De eerste schooldag

Voorafgaand aan de eerste, echte schooldag, mag je kind 4 ochtenden komen wennen. Ongeveer 6 weken voor de 4e verjaardag, neemt de stamgroepleider contact met je op om deze wenochtenden in te plannen. Vanaf de eerste schooldag, na de 4e verjaardag, gaat je kind echt naar school. Als je kind naar het kinderdagverblijf bij ons op school gaat en daarna ook bij ons op school komt, dan mag hij als hij er aan toe is vanaf 3 1/2 jaar al verschillende momenten in zijn nieuwe stamgroep meedraaien. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouders, de leiding en de stamgroepleiders.

Wat neem je mee op de eerste wendag?

– een rugzak of tas met daarin eten en drinken voor de kleine pauze
– gymschoenen, die op school mogen blijven

Van ons krijg je een luizenzak voor aan de kapstok. Hierin kun je de jas, handschoenen en sjaal opbergen.

De eerste schooldag

Vanaf 08.15 uur is de school open. Om 08.30 uur moet je kind echt in de stamgroep zijn. Tot ongeveer 08.40 uur mag je bij je kind in de groep blijven, samen een spelletje doen, een boekje lezen of gewoon gezellig even kletsen.

Ieder schooljaar wordt er in de eerste of tweede week een kennismakings- en informatieavond door de stamgroepleiders georganiseerd. Je kunt dan kennismaken met de andere ouders. Ook wordt dan verteld hoe een dag in de onderbouw er ongeveer uitziet. Halverwege het schooljaar organiseren de stamgroepouders een informatieochtend voor nieuwe ouders die later in het schooljaar instromen. De data kun je terugvinden in de agenda op de site.

Voor meer informatie over de eerste schooldag verwijzen wij je naar het boekje ‘Goed van start op Jenaplanschool De Mheen-mijn kind gaat binnenkort naar school!’, dat je na inschrijving van ons hebt ontvangen. Heb je deze niet ontvangen, klik dan hierop: Start-boekje.

Delen via