Het groene schoolplein

woensdag 17 februari 2021

Beste kinderen & ouders van OBS de Mheen 

Onze school gaat subsidie aanvragen voor een nog groener schoolplein! De gemeente heeft subsidie beschikbaar gesteld voor scholen om hun schoolplein een stuk groener en daardoor nog leuker te maken.  

Want wist je dat 

  • Spelen in een groene omgeving ervoor zorgt dat kinderen zich beter kunnen concentrerenkinderen worden creatiever en fitter 
  • Vaak kans op natuurbeleving en buitenles 
  • Beter sociaal klimaat, minder pesten 
  • Plek voor vogels, insecten, dat versterkt de biodiversiteit 
  • Minder tegels, meer groen dus minder last van hitte in de zomer en droge voeten bij heftige buien.   

Een deel van het schoolplein aan de voorzijde is al aangepakt, de kleuters hebben een prachtige Vlindertuin en het regenwater is al afgekoppeld, dus we zijn goed op weg.  

Nu gaan we aan de slag met de rest van het schoolplein. Een ontwerpbureau, specialist in speelruimte, zorgt voor een mooi ontwerp. Maar daarvoor heeft het bureau naast de inbreng van het team ook jullie hulp nodig!  

Ideeën van ouders
Ook ontvangen we graag ideeën van ouders, hiervoor hebben we een enquête opgesteld, klik op onderstaande link om de enquête in te vullen: https://www.onderzoekdoen.nl/enq/?f=dhd43q83qv 

Ideeën van de kinderen
Wij hebben de kinderen uitgenodigd om mee te helpen met het ontwerp, door zelf hun ideeën te delen met de ontwerpers van het Groene schoolplein. De manier waarop de ideeën worden weergegeven mogen de kinderen zelf bepalen; een poster, tekening, filmpje of vlog, presentatie, moodboard, verzin het maar!  

3 maart inleveren
De kinderen mogen hun ideeën en creaties na de voorjaarsvakantie op woensdag 3 maart inleveren op school of mailen aan mheen@leerplein055.nlDe opdracht is vrijblijvend, maar de mening van de kinderen doet er toe dus we nodigen iedereen van harte uit! 

Ontwerp van het plein
Wij verzamelen alle ideeën van de kinderenstamgroepleiders, ouders en buurtbewoners. Deze ideeën zullen worden gebruikt als inspiratie en input voor het ontwerp. De specialisten in speelruimte, ontwerpers van groene schoolpleinen, gaan vervolgens aan de slag. Daarna zal het basisontwerp worden gepresenteerd aan de kinderraad van de Mheen, een werkgroep van collega’s, vertegenwoordigers van de ouders en een aantal buurtbewoners.  

Na goedkeuring maken wij op 23 april het definitieve ontwerp bekend en wordt de subsidie aanvraag gedaan! In de zomervakantie vernemen wij of de school ook daadwerkelijk de subsidie gaat ontvangen. Mocht dit het geval zijn dan zal het nieuwe schoolplein in het voorjaar/zomer 2022 worden gerealiseerd.  

 

Delen via