de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | oktober 2022
De eerste 9 weken onderwijs van dit schooljaar zitten er op. Het was een leuke en intensieve eerste periode. We hebben genoten met en van elkaar. Na 2 jaar, waarin minder mogelijk was, voelde het als een cadeautje dat alle activiteiten plaats konden vinden zoals: de vieringen, een boswandeling (Onderbouw), de gastlessen tijdens het project over het menselijk lichaam (Middenbouw) en het HAPS-kamp (Bovenbouw).
Het is voor de kinderen en stamgroepsleiders nu tijd om een week uit te rusten en weer op te laden voor de periode tussen de herfst- en kerstvakantie. Voor we het weten zitten we weer in de drukke decembermaand. De voorbereidingen daarvoor zijn al even gestart. Binnenkort volgt via Parro meer informatie over de vieringen van december.
CMK bordje

Cultuureducatie met Kwaliteit

Hebben jullie bij de hoofdentree het nieuwe bordje (zie foto) al gespot? De Mheen is een officiële Cultuur-Met-Kwaliteit-school. We vinden creativiteit op onze Jenaplanschool een belangrijk aspect. Creativiteit stimuleert de verbeeldingskracht van kinderen en leert hen innovatief te denken. Dit helpt ook om kinderen te leren om te gaan met onverwachte situaties en problemen.
Op de Mheen zijn Agnes, Anita en Saskia opgeleid tot Interne Cultuur Coördinator (ICC-er). Zij vormen een werkgroep die het team ondersteunt om kwalitatief goed kunst- en cultuuronderwijs te verzorgen. Zo nemen zij het voortouw bij de projectvoorbereidingen, zij boeken voorstellingen of huren vakspecialisten in die workshops verzorgen.
Na de herfstvakantie starten we met het schoolbrede project “Consument zijn”. In het project worden kunst- en cultuuronderwijs verweven met wereldoriëntatie. We halen de wereld van buiten naar binnen en ontdekken de wereld om ons heen.

Teamnieuws

Onze conciërge Bonno valt tijdelijk op dinsdag en donderdag in op een andere school binnen onze Stichting. Daar is de conciërge langdurig uitgevallen. Zo helpen we elkaar.

GeMheenschap

Wat boffen we op de Mheen met de extra handen in de school. Het is zo fijn dat we met de inzet van (groot)ouders en vrijwilligers ons Jenaplanonderwijs samen vormgeven. Een paar voorbeelden: de oma’s die de bibliotheek bemensen, de blokuur-ouders die ondersteunen in de groep en alle mensen die incidenteel helpen, bijvoorbeeld als kampbegeleider of degenen die rijden voor een uitstapje. Hartelijk bedankt voor jullie inzet!

Aanmeldprocedure kinderen vanaf 3 jaar

Voor kinderen geboren na mei 2019 wordt binnen Apeldoorn een vernieuwde aanmeldprocedure gevolgd. Onlangs was de eerste plaatsingsronde en voor alle kinderen die aangemeld zijn, hebben we een plekje gereserveerd in het schooljaar 2023-2024. Dit lukt omdat wij maar liefst drie kleutergroepen hebben en de vraag en het aanbod overeen komt. We merken dat nieuwe ouders sinds de vernieuwde procedure eerder geneigd zijn een school om de hoek te kiezen. Dat is echter niet nodig. De Mheen heeft als openbare Jenaplanschool een regiofunctie en daarmee is iedereen van harte welkom!
Op dit moment mogen kinderen aangemeld worden die geboren zijn tussen september en december 2019. Hebben jullie gezinnen in jullie netwerk met een kind van die periode, verwijs ze dan gerust door naar onze fijne school.
Aanmelden voor een rondleiding en kennismaking kan via de website of zij zijn welkom op de open ochtend op woensdag 16 november.

De Vlindertuin

We beschikken over een fantastische speel- en ontdekplek: de Vlindertuin. Een paar keer per jaar steken (groot)ouders onder leiding van de tuincommissie hun handen uit de mouwen voor het onderhoud. Op zaterdagochtend 5 november vanaf 9:30 uur staat dit weer gepland. In Parro volgt een oproepje waarbij je je kunt opgeven. Je draagt dan bij aan het speelplezier van de kinderen en het is gezellig om andere ouders te ontmoeten.
vlindertuin

De Open dag

Op woensdag 16 november staat de gezamenlijke open ochtend van basisscholen in Apeldoorn op de kalender tussen 9:00 en 12:00 uur. Ouders met een kind in de peuterleeftijd hebben dan de mogelijkheid om scholen te bezoeken en sfeer te proeven.
Wie het leuk vindt om op deze woensdagochtend 16 november als gastheer/gastvrouw nieuwe ouders te ontvangen, kan zich opgeven bij Gonda.

CO-2 meters

In ons pand is het binnenklimaat nog niet optimaal. De afdeling huisvesting van Stichting Leerplein055 is samen met de gemeente in overleg over het financieren van luchtzuiveringsapparatuur. In alle groepen is onlangs al wel een CO2-meter geplaatst. In de klas kunnen we daarmee voortdurend meten of het binnenklimaat in orde is en indien nodig extra ventileren door de deuren of ramen open te zetten.

De cadeaukast

In het vorige Mheeninkje is de cadeaukast aangekondigd. Inmiddels zijn de eerste giften binnen. Hartelijk dank daarvoor! Na de vakantie volgt verdere informatie over dit initiatief.

De kinderopvang

Logo Partou
Hollywood op de BSO
Deze herfstvakantie is de BSO weer gezellig open en ontdekken we de magie van Hollywood. Natuurlijk hoort hier popcorn bij uit een eigen gemaakt popcornbakje en een Wall of Fame mag ook zeker niet ontbreken.

En hoe ziet jouw leukste dag van de week eruit? Tover deze dag om tot een stripverhaal. Misschien kunnen we daar ook nog wel een film van maken?

Wij hebben er heel veel zin in! Jullie ook?
Afbeelding1 partou
We gaan op smaaksafari
Van 24 oktober t/m 4 november gaan we met de kinderen van het kinderdagverblijf op Smaaksafari.
Het Smaaksafari programma is zo opgezet dat de activiteiten alle zintuigen prikkelen: van ontdekken, proeven, koken en verhalen verzinnen tot samen spelen. Spelenderwijs maken de kinderen kennis met de pompoen. Want ook deze groente is heel veelzijdig!
De smaaksafari sluit mooi aan op het thema herfst waar we nu druk mee bezig zijn.
Afbeelding2 partou

Ingekomen informatie:

Met korting naar Charlie and the Chocolate Factory bij Orpheus
De Mheen is Vriendjesschool van Orpheus. Speciaal voor Vriendjes van Orpheus en leerlingen van Vriendjesscholen kun je deze herfstvakantie extra voordelig naar een musical om van te smullen: Charlie and the Chocolate Factory! Het wereldberoemde boek Sjakie en de Chocoladefabriek van Roald Dahl komt naar het theater in een fijne familiemusical voor iedereen vanaf 8 jaar. Charlie and the Chocolate Factory vertelt een verhaal over de kracht van verbeelding, over dromen, over (groot)ouders en kinderen, over het stokje overdragen en vooral: over dat er altijd een kans op geluk is, hoe klein die ook lijkt te zijn. Deze nieuwe Nederlandstalige musical is van 19 t/m 30 oktober te zien in theater Orpheus.

Profiteer nu van maar liefst 50% korting op je tickets! Gebruik bij het boeken de kortingscode HERFSTVAKANTIE. Deze korting is geldig op de donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond en is niet geldig in combinatie met andere kortingsacties en op reeds gekochte tickets.
Boek je tickets op www.orpheus.nl/charlie.
Charlie Vriendjesscholen Herfstvakantie aanbieding (1)
U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...