Nieuwsbrief De Mheen

5 september 2018

Informatieavonden

Vorige week al gemeld. Nu is het helemaal compleet:

• Op 12 september a.s. is er een stamgroepsavond voor de Bovenbouw.
De avond start om 20.00 u (inloop vanaf 19.45 u) en tot uiterlijk 21.30 u. Tijdens deze avond ook informatie over het kamp op 17-18-19 september.

• De stamgroepsavond voor de Middenbouw is op donderdag 13 september. Ook hier start de avond om 20.00 u. (inloop vanaf 19.45 u) en het duurt tot 21.30 u

• De stamgroepsavond voor de onderbouw is op woensdag 26 september. De inloop start vanaf 19.15 u en de avond duurt tot 21.00 u

We veranderen elk jaar iets aan de avond, zodat het voor iedereen iets nieuws brengt. Probeer hierbij aanwezig te zijn!

"Parkeren"

Aan het begin van het schooljaar wijzen we iedereen graag weer even op onze verkeersafspraken rond de school.
Voor de automobilisten is hier een link naar de bestaande afspraken.

Voor de fietsers: Het plein is een voetgangersgebied, dus we fietsen daar niet. 
De fietsen kunnen keurig in de rekken geparkeerd worden. Het eerste rek (pleinkant) is echter alleen voor ouders en bezoekers. Voordeel is dan dat er tijdens het spelen geen of weinig fietsen staan. Speelt zoveel fijner.  Kinderen moeten dus allemaal hun fiets in de andere rekken plaatsen.

Voor de spacescooters is er een nieuwe afspraak:
De spacescooters zijn erg populair en worden nu binnen (entree - hoofdingang) geparkeerd. Dit geeft problemen en onveilige situaties. Zet daarom elke spacescooter aan een hangslot buiten bij de fietsenstalling.

Versturen Mheeninkjes

De eerste editie is verstuurd en waarschijnlijk ook nog bij oud groep 8 gezinnen terecht gekomen. Waarschijnlijk is er iets misgegaan met een update, waar wij de hand niet in hebben. Excuses hiervoor.

Tegelijk melden wij dat we de Mheeninkjes hebben veranderd. Wij willen alleen nieuws melden en geen verslagen van een kamp of schoolactiviteit. Deze laatsten worden per groep via Klasbord gedeeld.  Elke groep gebruikt Klasbord en ouders worden door de juffen aangemeld. Houd de verslagen en foto’s op Klasbord a.u.b. ook binnen die groep. Stuur het niet door.
Op deze manier zullen de Mheeninkjes korter en makkelijker te lezen zijn en kunnen wij meer de privacy van onze leerlingen waarborgen.

BSO

Dit schooljaar hebben we een groep meer (de Inktvissen-boven einde gang) en dat heeft er voor gezorgd dat de opvang na schooltijd veranderd is. De BSO draait goed en op sommige dagen werken ze met drie groepen dus ook drie lokalen.
Vanaf nu is de derde groep in de gemheenschapsruimte geplaatst. Een hoekje is ingericht en de rest van de hal wordt ook nog anders ingedeeld.
Dit hoekje is al langere tijd een wens van de MR. Hier kunnen we ouders op gezette tijden uitnodigen en ontmoeten. Dit gaan we komende weken verder uitwerken.

ICT

Al eerder heb ik gemeld dat er op dit gebied van alles gepland is en nu wordt "uitgerold".
In juni zijn de nieuwe touchscreens geleverd. Afgelopen week hebben we voor de groepen 1 t/m 3 iPads ontvangen. Die worden nu gebruiksklaar gemaakt.
Nu wachten we op een aanpassing van ons systeem (geen server meer) en dan ontvangen we voor de groepen 4 t/m 8 Chromebooks. Al met al een flinke operatie.
Daarom zijn diverse werkplekken ook al veranderd en computers verplaatst of al opgeruimd.

Gymlessen op de Mheen  tot dec. 2018

Tijden:

Dinsdag

Donderdag

8.30 – 9.20

Tijgers

Leeuwen

9.20 – 10.10

Walrussen

Dolfijnen

10.10 - 11.00

Panters

Inktvissen

11.00 – 11.50

Orka’s

Tijgers

 

 

 

13.00 – 13.40

Dolfijnen

Walrussen

13.40 – 14.20

Inktvissen

Orka’s

14.20 – 15.00

Leeuwen

Panters

 

  

 

Vlindernieuws

Projecten

Deze week sluiten we het vakantie project af. Alle vakantiebladen van de kinderen moeten inmiddels ingeleverd zijn!

Volgende week starten we weer met de Kanjertraining. Weten jullie het nog van de Zwarte petten van de Pestvogels, de gele petten van de bange Konijntjes, de rode petten van de uitlach Aapjes en de witte petten van de Kanjertijgers? Ze komen allemaal weer langs en er wordt nog een visite moment geprikt voor de ouders. Lekker meekijken en meedoen.

Gymschoenen

Hebben alle kinderen inmiddels weer gymschoenen op school? Deze horen in de jassentassen (zo noemen we nu de luizenzakken). Natuurlijk hebben jullie in de vakantie goed gecontroleerd of ze nog passen!

Spelletjes

Oeps, er is nog ontwikkelingsmateriaal thuis (ging voor de vakantie mee om mee te spelen en daarna samen schoon te maken). Brengen jullie alles deze week wel weer naar school? We missen nog teveel!

Half 9

Al heel wat ouders zijn eraan gewend, maar ......
Denk erom: ook de kleuterdeuren gaan om half 9 dicht!! Iedereen mag al vanaf 8.15 uur samen een spelletje komen spelen, maar we willen graag op tijd beginnen.

Dierengeluiden

Nieuws van de zeedieren.

Elke groep heeft klasbord. Veel ouders hebben zich al aangemeld. Hierop staan foto's van de groep.

Donderdag 13 september is de jaarlijkse ouderavond voor de middenbouw.Er staat vanaf 19.45 uur koffie en thee klaar en om 20.00 starten we in de stamgroep. De uitnodiging hiervoor is reeds via de mail verstuurd.

Nog niet alle vakantiebladen zijn in de groep. Willen jullie deze nog maken en meegeven aan uw kind?!

De gymlessen zijn gestart. De kinderen gymmen in gymkleding en op gymschoenen. De lange haren moeten daarbij vast zitten, dus in een staart of iets dergelijks. Ook is het fijn dat de kinderen op de gymdagen "makkelijke" kleren en schoenen aan hebben. Ze moeten zichzelf voor en na de gymles vlot kunnen omkleden.

Voor de vakantie hebben de kleuters materiaal mee naar huis genomen om schoon te maken. Nog niet alles is teruggebracht. Willen jullie dit zo snel mogelijk doen?!

Vanaf 8.15 uur zijn alle kinderen welkom in de groep. Je kunt dan nog even lekker kletsen en rondkijken. Denk eraan dat wij om 8.30 uur beginnen. De deur gaat dan dicht!

BovenBouwBezigheden

Kennismakingsavond

Allereerst nodigen we jullie uit voor de kennismakingsavond op woensdag 12 september. Vanaf 19.45 uur staat de koffie klaar en om 20.00 u starten we. We hopen dat we jullie als ouders even aan elkaar kunnen voorstellen, daarna zullen we vertellen over de gang van zaken in de bovenbouw, boeken en werkschriften liggen ter inzage en er wordt natuurlijk het één en ander over het kamp verteld.

Kamp

De bovenbouw is druk met alle voorbereidingen voor het kamp van 17/18/19 september. Het is allemaal kort dag, maar we hebben er heel veel zin in. Informatie over vertrek- en aankomsttijd volgt nog.

Adres kamplocatie: 
Stayokay Gorssel

Het kamp staat in het teken van Magie, voor alle hulpmomenten geldt: kijk vast in je kledingkast/tussen de verkleedkleren naar passende kleding om mee te gaan in de sfeer.

Voor de ouders die een avond of ochtend langs komen om te helpen staan hieronder de tijden waarop jullie verwacht worden. We zijn nog druk met alle indelingen, deze zullen in een aparte mail volgen.

• Op maandagavond 17 september vindt het avondspel (het magische geluidenspel) plaats. Heb je je hiervoor opgegeven, dan word je om 19.00 uur op de kamplocatie verwacht. Ruth en Eline zijn dan jullie aanspreekpunt. Uitleg van het spel volgt nog.

• Op dinsdagochtend 18 september is de creatieve-ochtend; dan zijn Saskia en Ruth de leerkrachten die de ouders opvangen. We willen om 9.30 uur beginnen met klaarzetten en om 10.00 uur starten met de activiteiten. De lijst met activiteiten hangt op de achterkant van de deur van de teamkamer. Schrijf je daarop a.u.b. in, ook al heb je je per mail aangemeld. Net als bij de Buitendagen verwachten we dat je zelf voor de materialen zorgt die nodig zijn bij jouw/jullie activiteit. Deze kunnen uiteraard gedeclareerd worden. Overleg  i.v.m. het budget a.u.b. even met Saskia of Ruth bij aanschaf van grote hoeveelheden/duurdere materialen.

• Op dinsdagavond 18 september is het 8e-jaars spel. Hiervoor zijn alleen de ouders van de 8e-jaars uitgenodigd om te komen helpen. De 8e-jaars hebben in groepjes opdrachten voorbereid. Als ouder heb je in het bos een begeleidende rol bij het groepje. Bijvoorbeeld het ophalen en doorsturen van de groepjes met 6e- en 7e-jaars of… je wordt een magisch wezen bij de opdracht van het groepje. Als het goed is zorgt je zoon/dochter ervoor dat jouw rol duidelijk is. Ook deze avond verzamelen we met de ouders om 19.00 uur. Carlene en Sandra zijn dan het aanspreekpunt.

De bagagelijst komt er nog aan; deze keer worden we “verwend” en hoeven we geen slaapzakken/beddengoed mee te nemen. Hebben jullie wel thuis de fietsen nagekeken?! Is de fiets veilig en niet te klein of te groot?! 

Binnenkort volgt een aparte mail van Carlene met daarin een oproep voor hulp bij verschillende taken. Houd je mail dus goed in de gaten…

Wij hebben er heel veel zin in!

Carlene, Eline, Ruth, Sandra, Saskia

Medezeggenschapsraad

Komende donderdag komt de MR voor het eerst dit schooljaar bijeen. De eerstvolgende Mheeninkjes kunt u weer een terugkoppeling verwachten van de vergadering. Mocht u vragen hebben: demheen.mr@gmail.com.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055