Stagiaires en studenten

Studenten moeten de kans krijgen om ervaring op te doen in het onderwijs. Wij werken graag met stagiaires die we voor een langere periode aan onze school kunnen binden en die het Jenaplan-concept onderschrijven.

De stagiaires kunnen studenten van de PABO zijn, maar ook studenten van het ROC, van een specifieke MBO, HBO  of van sportopleidingen zijn welkom op onze school. In principe kunnen deze studenten worden ingezet in alle groepen. Tijdens hun stage worden zij begeleid door de stamgroepleiders en door mentoren van hun eigen opleiding.

Stages kunnen enorm variëren in intensiteit: van enkele dagen meekijken tot zelfstandig een groep begeleiden. Hierbij wordt uiteraard altijd gekeken naar de stamgroep. Is deze geschikt, zijn er niet teveel mensen binnen een groep, enz.

Op onze school kan ook een WPO-student werkzaam zijn. Dit is een PABO-student die tijdens de laatste stage van de opleiding, zelfstandig als leerkracht voor een groep staat. De eindverantwoordelijkheid ligt uiteraard bij de stamgroepleider. Op De Mheen werken we veel samen met KPZ uit Zwolle, aangezien deze PABO ook Jenaplanstudenten opleidt.