Nieuwsbrief De Mheen

17 januari 2018
Zo wensen wij iedereen een gelukkig 2018!

Zo wensen wij iedereen een gelukkig 2018!

Maandag 8 januari om 13.00 uur verzamelden alle stamgroepen zich bij het draadcircus voor de nieuwjaarswens. En dat deed iedere groep op zijn eigen wijze, kijk maar eens naar dit filmpje.....

Nieuw jaar

Het jaar is al ruim twee weken oud. Vakantie ligt al weer ver achter ons. Op school zitten we weer goed in het ritme. We beginnen om 8.30 u. en dan gaat de deur van de klas ook dicht. Soms spelen we niet buiten of heel kort omdat het regent.
Wel meteen met een griepgolfje begonnen. Veel kinderen die één of enkele dagen afwezig zijn. Deze week ook al enkele collega's die thuis moesten blijven. Dan roer ik nu een onderwerp aan dat ook jullie kan raken: invallers. Deze twee weken al zoveel energie gestopt in invallers bellen en inplannen dat ik vrees dat er een dag komt waarop we een groep zonder leerkracht krijgen en misschien kiezen voor thuisblijven. Dat zal nooit op de dag zelf zijn, maar ik voorzie wel dat er op een avond na lang zoeken en bellen niets anders opzit. Dan komt er een mail naar de ouders van een groep met de melding: "Het is niet gelukt. Kun je zelf een oplossing bedenken!" Heel vervelend als je werkt of mantelzorg moet verlenen, maar het houdt voor school dan op en er is echt geen andere oplossing. Komende MR vergadering wil ik dit ook aankaarten.

Toetsweken

Heel veel scholen kennen in deze twee weken de beroemde M toetsen. De M staat voor midden dus midden in het schooljaar. Wij willen weten of elk kind een stuk(je) vooruit is gegaan. Was onze uitleg en ons aanbod goed?  Hebben kinderen het goed opgepakt en goed verwerkt? Van belang voor elk kind en ook voor de leerkracht en ook voor school.
Vanaf groep 2 wordt er getoetst. Vanaf groep 3 meerdere toetsen en verdeeld over 2 weken. Een pittige operatie, want er zitten ook leestoetsen bij die individueel worden afgenomen. Begin februari zijn alle gegevens bekend en analyseren wij alles. Tijdens oudergesprekken zullen we jullie hierover informeren.

Plan alstublieft geen afspraken die niet persé hoeven. Het is niet makkelijk om iedereen de cito weer in te laten halen…

De volgende ronde komen de E toetsen aan bod en die worden in mei / juni afgenomen. Alleen niet voor groep 8. Zij maken eind april de eindtoets basisonderwijs. Deze is van belang voor de plaatsing binnen het voortgezet onderwijs en ook voor school. Elke school moet boven de gestelde norm scoren. Voor ons dit jaar dus erg belangrijk.

Het nieuwe vieringenrooster

Het nieuwe vieringenrooster voor de tweede helft van dit schooljaar is bekend. Hieronder vindt u de link naar het rooster.

Zoals je kunt zien is er op 9 februari weer de jaarlijkse “De Mheen heeft Talent” show. Je kan ook samen met jouw zoon of dochter aan deze show meedoen. Na een auditie in de groep, wordt gekeken zie er dan namens de stamgroep op 9 februari mee gaat doen.  

Print het vieringenrooster uit en hang hem op het prikbord of koelkast!

vieringen 2018 jan-eind

Vlindernieuws

Goed gestart

We zijn vorige week, na de kerstvakantie, weer goed gestart. De kinderen zaten vol verhalen over hun vakantie en kwamen weer uitgerust op school.

Serious Request

Serious Request

De eerste zondag in de kerstvakantie hebben een aantal kinderen van de Koolwitjes met Carla en Yvette (en een heleboel ouders) een cheque van 520 euro overhandigd bij Het Glazen Huis. Ze hadden al om 8.00 uur op het marktplein afgesproken. De Koolwitjes hadden dit bedrag verdiend door versierde cupcakes te verkopen. Een hele leuke actie georganiseerd door een aantal ouders uit deze groep. Wat waren de kinderen trots!

Nieuwe vlinders

Er zijn weer wat nieuwe vlinders gestart. Bij de Citroenvlinders zijn Mats (groep 2) en Jack (groep 1) begonnen. Bij de Vuurvlinders is Siebe 4 geworden. We wensen jullie een fijne tijd bij ons op de Mheen!

Tafelspel

Tafelspel

Op dinsdag 8 januari kwam Erika van de Berg (van Bergenvilt) een tafelspel voor ons spelen. Ze speelde het verhaal “kan ik er ook nog bij?” uit. Ademloos hebben onze vlinders naar haar geluisterd. Het was prachtig!

De auto

Het thema waar wij de komende weken over gaan werken, is “de auto”. Het zou leuk zijn als alle kinderen die thuis een auto hebben, daar deze week een foto van meenemen naar school. Dit mag een foto van de binnen- of buitenkant zijn. In elke groep zijn we nu druk bezig met het maken van een werktekening. Deze wordt straks gebruikt om een grote auto in de groep te maken.

Klasbord

Wij als onderbouw hebben het goede voornemen om deze maand te starten met klasbord.

Klasbord is een communicatieplatform dat speciaal ontwikkeld is voor gebruik in het onderwijs. Onze collega’s van de middenbouw en bovenbouw delen via klasbord al foto’s en korte berichtjes met ouders. Wij willen dit ook gaan uitproberen. Binnenkort kunnen jullie dus een uitnodiging voor klasbord via de mail ontvangen.

Dierengeluiden

Beste wensen

Om te beginnen....een heel gelukkig, gezond en gezellig 2018!

We zijn het nieuwe jaar gestart met elkaar fijne dingen toe te wensen. De hele school stond rondom het draadcircus, dit is altijd een indrukwekkend gezicht.

Weekthema's

Bij de Muizen is het weekthema Feyenoord gepresenteerd. Dit vinden de voetbalfans een heel interessant onderwerp.

Bij de Egels leren ze veel over het thema Ferrari. Thijmen weet hier veel over te vertellen. Ze krijgen daarbij ook nog een tekenles over hoe je een auto moet tekenen.

De Konijnen hebben een winters thema want a.s. woensdag zal Luna haar thema over Schaatsen presenteren. Verder hangen er aan het prikbord hele grappige pinguïn kunstwerken. Benieuwd hoe ze zijn gemaakt? Vraag het de Konijnen, maar 1 ding is zeker het kietelde wel behoorlijk.....

BovenBouwBezigheden

Volleybal

Op zaterdag 3 februari is het volleybaltoernooi. Er zijn 2 groepen opgegeven, 1 meisjesteam en 1 jongensteam. Vooraf zal er geoefend gaan worden. Mochten jullie willen aanmoedigen, dan kan dit in de Mheenhal. Wij wensen de volleyballers alvast veel succes!  

Belangrijke data

Letten jullie erop dat deze week de open dagen in het VO al starten? Het Christelijk Lyceum, de Heemgaard en het Veluws College Walterbosch starten al deze week (voor 7e en 8e jaars).  

De warme truiendag is weer op 2 februari. Op deze dag gaat de verwarming uit, dus zorg ervoor dat jullie allemaal lekkere warme kleding dragen.  

In februari zijn er weer oudergesprekken. Er zullen weer lijsten bij de lokalen hangen om je in te schrijven voor een gesprek. Deze gesprekken zijn alleen voor groep 6 en 7.  

Groep 8 heeft in de week van 12 februari de adviesgesprekken. Verder krijgen zij 23 februari het rapport mee.  

Wist u dat

Wist u verder dat we in de bovenbouw, naast allerlei cognitieve zaken ook

• Kanjerkringen organiseren

• Filosoferen

• Debatteren

• Mediteren

• Een heleboel knutselen

• En nog veel meer

Kom dus eens in de groep kijken, er valt van alles te zien!  

Medezeggenschapsraad

De komende vergaderingen zullen plaatsvinden op:
18 januari, 15 maart, 26 april en 7 juni 2018.

Kinderopvang

Vlindernieuws van de kleinste vlinders

Het nieuwe jaar is alweer in volle gang. Heeft iedereen een fijne jaarwisseling gehad?

Op het Vlindertje zij we druk bezig met het thema winter.
Wat is winter en hoe merken wij dat? Best raar dat er ineens ijs ligt. Wat gebeurd er met ijs als we dat bij de kachel neerzetten?
De proefjes laten het zien en natuurlijk onze knutsels ook. Kom gerust eens binnen om te kijken!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055