Kunstproject “emoties in de kunst”

woensdag 28 oktober 2020

We zijn alweer een tijdje bezig met ons schoolbrede Kunstproject. In de Middenbouw verdiepen we ons in het thema: “emoties in de kunst”. 

Voor de vakanties zagen we bij de start van het project dat er een Museumdirecteur was, die na de Coronaperiode graag haar museum weer wilde vullen met kunst. Alle kunstenaars hadden bij het creëren van de kunstwerken te maken met emoties. Dat schoot natuurlijk niet op, vond de directeur. Daarom heeft ze de leerlingen van de Mheen maar om hulp gevraagd. En die stonden natuurlijk te trappelen van ongeduld om te beginnen! 

We kijken naar emoties die we herkennen in bestaande kunstwerken en hoe kun je emoties kwijt bij het maken van nieuwe kunstwerken. 

We hebben al diverse workshops in andere groepen gevolgd en verschillende technieken uitgeprobeerd. We hopen natuurlijk dat de museumdirecteur tevreden zal zijn met onze creaties! 

We hadden het plan opgevat om als afsluiting in november naar het Kröller-Müller museum te gaan. Dit kan helaas niet doorgaan, vanwege Coronamaatregelen. Gelukkig hopen we tegen die tijd ons eigen museum te hebben. 

Delen via