Nieuwsbrief De Mheen

15 maart 2017

Tevredenheidsonderzoek

In de vorige nieuwsbrief al even aangestipt. Nu pak ik er een punt uit. Dit keer ICT. Enkele ouders reageren op het gebruik van de computers en ook soms de problemen met deze apparaten. Dit klopt en moet ik toegeven. Onze computers worden met veel moeite (vooral door Bonno) in bedrijf gehouden. Het aantal computers is ook nog steeds laag. Elke MB en BB groep heeft er 3 of 4 ter beschikking. Dat is niet veel; zeker niet als er een werkstuk digitaal gemaakt moet worden zoals in de BB de laatste weken. In 2017 - 2018 mogen wij en alle LP scholen geld uitgeven aan iets nieuws. Dan is ons huidige bestand afgeschreven. Vier jaar geleden kregen alle Leerpleinscholen dezelfde computers en dezelfde beeldschermen. Dit keer is dat aan de school. Ons team mag bekijken wat we nodig hebben en waar we mee verder willen. Dat is heel lastig want er zijn laptops; iPads; Chromebooks en nog wel meer.
De komende studiemiddag gaan we daarmee aan de slag. Ook nodigen we enkele ouders uit om hierover op een aparte avond met ons te brainstormen: wat moet een kind in groep 8 kunnen en wat moet school dan in school hebben om dit te realiseren.
Na deze ronde weten we waar we naar toe willen en welke apparaten daar het beste bij passen.
Ik houd jullie op de hoogte.

Cultuureducatie met Kwaliteit

Gigant heeft subsidie van het ministerie ontvangen en zij hebben nu in Apeldoorn een aantal scholen uitgekozen die van 2017 tot 2020 intensief aan de slag mogen rondom dit thema. Onze school is ook uitverkoren. Scholen gaan nog intensiever samenwerken met culturele partners en proberen in school doorgaande leerlijnen te maken en vast te leggen op het gebied van kunst en cultuur. In onze school heeft dit al een aardige plek. Toch zien wij nog veel mogelijkheden. Zowel met de vieringen en de eindmusical, maar ook een koppeling met wereldoriëntatie en rondom zang en dans. Wij zijn blij met dit aanbod en hopen op een mooie periode met veel bekende en nieuwe dingen.

Parkeren

Vorige week was het slecht weer. Dit leverde 4 klachten op van fout parkeren. Twee klachten zijn door omwonenden ook doorgegeven aan de wijkagent. Nogmaals mijn dringende verzoek: "Houd rekening met onze buren!" Parkeer waar mag en neem een paraplu mee!

Dank je wel!

LIEVE MENSEN VAN DE JUMBO. WIJ ZIJN SUPER BLIJ MET ONZE NIEUWE KARREN!!!! DANK JE WEL VAN ALLE KINDEREN VAN JENAPLANSCHOOL DE MHEEN.

Stemmen op de Mheen

Op obs de Mheen hebben we toch een heus stembureau gekregen. Dit stembureau wordt gerund door Els en Lysanne. Lysanne bedenkt wel vaker iets en nu komt het zelfs tot uitvoering. Els wilde haar wel helpen en had ook haar eigen ideetjes en zo is het stembureau ontstaan. De kinderen kunnen hier stemmen op de volgende keuzes: * Ik vind het belangrijk dat kinderen ook kunnen stemmen. * Kinderen mogen niet stemmen. * Het maakt me niks uit, het is alleen leuk om hieraan mee te doen. De opkomst is aardig groot en de dames hebben verklaard dat de uitslag op maandag bekend wordt gemaakt.

Vlindernieuws

Lente

Oh wat worden we verwend met het zonnetje ..... lang leve de ijsjes, lang leve de mooie krokusjes, lang leve de lieve lammetjes. Maar ja “Maart roert zijn staart” en “April doet wat hij wil”.  

Project

Schoolbreed zijn we gestart met het grote project "landschap en omgeving" en zullen het samen afsluiten met een "reisbureau" op vrijdag 7 april van 11.30 tot 12.30 uur. Zet het maar vast in de agenda. Bij de kleuters is er wel een probleem hoor: Vlinder is zijn vriendjes kwijt en dat wordt dan zoeken. Het eerst gaat hij onder de grond. Wat je daar toch allemaal tegen komt. Over die WormenWereld zijn we allemaal hard aan het werk. Er wordt gezongen (kom maar naar de viering op vrijdag 17 maart, dan zingen de Vuurvlinders uit volle borst), we meten en tellen wormen, we hebben een echt wormenhotel en levende krekels en meel- en regenwormen in de klas. Weten jullie trouwens dat wormen haartjes hebben en als je heeeel stil bent terwijl de worm over een papiertje loopt, dan kan je dat zelfs horen. Wat is het toch een feest, zo leuk dat we zelfs iets langer erover doorgaan. Het verhaal van Vlinder gaat nog verder hoor: hij gaat nog zoeken bij de SpetterSloot en in het PrachtPark en we zijn wel benieuwd of de vriendjes gevonden worden. 

Op de prikborden ontstaan al de meest mooie kunstwerken, je kunt zelfs alle Koolwitjes "onder de grond" zien kruipen. 

Blokuurhulp

De nieuwe lijsten hangen weer. Iedereen, (groot-)ouders, die af en toe of elke week wil/kan helpen, is meer dan welkom.  

Rapporten

Wat is het toch altijd weer leuk om te lezen wat de kinderen doen op school en hoe ze het doen. Vorige maand hebben de kinderen van groep 1 de rapporten mee gehad. Omdat we alles verzamelen van de hele onderbouwperiode is het wel de bedoeling dat ze weer ingeleverd worden. Vul wel aub het oudervel in, anders komt het weer terug.  

Sokken

Het grote sokkenmonster is weer op school ...... alle reserve sokken zijn verdwenen. Als jullie thuis nog wat oude of te kleine sokken over hebben voor de verschoninkjesbakken: GRAAG.  

Gevonden voorwerpen

In het (nieuwe) kastje tegenover de kleuteringang, liggen in het laatje nog gevonden handschoenen e.d. Snuffel even en neem mee wat van jou is. Hierna gaan ze weer naar de bakken bij Bonno, daar liggen alle gevonden voorwerpen.

Judo

De Vuurvlinders hadden heel veel geluk: Herre had geregeld dat we bij zijn vader op school judo kregen van zijn meester Sven. Het was super leuk en iedereen deed mee. Wat een bofkonten waren wij!

Dierengeluiden

Op reis naar Afrika

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zover en hebben we samen met alle middenbouwgroepen feestelijk het nieuwe thema ingeluid. De kinderen gingen namelijk op reis naar Afrika. In de speelzaal werden er met djembés allemaal Afrikaanse ritmes gespeeld en mochten de kinderen lekker dansen of ook een instrument bespelen. Daarna was het de taak aan iedere groep om een Afrikaanse kreet te bedenken. Het was erg gaaf om te zien hoe elke groep vanuit een andere hoek in de zaal de kreet ten gehore bracht. Daarna was het tijd om lekker te dansen op Afrikaanse muziek. Er werd een grote cirkel gemaakt en als je in het midden stond mocht je een Afrikaanse beweging laten zien, die vervolgens iedereen nadeed. Het was wel duidelijk dat we ons even helemaal in Afrika bevonden. De komende weken gaan we kijken hoe kinderen in Afrika naar school gaan, leren we de Ugandese taal, gaan we op onderzoek uit naar wat ze in Afrika allemaal eten en komen we erachter welke wilde dieren er leven in Afrika. 

Viering in de groep

Voor de vakantie mochten de ouders weer eens een kijkje komen nemen in de groep. Er stond een kanjerviering op het programma. Er werden verschillende oefeningen gedaan die de kinderen normaal doen tijdens de les. Bij de Egels werd één van de moeders door een aantal kinderen liggend vanaf de grond omhoog getild. Best even spannend, maar het ging harstikke goed. Bij kanjertraining gaat het om vertrouwen hebben in elkaar en dit ook uitspreken. Dat zat in alle groepen wel goed.  Aankomende vrijdag is er weer een grote viering en bent u van harte uitgenodigd om te komen kijken. Het belooft een groot feest te worden met onder andere een act van de Muizen, die een Afrikaanse dans gaan laten zien.

Keukenprinsessen en keukenprinsen

Voor en na de vakantie zijn de kinderen weer samen met Renske (de moeder van Koen uit de Konijnen) aan het koken geweest. De kinderen maken samen met Renske de lekkerste gerechten, die vervolgens in groep door iedereen geproefd worden. Vorige week werden de Muizen verrast met een pompoensoep, die in één woord verrukkelijk was. Alle groepen zijn nu weer aan de beurt geweest en over een klein poosje gaat Renske nog een keer koken met groepjes kinderen uit de verschillende MB stamgroepen. Wij kunnen eigenlijk al niet meer wachten om al het lekkers weer te proeven.  

Kangoeroewedstrijd

Aankomende donderdag moet u niet raar opkijken als u de hersens van de kinderen in zowel de midden als bovenbouw hoort kraken: het is namelijk weer tijd voor de jaarlijkse kangoeroewedstrijd. De kinderen maken alleen of in tweetallen allemaal moeilijke wiskundige opgaves. De Kangoeroewedstrijd heeft als doel kinderen te laten ervaren dat wiskunde heel leuk en uitdagend kan zijn, voor iedereen op zijn eigen niveau.  

BovenBouwBezigheden

"Landschap en omgeving"

In de bovenbouw zijn we druk bezig met het schoolbrede project "Landschap en omgeving". Vorige week maandag kregen de kinderen van een toerist (Ruth) te horen hoe leuk het is om te reizen....Soms is het ook moeilijk om te beslissen waar je dan precies naartoe wilt gaan. De bovenbouwgroepen zijn in groepjes verdeeld en alle groepjes hebben een land uitgekozen dat zij gaan promoten. Zij gaan jullie enthousiast proberen te maken door jullie voor een vakantiebeurs uit te nodigen. Meer informatie hierover volgt nog, maar er is nu al veel enthousiasme! 

Fietsverkeersexamen

Binnenkort gaan onze 7e jaars het fietsverkeersexamen doen en natuurlijk moet ook voor de theorie een examen afgelegd worden. Denken jullie eraan nog even de fietsen te controleren? Wij wensen jullie allen succes! Het theorie examen is op 6 april en het praktijkexamen is op 11 april om 13.30 uur. U kunt zich nog steeds opgeven om mee te fietsen...

Schoolvoetbal

Een heleboel sportieve jongens en meisjes hebben zich opgegeven voor het schoolvoetbaltoernooi. Dat is elk jaar weer een feestje! Er zijn 2 teams die beiden in een A poule spelen. Op woensdag 29 maart of 5 april gaan ze spelen. Nadere informatie volgt nog via de mail. Ook jullie wensen we natuurlijk veel succes en plezier!  

Pascal

Deze week Pascal Kniest in de bovenbouw begonnen. Op maandag, dinsdag en woensdag is hij bij de Bliksemboefjes en op donderdag en vrijdag bij de Buitenbeentjes. Pascal, welkom en we hopen dat je een fijne tijd bij ons zult hebben!  

Medezeggenschapsraad

Oproep

Wie is er geïnteresseerd om dinsdagavond 28 maart (dat is al snel) mee te denken en te praten over wat "we" (school) de kinderen in groep 8 mee willen geven op het gebied van ICT? Wat hebben ze nodig aan vaardigheden, wat zou handig zijn? Niet alleen “nerds” komen in aanmerking, ook digibeten! We zijn op zoek naar 3 of 4 ouders die dat samen met de ouders van de Steenbeek en de directie willen doen. Stuur mij a.u.b. een privé-app of -mail, dan heb ik meteen de contactgegevens. jjvannieuwkerk@gmail.com Groet, Jan-Jaap (voorzitter MR) 

Nieuws van het sportfront

Scholierencross zaterdag 18 maart a.s.

Aankomende zaterdag is het zover: de jaarlijkse scholierencross. Ook dit jaar hebben zich weer veel kinderen aangemeld. Super leuk! Iedereen is welkom om de kinderen die mee doen aan te moedigen. De aangeboden clinic op de atletiekbaan is vrij toegankelijk tussen 13.00 en 16.00 uur. We wensen iedereen een sportieve en succesvolle dag toe.

100% voetbaldag

Train je techniek, balbeheersing en leer hoe je goed samen speelt. Op dinsdag 25 april (vakantie) organiseert Sportstimulering in samenwerking met 100% een sportieve dag vol voetbalplezier voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Gediplomeerde trainers van o.a. Vitesse begeleiden de jongens en meiden tijdens diverse voetbalactiviteiten. Deelname 100% voetbaldag, inclusief: Volledig verzorgde voetbaldag Professionele begeleiders en trainers een 100% voetbal (zie afbeelding) Sportlunch bedraagt 25 euro per deelnemer. Aanmelden kan tot 17 april. Voor meer informatie: http://sportstimulering.accres.nl/sportevenementen/activiteit/100-voetbaldag

Weerbaarheidstraining

Onzeker, gepest of voor jezelf op leren komen?  De trainingen op woensdagmiddag van 15.00 tot 16.30 uur zijn voor kinderen tussen de negen en twaalf jaar (gr. 6 t/m 8) die op het basisonderwijs zitten. De weerbaarheidstraining is bedoeld voor kinderen die zich onzeker voelen, gepest worden of niet zichzelf durven te zijn. De training is ook voor kinderen die makkelijk beïnvloedbaar zijn, zichzelf overschreeuwen of juist bang zijn. Tijdens de training leren de kinderen op een leuke manier over zichzelf en omgaan met anderen.  De kosten voor deze training bedragen 85 euro voor 10 lessen. Aanmelden kan tot 11 april. Voor meer informatie: http://sportstimulering.accres.nl/beweegactiviteiten/activiteit/weerbaarheid-jeugd2    

Sport van de maand

Free Running: Op dit moment razend populair! Wie wil hier graag kennis mee maken? Nu is je kans. Deze sport wordt namelijk aangeboden in de maand april (voor groep 5 t/m 8). Daarnaast worden de sporten; hockey (gr. 4 t/m 8), mountainbike (gr. 6 t/m 8) en honkbal & softbal (gr. 4 t/m 8) aangeboden in de maand april. Inschrijven kan tot 24 maart, dus wees er snel bij! Voor inschrijven of meer informatie: http://sportstimulering.accres.nl/sport-van-de-maand Sportieve groeten, de sportcommissie Kim (Muizen) en Anita (Konijnen).

Overig nieuws

Een bijzondere naam voor een uitkijktoren?

Staatsbosbeheer is op zoek naar een bijzondere naam voor de nieuwe uitkijktoren op het Kootwijkerzand. Daarom roept  boswachter Laurens Jansen de hulp in van alle basisscholen in de omgeving van Apeldoorn en Barneveld. Ook schoolklassen in de rest van Nederland zijn welkom om deel te nemen aan deze naamwedstrijd. De naam wordt eind april bekend gemaakt tijdens de officieel opening van de uitkijktoren op het Kootwijkerzand. De winnende groep is als eregast aanwezig op de officiële opening van de nieuwe uitkijktoren. Tijdens de opening gaan jullie samen met gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland de toren openen.  Daarnaast mag de winnaar kiezen uit een avond wildspotten met de boswachter of een gastles in de klas. Ook krijgt elke leerling van de winnende groep een prijs en is er een bijzonder cadeau voor in de  klas.  

Hier tekst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055