Nieuwsbrief De Mheen

5 december 2018

Invallers

Vanaf de zomervakantie is Leerplein055 aangesloten bij PON (Personeelscluster Oost-Nederland). Dit vooral om de inval te verbeteren. Tot 1 augustus had Leerplein een eigen invalpoule. Bij ziekte en afwezigheid konden scholen iemand uit die poule benaderen. Dat bleek in de loop van het afgelopen schooljaar lastig te worden. Er waren te weinig invallers.

Vanaf augustus bij PON. Zij bemiddelen voor honderden scholen in groot deel van Oost-Gelderland en Overijssel op het gebied van invallers. Ook daar loopt het nu al snel spaak. In september en oktober kostte het al enkele keren enige moeite en in november al twee keer een dag geen invaller.
Dit geeft ons geen prettig vooruitzicht. Ik vrees dat we tijdens een echte griepgolf voor zulke problemen komen te staan, dat we een groep vragen thuis te blijven.

Wanneer er ideeën zijn om het anders te doen dan hoor ik die graag! Stuur mij een mail bhilderink@leerplein055.nl of zoek mij op!!

Observaties

De maand november is gebruikt om teamleden te observeren. Allereerst door de directeur en IB-er. Daarnaast hebben we ook de kans om bij elkaar te kijken (Collegiale Consultatie - zie eerdere nieuwsbrief).
Nu gebruiken we al enkele weken een nieuw medium: IrisConnect. In een lokaal komen twee iPads te staan. De een neemt de groep op. De andere neemt de leerkracht op en volgt haar ook door een speciale zender in de microfoon. De leerkracht kan later inloggen en dan de eigen opname bekijken, letten op eigen instructie en zien wat het bij kinderen doet. Heel leerzaam en mooi om jezelf zo te zien werken. Op termijn kunnen we dit ook uitbouwen en in een overleg stukjes bekijken. Een mooie ontwikkeling. Rondom kinderen in beeld en privacy is dit goed afgedekt.

Welkom Sinterklaas op obs De Mheen

Vlindernieuws

Op naar de Kerst

Na de gezellige en spannende tijd van Sinterklaas stappen we over naar de Kerst. 

We zoeken nog ouders die op vrijdagochtend 7 december om 8.30 uur willen helpen de school in kerstsfeer te brengen. We merken dat juist de gangen van de onderbouw nog wel eens "vergeten" worden. Als we uit iedere groep 1 of 2 ouders hebben die willen helpen, zijn we zo klaar. 

Natuurlijk gaan we in de laatste week, op donderdag 20 december, weer lekker eten op school. De kleuters mogen dan in hun mooiste kerstkleding aanschuiven bij een overheerlijk kerstdiner. Naar school als het al donker is, is natuurlijk supergezellig!
Op vrijdag 21 december volgt er dan een prachtige viering, verzorgd door onze theatergroep "'Tis Mheenis". Precieze informatie daarover volgt nog.
Die vrijdagochtend hebben we weer even jullie hulp nodig om de school van alle kerstversiering te ontdoen en om de kerstbomen weer in de dozen op te bergen. Hoe meer hulp, hoe sneller we klaar zijn! 

Ieder kleutergroep gaat ook dit jaar weer op bezoek bij de ouderen, om daar een gezellige en sfeervolle kerstvoorstelling te geven. Jullie horen van de stamgroepsleidster op welke dag we gaan en waar naartoe we gaan. 

Dierengeluiden

Orpheus

Wat een geluk hebben wij. Wij hebben voor de hele middenbouw vrijkaarten voor Orpheus. Wij gaan naar de familievoorstelling "De familie van Nielie".

Zonder jullie hulp komen wij daar niet. Wij weten dat maandag een werkdag is voor veel ouders maar misschien kan opa of oma of een buurvrouw ons wel rijden naar Orpheus. Dan mogen zij ook de voorstelling zien. Op maandag 17 december om 11.45 uur willen wij wegrijden van school en voor 15.00 uur zijn wij weer terug. Alle kinderen blijven deze dag over.

Hopelijk gaat het lukken om alle middenbouw kinderen naar Orpheus te vervoeren!

Kerst

Dan komt kerst er alweer aan. Na supergezellige Sinterklaas weken gaan wij genieten van de kerstweken op school.

Helpen jullie aankomende vrijdag mee om de school in kerstsfeer te brengen?!

Donderdag 20 december is ons kerstdiner. Deze middag gaan de kinderen bij iemand thuis koken. Jullie krijgen nog meer informatie via de mail, maar misschien kunnen jullie deze middag alvast vrijhouden om te gaan koken met een groepje kinderen.

Volleybalshirts

Niet iedereen heeft de shirts ingeleverd. Willen jullie hieraan denken en deze voor het weekend inleveren?

BovenBouwBezigheden

Sint en Kerst

Bij het uitgaan van deze Mheeninkjes zijn we allemaal nog in de stamgroepen het Sinterklaasfeest aan het vieren. Wat zagen de surpises in de gangen er prachtig uit!
We gaan er vanuit dat iedereen zijn of haar surprise mee naar huis neemt, zodat er nog even van kan worden na genoten.

Vanaf maandag gaan we ons dan storten op het Kerstfeest, in deze periode zullen we het met de kinderen gaan hebben over verschillende vormen van geloof. We kijken naar de verschillen en naar de overeenkomsten. Daarnaast gaan we natuurlijk ook onze lokalen in fijne sfeer brengen. Meer informatie over de vieringen rond dit feest volgt nog in een aparte mailing.

Open dagen Voortgezet Onderwijs

Na de doe-dagen in november zijn er voor groep 8, maar ook voor groep 7, in januari nog diverse open dagen op verschillende VO-scholen. Voor de scholen in Apeldoorn is veel informatie terug te vinden op https://www.vo-apeldoorn.nl/

De Zone (oude AOC) in Twello heeft Open dagen op:
Vrijdag 25 januari, 15.30 – 20.30 uur, Meester Zwiersweg 4, Twello
Zaterdag 26 januari, 10.00 – 12.30 uur 12.30 uur, Meester Zwiersweg 4, Twello

De Vrije school in Zutphen heeft Open dagen op:
Vrijeschool Zutphen VO, locatie Weerdslag zaterdag 26 januari 2019 10:00 - 14:00 uur (mavo, havo, vwo)
Vrijeschool Zutphen, locatie Dieserstraat Regge kijkmiddag aan onze locatie Dieserstraat 52 te Zutphen, woensdag 06 februari 2019 13:15 - 15:00 uur (vmbo)

De vrije school in Deventer heeft een Open huis op:
Het Corberic Vrije school Deventer, vrijdag 16 januari 17.00-20.00 uur, Lebuïnuslaan 1, Ingang Laan van Borgele, Lokatie de Marken-Noord (mavo en onderbouw havo/vwo).

Rapport

Willen jullie er aan denken om de rapporten voor de kerstvakantie weer mee naar school te geven? Dan kunnen wij deze weer klaar maken voor het volgende rapport. (het eerstvolgende rapport is die van groep 8)

Trots op VMBO

Voor de kinderen (en hun ouders) met een VMBO advies (mavo, gemengde leerweg, kaderberoeps- en beroeps gerichte leerweg) is het interessant om de ontwikkelingen in Apeldoorn te volgen op https://www.trotsopvmbo.nl/.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055