Nieuwsbrief De Mheen

12 april 2017

Tevredenheidsonderzoek

Kinderen van de Leerpleinscholen hebben ook een enquête ingevuld; onder schooltijd. Het gaat dan om kinderen uit groep 6 en 7. De uitslagen melden enkele bekende dingen: toezicht tijdens het overblijven op het plein. Volgens veel kinderen kan dit beter en alerter. Ook maken kinderen opmerkingen over onze computers. Ze werken liever met laptops en moderner apparaten. Eén opmerking is meteen opgepakt en kan makkelijk verbeterd worden. Als een rapport wordt uitgedeeld vinden veel kinderen dat ze weinig uitleg krijgen. Dit is echt niet onze bedoeling. Het maken van een rapport kost veel tijd en overleg met collega's. Uiteindelijk zijn wij heel trots dat het allemaal op papier staat en klaar is voor het kind, ouders en wie nog meer. Wij willen dan ook dat elk kind ook trots is op dat rapport. Het uitdelen en meegeven zullen we nu dus meer aandacht geven.

Welke dagen zijn nu vrij?

Dit was vorige week even een gespreksonderwerp. Daarom heb ik via ons systeem alle ouders een aparte mail gestuurd. Daarin som ik de vrije dagen op. Deze staan ook op de site en in de agenda van de site.

Inval op school

De laatste weken komt het vaker voor dat onze invalpool leeg is. Dit is heel vervelend. Meestal heeft een teamlid al van alles geprobeerd en lukt het echt niet om te werken en dan is er ook geen invaller. Soms kunnen we intern iets regelen zoals donderdag en vrijdag jl bij de Konijnen. Agnes liet haar werkzaamheden liggen en nam deze groep onder haar hoede en Derk stond bij de Egels zoals elke week. Op de maandag van die week hadden we voor de Berenbende geen invaller en is de groep die ochtend verdeeld. Geen geweldige oplossing, want een collega krijgt er 3 of 4 kinderen bij. Een andere mogelijkheid is dat Monique of ik (Ben) voor de groep gaan, maar onze agenda laat dat vaak niet toe. Hopelijk komen er nieuwelingen in op de invallijst, die dolgraag willen invallen. Vandaag en morgen is het ook weer actueel doordat Pascal ziek is.

Afsluiting project wereldoriëntatie

Dat was een prachtige afsluiting afgelopen vrijdagmorgen. De hele school was betrokken bij deze presentatie en de kraampjes in de hal (zelf getimmerd en van stof voorzien) gaven een prima beeld van het vele werk. Naast deze aankleding ook nog allerlei informatie rondom het land of werelddeel. De BB groep was er druk mee geweest en zij hadden er goed over nagedacht. Tussendoor de optredens van de MB. Samen met Derk waren er mooie optredens in de hal. Ook in de groepen was nog wat te zien en te doen. Bij de OB ging het over bodembeestjes en het zoeken en bekijken. Ook op deze vrijdag was dit nog een heel mooi onderdeel. Het schoolbrede thema is nu afgerond en afgesloten. Na Pasen start het volgende project.

Open dag 5 april en vervolg

Het was een drukte van jewelste. Heel veel bezoek en veel ouders die 2 of 3 scholen gingen bezoeken. Op De Mheen hebben we veel jonge kinderen met hun ouders mogen ontvangen. Twee ouders, twee bovenbouwkinderen en enkele teamleden stonden klaar om hen rond te leiden. Ook waren er enkele ouders bij met een ouder kind die mogelijk van school wil wisselen. Voor deze kinderen is er een ander traject. Wij merken ook dat in Zuidbroek scholen (bijna?) vol zitten en dat deze ouders buiten de wijk een school (moeten) zoeken. Voor deze ouders is er op maandag 15 mei een info avond. Voor het bezoek op De Mheen hebben we wederom een mooi vervolg in petto: Kom in de groep. (deel dit evenement ook op Facebook) Op vrijdag 12 mei kunnen ouders en kind een vervolgbezoek kiezen. Kinderen kunnen een deel van de ochtend mee in een groep of tijdens het buitenspelen. Op dat moment horen ouders meer over jenaplanonderwijs en onze manier van lesgeven.  Indien er ouders van zittende kinderen in de onderbouw ook nog meer hierover willen weten, meld je aan en je kunt dan ook de informatie meepakken.

Parkeren bij school

Afgelopen maanden vaker gemeld in deze nieuwsbrief. Afgelopen donderdag 6 april was het bingo. Er was een politiecontrole en veel wachtende auto-bezitters kregen een waarschuwing. Ook werd gemeld dat het volgende bezoek alleen boetes worden uitgedeeld. Een gewaarschuwd mens....

Vlindernieuws

De reis van de Vlinder

Wat hebben we afgelopen vrijdag, 7 april, genoten van de “vakantiebeurs” op school. Alle Vlinders waren prachtig geschminkt. Wat fijn dat we zoveel schminkhulp kregen in de groepen. Ouders bedankt. In alle groepen was er van alles te zien en beleven. Leuk om te zien hoeveel ouders en grootouders onze “vakantiebeurs” hebben bezocht. Vooral het “wormen” pakken met een pincet en daarna opeten, was een groot succes in de onderbouw! De Vlinders hebben door “de reis van de Vlinder” veel geleerd over de omgeving en de diertjes die daar wonen. Het was een zeer geslaagd project met een geweldige afsluiting.

Pasen

Deze week hebben we in alle groepen het verhaal van “Dottie’s eieren” voorgelezen. Morgenochtend, donderdag 13 april, gaan alle Vlinders ontbijten op school. Fijn dat de lijsten zo snel waren ingevuld. We gaan er een gezellig ontbijt van maken. Wij zien graag alle Vlinders om 8.30 uur met knorrende buiken op school. Denken jullie ook aan het hardgekookte eitje met naam erop (in een bakje) voor de eiertikwedstrijd?

Kröller Muller

Na de meivakantie starten we met het thema ‘kunst”. Op woensdag 3 mei bezoeken we met de onderbouw het Kröller Muller museum. Er hangen lijsten op de deuren waarop je kunt aangeven of je mee wilt om te rijden en een groepje te begeleiden. Fijn om te zien dat er al zoveel ouders mee willen, maar we hebben nog niet genoeg chauffeurs..., dus meld je snel aan!

Moederdag

Over een maand, op 14 mei, is het Moederdag. Op onze school vinden wij het op alle schooldagen goed als kinderen uit eigen idee een cadeautje voor hun moeder maken. We doen echter niet met alle Vlinders iets aan Moederdag. Wees dus niet teleurgesteld als je vanuit school op 14 mei niets ontvangt van je kind. Wij zijn het niet vergeten, maar zien het als een (commercieel) feest waar thuis invulling aan gegeven mag worden.

Zonnebrand

Het wordt steeds warmer en we hebben al een paar heerlijke zonnige dagen gehad. Het is fijn als je kind ingesmeerd op school komt (indien je dit nodig vindt). Mocht het nog een keer herhaald moeten worden, geef dit dan door en zorg voor zonnebrandcrème. We laten de kinderen zoveel mogelijk zelf smeren. De waterpomp gaat ook weer steeds vaker van het slot. Als je kind hier graag mee speelt, zorg dan voor een paar laarzen die op school mogen blijven.

Dierengeluiden

Museumbezoek

Dinsdag 4 april zijn we met de middenbouw naar het Kröller-Muller museum geweest. Tot op het laatst was het spannend of we het vervoer rond konden krijgen, maar het is gelukt! Iedereen hartelijk bedankt voor jullie hulp. In groepjes hebben we de beeldentuin bezichtigd. We hebben bijzondere beelden gezien, naar interessante verhalen geluisterd en het was ook nog eens prachtig weer. Aan het eind van de middag hebben we nog heerlijk in de speeltuin gespeeld. Het was een geslaagde dag!

Beeldhouwen

Donderdag 6 april is er een mevrouw op school geweest die ons geleerd heeft hoe we poppetjes van hout konden maken. We mochten ook nog andere materialen, zoals dopjes, stof, spijkers etc gebruiken om ons poppetje nog mooier te maken. De resultaten waren goed gelukt!

Tentoonstelling

Vrijdag 7 april was de afsluiting van ons project. Wij hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan alles met Afrika te maken heeft. We hebben gedanst en gezongen op Afrikaanse muziek. We hebben heerlijke chapati’s gemaakt, dit zijn een soort pannenkoeken (zoete en hartige). Daarnaast hebben we o.a. opdrachtenboekjes gemaakt, muziekinstrumenten en speelgoed ontworpen, sieraden en kijkdozen gemaakt. We hebben een workshop gehad over de djembé en verschillende informatielessen van ouders die b.v. in Afrika zijn geweest of daar hebben gewerkt. Kortom, we zijn ontzettend druk geweest en we hebben veel geleerd. We hebben dit project afgerond met een tentoonstelling, waarbij we alles hebben laten zien, maar waarbij ook mooie Afrikaanse dansjes en muziekstukken werden opgevoerd.

Schoolfotograaf

Twee weken geleden is de fotograaf bij ons op school geweest. Ook deze keer zijn er weer prachtige foto’s van de kinderen gemaakt. Inmiddels hebben jullie allemaal een kaartje ontvangen met een inlogcode. Als je binnen 10 dagen bestelt, ontvang je de groepsfoto gratis!

BovenBouwBezigheden

Verkeersexamen

De 7e jaars hebben het verkeersexamen weer gehad. Het examen bestaat uit een theorie en praktijk gedeelte. Als beide behaald zijn, kunnen de kinderen een diploma ontvangen. Nu nog even wachten op de uitslag.

Klassenavonden

Aan het eind van deze week zal er nog 1 klassenavond plaatsvinden. De Bliksemboefjes zijn aan de beurt. De Buitenbeentjes en Berenbende hebben de gezellige avond al achter zich. Een stukje toneel, een zoektocht door school, dansen, een parcours en lekkernijen. De avond wordt ieder jaar weer goed verzorgd door onze 8ste jaars. Knap werk groep 8!

Paasontbijt en eiertikwedstrijd

Aanstaande donderdag zal om 8:30 uur het Paasontbijt plaatsvinden. In iedere groep wordt dit ontbijt goed geregeld onderling. De kinderen weten zelf wat ze mee mogen nemen. In de klas zal er ook een lijst hangen. Ook mogen de kinderen een hardgekookt ei meenemen voor de eiertikwedstrijd. (Er is dus geen Spaans)

Eind Cito groep 8

Na het Paasweekend zal op dinsdag 18 april t/m donderdag 20 april de Cito-eindtoets van groep 8 zijn. Op de ochtenden zullen de kinderen de verschillende vakgebieden langsgaan. Succes groep 8!

Gezonde leefstijlles groep 7

Groep 7 kreeg vandaag een gastles over een gezonde leefstijl. Alles kwam aan bod, zoals eten, bewegen maar ook internet en dat allemaal in 1 uurtje!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055