein055.nl .

 

Onze school

De Mheen is een openbare basisschool in de wijk Zevenhuizen, waar de kinderen leren volgens het Jenaplanonderwijs. Het uitgangspunt van het Jenaplanonderwijs is dat ieder mens uniek is en zich op zijn eigen manier ontwikkelt. Samen zijn wie je bent, dat is ons motto.

Onze school is een samenleving in het klein. Wij vinden het belangrijk dat onze school een plek is waar kinderen, ouders en leerkrachten, wij noemen ze stamgroepleiders, met plezier naar toe gaan. Plezier op De Mheen staat voor:

 • Ik mag er zijn
 • Ik leer er nieuwe dingen
 • Ik kan er lachen
 • Ik ontmoet mensen

Ons motto is: Samen zijn wie je bent!

Jenaplanonderwijs

Wij hebben voor het Jenaplanonderwijs gekozen. Het gaat bij ons niet alleen om kennisoverdracht, maar vooral om de persoonlijke ontwikkeling van het kind. We werken met stamgroepen, waarin 3 verschillende leeftijden bij elkaar zitten.

Het hart van ons onderwijs is wereldoriëntatie. De structuur en vormen, waarbinnen we lesgeven, zijn gesprek, spel, werk en viering. Hoewel de leerlingen in stamgroepen bij elkaar zitten, worden instructies als rekenen en taal per jaargroep gegeven.

Programma

Je wordt tijdens de open dag, met koffie en thee, ontvangen door leerlingen en ouders. Zij verzorgen ook de rondleiding door onze school.

We hebben ervoor gekozen je een gewone dag op De Mheen te laten zien, van al onze stamgroepen tot de inpandige kinderopvang, van onze mooie Vlindertuin tot ons natuurlijke schoolplein. Alle basisactiviteiten van ons onderwijs komen tijdens de rondleiding voorbij, gesprek, spel, werk en viering. Bij onze stamgroepen in de onderbouw kunnen de kinderen even in de kring een kijkje nemen of meedoen met de activiteit van dat moment.

Wil je weten wat onze leerlingen van De Mheen vinden? Lees hier hun reacties.

Kennismaken

Wil je graag een afspraak met de directeur, Gonda Massier? Neem dan contact met ons op via het onderstaande formulier, via telefoonnummer: 055-3662699 of kom langs. Gonda is aanwezig van Maandag tot en met donderdag.

Maak een afspraak

Delen via