de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | december 2022
Een fantastische traditie op de laatste dag voor de Kerstvakantie: een voorstelling van onze toneelgroep ’t is Mheenes. Ontzettend veel dank aan de toneelgroep en Haiko (de muziek- en geluidstechnicus). We hebben kunnen genieten van een verhaal met een knipoog naar de actualiteit en een mooie boodschap over wat belangrijk is: de verbinding met elkaar en het samenzijn. De Mheen: samen zijn wie je bent!
Toneel kerstviering

Teamnieuws

Zoals jullie eerder hebben gelezen, heeft onze conciërge Bonno parttime een langdurige vervanging ingevuld op een andere school binnen onze Stichting Leerplein055. Dat bevalt van beide kanten positief. Bonno zal daar vanaf januari vast op de dinsdag en donderdag werken en is dan op maandag, woensdag en vrijdag op de Mheen.

Aanmelden broertjes en zusjes

Kinderen geboren vanaf 2019 tot 31 augustus 2020 kunnen worden aangemeld. Dit gebeurt bij voorkeur digitaal of door het aanmeldformulier in te leveren bij de administratie of directie.
Is je kind jonger? Rond de 3e verjaardag ontvangen alle ouders automatisch via de Apeldoornse Scholenring bericht over aanmelden. Broertjes en zusjes hebben plaatsingsgarantie.

Schoolmaatschappelijk werk

Beste ouders/verzorgers,
Per 1 januari stop ik met mijn werkzaamheden als schoolmaatschappelijk werker. Ik blijf bij Stimenz, maar ga mij richten op andere werkzaamheden. Mijn collega Berna Velderman zal mijn taken voortzetten. Hieronder zal zij zich verder voorstellen.
Met vriendelijke groet,
Gerda Hakkers
Beste allemaal,
Mijn naam is Berna Velderman en vanaf 1 januari 2023 zal ik de werkzaamheden als schoolmaatschappelijk werker op Basisschool de Mheen overnemen van Gerda Hakkers.

Op school organiseren we regelmatig een inloopspreekuur voor ouders, u kunt dan zonder afspraak bij mij binnenlopen. U kunt ook vooraf laten weten dat u langs wilt komen, door dit aan de leerkracht door te geven of mij te bellen, te appen of te mailen. De datums voor het inloopspreekuur in 2023 zullen binnenkort met u gedeeld worden.
Mocht u op deze momenten niet kunnen, maar wel een vraag hebben dan kunt u altijd contact met mij opnemen. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag en woensdag.
Wanneer naar het schoolmaatschappelijk werk?
Soms maak je je als ouder/verzorger zorgen over je kind. Dan kun je daar altijd over praten met iemand op school, zoals de leerkracht of de intern begeleider, maar je kunt ook in gesprek gaan met de schoolmaatschappelijk werker.
Bijvoorbeeld als je vragen hebt over de opvoeding en/of ontwikkeling van je kind. Of je maakt je zorgen over het gedrag: je kind is lusteloos of juist overactief; of heeft moeite met het aangaan van contacten met leeftijdsgenoten.
Ook kun je bij mij terecht met vragen over echtscheiding, financiën, sporten en/of activiteiten in de wijk.
Ik luister naar uw verhaal, ik kan u tips geven, of met u meedenken en helpen zoeken naar een passende oplossing.
Schoolmaatschappelijk werk is vrijwillig en u kunt er ook zelf weer mee stoppen. De gesprekken zijn vertrouwelijk en er zijn voor u geen kosten aan verbonden.
Alleen met uw toestemming praten wij met anderen over uw vraag. Het is wel fijn, wanneer school weet dat er contact is met ons, maar niet automatisch wat wij precies bespreken.
Ik ben rechtstreeks bereikbaar of via de leerkracht of de intern begeleider.

Graag tot ziens!
Berna Velderman
06 – 302 644 32
b.velderman@stimenz.nl

Opbrengst Kerstmarkt

De markt die op 16 december door de bovenbouw werd georganiseerd is goed bezocht. Jullie zijn waarschijnlijk nieuwsgierig naar de opbrengst. Vanwege ziekte is het nog niet gelukt al het geld te tellen. Het totaalbedrag maken we na de vakantie bekend. We kunnen al wel inschatten dat het een mooi bedrag zal zijn, want het was een succesvol project!

Herhaald bericht: weggeefkast

Naast de cadeaukast met nieuw speelgoed, willen we graag ook een plek inrichten waar spullen die nog goed zijn voor een volgende ronde uitgewisseld kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan te kleine gymschoenen, een paar goede wanten, een leesboek, etc.
Je kunt mensen echt blij maken met deze spullen en bovendien ben je ook op het gebied van duurzaamheid goed bezig.
We willen hiervoor een kast op maat maken bij de entree. Welke handige (groot)ouder wil Bonno, onze conciërge, hierbij helpen? De materialen voor deze kast worden door school aangeschaft. Een (klus)ouder kan zich opgeven bij Bonno of Gonda.
Van mijn familie aan die van jou: - 1

Kinderopvang Partou

Bij het kinderdagverblijf was het weer foute kersttruiendag. Niet alleen de kinderen zagen er prachtig uit, maar ook de stamgroepleiders hebben goed hun best gedaan.
Partou kerst
Wij wensen alle kinderen een hele fijne kerstvakantie en voor iedereen fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2023!

Ingekomen informatie:

Activiteiten in de vakantie

CODA
Tijdens de kerstvakantie is er voor leerlingen van alles te doen bij CODA.
CODA heeft een speciale kerstkalender bomvol (gratis) activiteiten en voorstellingen.
TechnoDiscovery
Ongeveer 700 kinderen uit het basisonderwijs zijn met school bij TechnoDiscovery geweest. In de kerstvakantie worden nu ook sessies aangeboden waarin kind en ouder samen creatief aan de slag kunnen.
Data en tijden:
vrijdagochtend 30 december van 10.00 tot 12.00 uur
vrijdagmiddag 30 december van 14.00 tot 16.00 uur
vrijdagochtend 6 januari van 10.00 tot 12.00 uur
vrijdagmiddag 6 januari van 14.00 tot 16.00 uur
Kijk voor meer informatie en tickets op de website van Creawijz.
Technodiscovery

Agenda

3 jul

Wisselochtend – kennismaking nieuwe groep

8 jul

Musical groep 8

10 jul

Musical groep 2

13 jul
t/m
25 aug

Zomervakantie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...