de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | oktober 2020

De coronamaatregelen hebben gevolgen voor ons allemaal. De impact voor het basisonderwijs is vooralsnog gelukkig ‘beperkt’ gebleven tot de al bestaande maatregelen waardoor onze school open blijft en het onderwijs door kan gaan. Uiteraard krijgen de coronamaatregelen binnen onze school steeds de nodige aandacht. Het bestuur van Leerplein055 heeft ons gevraagd om niet de grenzen op te zoeken van wat ‘nog mag’ maar te bedenken "Wat kan ik doen of juist laten om virusoverdracht te voorkomen?” De geplande excursies naar het Kröller Müller museum in het kader van het kunstproject stellen we daarom uit. Gelukkig kunnen alle activiteiten in school wél doorgaan.
Helaas krijgen jullie minder mee van wat zich op school afspeelt, omdat jullie daarbij afhankelijk zijn van de verhalen van jullie kind(eren) en eventuele foto’s of filmpjes die gedeeld worden door de stamgroepleidster. Het blijft de komende tijd nodig de aanwezigheid van volwassenen in de school zoveel mogelijk te beperken en alleen bij noodzaak en op afspraak mensen in school te ontvangen.
Met deze en alle andere maatregelen willen we voorkomen dat teamleden in (preventieve) quarantaine moeten en er zodoende voor zorgen dat alle kinderen onderwijs kunnen blijven volgen. Het onderwijs gaat voorlopig gelukkig door, laten we er met elkaar voor zorgen dat dat zo blijft. Onze oprechte dank voor jullie medewerking!

Teamnieuws

Deze week hebben we in de vervanging van Carlene een nieuwe collega mogen verwelkomen: Megan Endeveld. Zij geeft op maandag en dinsdag les aan de Tijgers en op woensdag aan de Leeuwen.

Tevredenheidspeiling

Al meer dan 70 ouder(s)/verzorger(s) hebben de tevredenheidspeiling ingevuld. We hopen natuurlijk dat iedereen de moeite neemt om ons van feedback te voorzien. Vandaag is er een eerste herinnering verstuurd (afzender Openbare Basisschool De Mheen, mailadres wmk@wmkpo.nl).

Het invullen duurt 5 tot 7 minuten. Alvast bedankt voor het invullen!

Kinderopvang in de Mheen

Na een aantal weken verbouwen is het kinderdagverblijf, het Vlindertje, gestart in de nieuwe ruimte grenzend aan de Vlindertuin. Deze ruimte is verbouwd naar kinderdagverblijf voor kinderen van 0 tot 4 jaar en daarvoor is er een mooie nieuwe slaapkamer gerealiseerd.
Ook de “nieuwe” BSO ruimte (voorheen kdv ruimte) is opnieuw ingericht met een huishoek, een bouwhoek, een crea hoek en een leeshoek.

De kinderen van de BSO hebben nieuwe namen voor de groepen bedacht om beter aan te sluiten bij de dierennamen van school. De BSO groepen heten vanaf nu: de Koala’s (jongste kinderen) en de Panda’s (oudere kinderen).

Mochten jullie belangstelling hebben voor het kinderdagverblijf of de BSO dan zijn jullie van harte welkom om een kijkje te komen nemen. I.v.m. de corona maatregelen graag eerst even een telefoontje of een mailtje naar Jorien Oudshoorn, locatie manager. Op telefoonnummer 06-15590659 of per email naar jorien.oudshoorn@smallsteps.nl.

Rapporten

Binnenkort gaan de kleine rapporten weer mee.  We vragen hierbij dan ook of alle rapporten die nog thuis liggen weer mee naar school mogen. 

Vlindernieuws

OB

Kunstproject

We zijn voor de herfstvakantie al van start gegaan met het thema: “De mens in de kunst” en dat thema pakken we na de vakantie gewoon weer op. De Koolwitjes hebben zich al verdiept in hoe je lijf eruitziet als je staat, rent, springt etc. Wat gebeurt er dan met je armen, je benen, je haren?

In de komende periode gaan we, naast nog veel meer prachtige kunstwerken maken, ook aan de slag met het inrichten van een museum. Kunstwerken moeten immers ook tentoongesteld worden. Dat geeft ons een mooie gelegenheid om vanuit spel een heleboel leuks te doen met onze kleuters.

Heb je bijvoorbeeld een plattegrond nodig van het museum?

Kan jij je eigen naam al bij het kunstwerk schrijven?

En als je in de huishoek speelt en je wilt op bezoek in het museum, mag je dan zomaar naar binnen wandelen of moet je eerst een kaartje kopen? Wat kost dat dan?

Kortom, behalve alle prachtige creatieve vaardigheden die kinderen aangeboden krijgen in dit thema, koppelen wij er stiekem nog veel meer aan. Hoezo "kleuters spelen alleen maar": er wordt bij ons alweer keihard gewerkt, geleerd en vooral genoten en ontdekt. 

Helaas heeft de Corona roet in het eten gegooid wat betreft het bezoek aan Kröller-Mülller maar… wat in het vat zit...

Luizencontrole

Normaal gesproken zouden na een vakantie van een week er weer ouders in de groepen komen om op hoofdluis te controleren. Helaas mag dat nu niet. Daarom de vraag of jullie je eigen kind/kinderen komende week even goed willen nakijken, want we vrezen dat hoofdluizen zich niets aantrekken van Corona. Twijfel je of vind je inderdaad ongenodigde gasten in het haar van je kind, meld het dan even. Desnoods kijken wij ook nog even (en dat doen we heel discreet) of het idd luizen/neten zijn of gewoon wat huidschilfers.

Nieuwe neuzen

Deze week zijn er nieuw kinderen gestart: Bij de Koolwitjes Sumer, bij de Citroenvlinders Leah en Maylinn en bij de Vuurvlinders Eva.

Welkom op de Mheen allemaal, gezellig dat jullie bij ons komen. We wensen jullie een heel fijne tijd toe.
MB

Dierengeluiden

Kunstproject "emoties in de kunst"

We zijn alweer een tijdje bezig met ons schoolbrede Kunstproject. In de Middenbouw verdiepen we ons in het thema: "emoties in de kunst".

Voor de vakanties zagen we bij het toneelstuk tijdens de opening van het project dat er een Museumdirecteur was, die na de Coronaperiode graag haar museum weer wilde vullen met kunst. Alle kunstenaars hadden bij het creëren van de kunstwerken te maken met emoties. Dat schoot natuurlijk niet op, vond de directeur. Daarom heeft ze de leerlingen van de Mheen maar om hulp gevraagd. En die stonden natuurlijk te trappelen van ongeduld om te beginnen!

We kijken naar emoties die we herkennen in bestaande kunstwerken en hoe kun je emoties kwijt bij het maken van nieuwe kunstwerken.

We hebben al diverse workshops in andere groepen gevolgd en verschillende technieken uitgeprobeerd. We hopen natuurlijk dat de museumdirecteur tevreden zal zijn met onze creaties!

We hadden het plan opgevat om als afsluiting in november naar het Kröller-Müller museum te gaan. Dit kan helaas niet doorgaan, vanwege Coronamaatregelen. Gelukkig hopen we tegen die tijd ons eigen museum te hebben.
banner bb

Bovenbouwbezigheden

Project 'Mens zijn in de kunst'

In de hele school zijn we voor de vakantie begonnen aan ons nieuwe project over kunst. In de bovenbouw verdiepen we ons in verschillende kunststijlen. Daarbij krijgen we workshops van echte kunstkenners. Daarnaast verzorgen de stamgroepsleiders ook aan iedere groep een workshop.

In de komende weken krijgen ze een workshop 'schilderen op glas', 'kunst fotograferen' en 'gezichten van hout'.

Werkwoorden en huiswerk

Na deze vakantie zijn we bij het vakgebied taal met werkwoorden begonnen. Op school krijgen de kinderen instructie en maken ze werk. Daarnaast hebben groep 7 en 8 ook een huiswerkboekje. Dit werk krijgen ze op maandag mee, maken ze thuis en leveren ze vervolgens uiterlijk in op de vrijdag daarna.
38-382492_post-office-clip-art-mail-clipart

Binnengekomen info

Sportstimulering


Sportstimulering meldt op zijn website het volgende:
"Wegens de corona maatregelen zijn de volgende activiteiten afgelast". Het gaat o.a. om sport van de maand.
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...