Afsluiting thema Kunst

woensdag 18 november 2020

Wat was het jammer dat we niet op bezoek konden gaan bij het Kröller-Müller museum vanwege de coronamaatregelen, maar gelukkig krijgen we een herkansing in het voorjaar en hopen we dat het dan wel gaat lukken. Het boek over “de Zwaan” is verteld door de juffen, maar we frissen tegen die tijd ons geheugen weer even op, want o, wat is het een leuk verhaal en wat is het mooi om dit in het echt te kunnen gaan bekijken. We duimen!!!

Toch heeft het de pret niet kunnen drukken, want wat hebben we heerlijk en vol enthousiasme gewerkt over kunst.  Een museum in elke groep met daarbij de bezoekjes vanuit de huishoek. Een kaartje kopen bij de kassa, let op de looproute, op de paden blijven, achter de hekjes blijven en nergens aankomen, kijken met je ogen. Mondriaan, Keith Haring, stipjestechniek, de nachtwacht ………. wauw, echte kunstenaars!! Donderdag was de tentoonstelling . Toen zijn de kleuters bij elkaar op bezoek geweest en hebben alles van elkaar kunnen bewonderen in de musea waar alle prachtige kunstwerken tentoongesteld werden.

Dit alles hadden we natuurlijk ook aan jullie als ouder zo graag in het echt willen laten zien, daarom hebben we filmpjes gemaakt en in google-drive gezet.  Ga er lekker voor zitten, maak er samen met jullie kind een gezellig momentje van en laat hen het verhaal erbij vertellen. Samen genieten, samen trots zijn!!

Delen via