Nieuwsbrief De Mheen

29 maart 2017

Leerplichtambtenaar

Ouders die kinderen in het voortgezet onderwijs hebben, kennen het waarschijnlijk al wel. Die scholen houden alle afwezigheid en ook te laat komen van de scholieren heel zorgvuldig bij. Een paar keer per jaar kijkt de ambtenaar Leerplicht met die scholen mee en wanneer er veel verzuim is of op rare momenten (elke maandagochtend bijvoorbeeld) dan trekt de ambtenaar met de school aan de bel. Ervaring van  enkele jaren leert dat veel oorzaken eerder worden aangepakt en daardoor het verzuim ook eerder stopt. Door dit succes is er besloten ook in het basisonderwijs dit beter te volgen. Wij houden keurig bij of jullie kind ziek is of afwezig. Meer niet. Vanaf heden moeten wij ook te laat komen administreren en ook de tandarts, logopedist en andere bezoeken buiten school. Ook bij ons gaat de ambtenaar leerplicht meekijken. Zien wij samen veel of "rare" afwezigheid dan zullen wij dit melden.

Krantenbericht

Het artikel in de Stentor over Apeldoornse scholieren die mannen hebben uitgelokt tot contacten via internet heeft ook onze school bereikt. In enkele groepen is dit besproken. Daarom hebben we ook contact met de wijkagent gehad. Hij mag er geen  mededeling over doen en raadt ons aan het klein te houden. Dat doen we ook, maar via kinderen merken wij dat het leeft. Daarom meld ik het nu ook. Misschien kan het ook thuis aan de orde komen.

Open Dag

Woensdag 5 april 2017 hebben we, samen met alle andere basisscholen in Apeldoorn, een open dag. Tussen 09.00-12.00 uur kunnen ouders met kinderen die bijna naar school gaan een bezoek komen brengen aan onze school. Tijdens de open dag kunnen ze onze school echt ervaren, bijvoorbeeld door een kijkje te nemen bij en mee te doen met de activiteiten van onze onderbouwgroepen. Ze worden onder andere rondgeleid door teamleden, ouders en leerlingen.   In Apeldoorn zijn posters opgehangen om mensen attent te maken op de open dag. Via onze eigen website, Twitter en Facebook proberen we mensen warm te maken voor onze school. Echter, jullie ervaringen als ouders en kinderen zijn eigenlijk het meest waardevol voor ouders die op zoek zijn naar de perfecte school voor hun kind. Daarom willen we je vragen om in de komende week jouw ervaringen over onze school te delen via social media, met daarbij een verkorte link, http://bit.ly/2nHafg1 , naar de pagina van de open dag op onze eigen website. 
   
We zijn actief op Twitter en Facebook met de volgende accounts: 
Twitter: @demheen 
Facebook: https://www.facebook.com/055DeMheen 

Vlindernieuws

Lente

Wat heerlijk deze Lentedagen! Het is weer genieten! Eindelijk weer een vol uur buiten spelen zonder koude handen te krijgen. De mutsen en sjaals gaan langzamerhand weer af en ander speelgoed krijgt weer de aandacht. Onze kunstenaars maken de prachtigste kunstwerken met stoepkrijt of trekken elkaars schaduwen om. Wat raar dat je in de middag ineens niet meer in je schaduw past. Hoe komt dat toch? De pomp is al een keer aan geweest en zal ook deze week zeker gebruikt worden, dus we kunnen weer lekker met water en modder spelen. Is je zoon of dochter een echt zand en waterfan, dan is het niet verkeerd wat laarsjes onder de kapstok te zetten en een extra broek in de tas te doen.

Inloop

Jullie hebben het vast wel gemerkt. De groepen groeien nog steeds. Het aantal van de groep neemt toe en de gezelligheid ook. Dit brengt bij de inloop nog weleens wat drukte en onrust met zich mee. De groep raakt aardig vol. Om het voor iedereen zo rustig en prettig te laten verlopen willen we jullie vragen bij de inloop aan het volgende te denken: Alle kinderen zijn uiterlijk om 8.30 uur in de groep. Laat je kind voor het naar schoolgaan of voor de groep in gaan even plassen. We spelen samen met papa/ mama/opa of oma rustig aan tafel of in de kring; denk ook even aan het geluidsniveau. Opruimen is ook echt opruimen en in de kring gaan zitten. Voor kinderen die het lastig vinden om afscheid te nemen is het advies; bedenk samen een afscheidsritueel; kus/ knuffel/ zwaai, draag je kind over aan de stamgroepleidster en vertrek direct. De ervaring is dat de kinderen binnen een minuut in de kring zijn opgenomen, afgeleid zijn en meedoen in het ochtendritueel. 
Op deze manier hopen we dat het voor ieder een gezellig momentje kan blijven voor kind en ouder. Nu de groepen voller worden blijven we dit volgen. Het mag nooit gevaarlijk of onveilig worden.

Tentoonstelling ‘mijn omgeving’/ het reisbureau

Al enkele weken zijn we bezig met het thema ‘De reis van de vlinder in onze omgeving’. De vlinder is al op vele plekken geweest, b.v. onder de grond en in het park. Het aantal dieren in de groep stijgt ook: meelwormen, krekels, regenwormen en deze week ook kikkerdril wat straks hopelijk in kikkervisjes verandert. Ook zijn we een kijkje wezen nemen in het park. Met dank aan alle ouders, opa’s en oma’s die met ons zijn meegegaan en de speurtocht in het park mogelijk hebben gemaakt. Wanneer er nog leuke foto’s zijn gemaakt tijdens deze speurtocht ontvangt de stamgroepleidster deze graag. Wij zorgen dat ze dan gescreend zijn voordat ze op de website gaan. Komende week gaat onze vlinder dieren in de lucht ontmoeten . Wilt u weten wat de kinderen hebben geleerd van de reis van de vlinder, kom dan kijken bij de tentoonstelling op vrijdag 7 april vanaf 11.30 uur? Meld je aan bij de stamgroepleidster. 

Bijna Pasen

Deze week ontvangen de kinderen een brief over het paasontbijt van donderdag 13 april.  Op de deur komt een invullijst te hangen voor het paasbuffet. 

Koolwitjes op bezoek bij Het Wilheminahuis

Afgelopen donderdag hebben de enkele kinderen van de Koolwitjes aanwezig mogen zijn bij een  openingsfeest in het Wilhelminahuis, Ze waren uitgenodigd wat voor de bewoners te komen zingen. De oudsten uit de groep hebben oude kinderliedjes gezongen.  Ze deden het erg goed en kregen een groot applaus. Er stond vrijdag zelfs een foto in de Stentor.

Vlindertuin

Onze vlindertuin is weer helemaal klaargemaakt voor het voorjaar. Tuinouders: Dank jullie wel  voor jullie geweldige werk en enthousiasme! Het geraamte van een hut stond er al, maar nu hebben jullie de hut ook verder ingevlochten en het is nu echt 'echt'! De kinderen konden er maandag direct in. Natuurlijk hebben we wel uitgelegd dat het de bedoeling is dat de hut ingevlochten moest blijven. Tja, we hebben zelf namelijk ook hele creatievelingen bij de onderbouw rondlopen die zomaar inspiratie kunnen gaan opdoen van zo'n mooi project. Die creativiteit komt vast bij jullie vandaan. Maar niet alleen de hut, ook de waterpartij is weer netjes gemaakt, de tuin aangeveegd en andere werkzaamheden die nodig zijn om de tuin weer speelklaar te maken. We zijn er superblij mee!

Dierengeluiden

Scholierencross

Op zaterdag 18 maart was het weer zover. De jaarlijkse scholierencross op het terrein van AV 34.  Heel veel sportieve Mheenkinderen deden mee. Voor de derdejaars was het best spannend om voor de eerste keer mee te doen. Wij zagen gespannen koppies bij de start. En dan klinkt het startschot en ga je 800 meter rennen. Je moest goed opletten, want het parcours was behoorlijk modderig. De reacties waren wisselend bij de finish. Sommige doen nooit meer mee en anderen besloten gelijk om volgend jaar weer mee te doen en hun persoonlijk record te verbeteren. Voor Kick uit groep 4 was er zelfs een podiumplaats. Kick kwam als derde over de finish. Gefeliciteerd.

Kangoeroewedstrijd.

Behoorlijk veel kinderen hebben meegedaan aan de kangoeroewedstrijd. Dit is een landelijke rekenwedstrijd. Het is een rekenwedstrijd met pittige rekenvraagstukken. De middenbouwkinderen doen dit in duo's. Het is leuk om te zien hoe goed de kinderen dan kunnen samenwerken. De uitslag van de wedstrijd komt over een aantal weken, maar je kunt nu op de site van de kangoeroewedstrijd alle opgaven bekijken en eventueel ook maken. Veel succes!

Kröller Muller

Wij hebben een schoolkaart voor museum Kröller Muller en de beeldentuin. Op dinsdag 4 april gaan wij met de hele middenbouw naar de beeldentuin bij museum Kroller Muller. Wij zijn nog op zoek naar ouders die met ons mee willen! Geef je gauw op bij de stamgroepleider.

Project

Met de hele middenbouw werken wij aan het project Afrika en dan vooral Uganda. Derk heeft in Uganda stage gelopen en weet er dan ook veel over te vertellen. De kinderen hebben al veel mooie spulletjes meegenomen voor het project. Deze staan in de vitrinekasten. Wij hebben het over de dieren van Afrika gehad. Ook hebben wij gezien hoe de kinderen naar school gaan. Nu is het eten aan de beurt. Iedere groep gaat Ugandese pannenkoekjes bakken. Check de mail voor de dag waarop er gebakken gaat worden. Er worden bakplaten gevraagd en natuurlijk ook jullie hulp. Kom ook helpen en eet natuurlijk een pannenkoekje mee! Op vrijdag 7 april is de afsluiting van het project.  Dan is er een tentoonstelling. De uitnodiging volgt nog.  

Kinderopvang

Hallo Allemaal In de afgelopen periode zijn wij flink bezig geweest met taarten bakken. Het Kindercentrum.nl heeft een wedstrijd uitgeschreven "Wie bakt de lekkerste taart van alle Leerplein BSO’s”. Op donderdag 16 maart kwamen er een echte bakker en Carina van Leerplein tussen 16.00 en 17.00 uur de taarten keuren hier op de BSO de Mheen. De taart van de Bongerd heeft gewonnen.  Daarna mochten alle kinderen en de ouders de taarten proeven. Als u uw kind komt ophalen, wilt u dan via de kleuteringang komen en vanaf daar ook weer weggaan. Zo houden we zicht op wie er in de school is. Het mooie weer komt er aan, dus we gaan ook weer de zon in. Wilt u uw kind 's chtends thuis insmeren met zonnebrandcreme? Wij doen dit alleen 's middags nog een keer. Oproep: Wij zijn voor de BSO nog op zoek naar ouders voor onze oudercommissie. Groetjes Team BSO De Mheen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055