Natuurlijk speelplein en Vlindertuin

Wij vinden het fijn als kinderen tijdens het spelen ook uitgedaagd worden door hun omgeving. Dit is een van de drijfveren geweest om ons schoolplein om te toveren naar een natuurlijke speelplaats. Met erg veel hulp van Marcel van Bellerts tuinen, kinderen, ouders, teamleden en  de gemeente Apeldoorn, is onze “apenrots” en waterpartij tot stand gekomen! Wat zien we hierdoor een mooi spel ontstaan! Jong en oud loopt samen te genieten en te ontdekken tijdens het buiten zijn.

Klik hier voor een fotoreportage van de ontwikkeling van ons natuurlijke speelplein.

Een natuurlijk speelplein vraagt ook om onderhoud. Een paar keer jaar steken de ouders van de Tuincommissie hun handen uit de mouwen voor het onderhoud van het speelplein. Interesse om ook eens te helpen, neem contact met één van hen op!

Dit geldt ook voor onze Vlindertuin.

De Vlindertuin is een omheinde, natuurlijke tuin voor de kinderen van de onderbouw, waarin ze heerlijk, zelfstandig kunnen spelen tijdens onder andere het blokuur. Deze tuin grenst direct aan het lokalen van de Vuurvlinders en Citroenvlinders. De kinderen die naar de BSO op onze school gaan, maken ook weleens gebruik van de Vlindertuin.

In de Vlindertuin vind je onder andere een blote voetenpad, een hangbrug, doolhof, een houten hut en een mooie waterpartij. Anneke Stolk van Anna Parte heeft geholpen met het ontwerpen van onze Vlindertuin.