de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | december 2021
Het laatste Mheeninkje van 2021. Een bijzonder kalenderjaar ligt achter ons. We begonnen het jaar met onderwijs op afstand, gingen weer open en deze week dan toch weer dicht.
Toch schrijf ik hier een positief bericht; Ik zie de veerkracht van de kinderen, de creativiteit van het team dat denkt in oplossingen en ouders die flexibiliteit laten zien. Ondanks alles kunnen we samen veel bereiken en kijken we uit naar het nieuwe jaar!
De Mheen: Samen zijn wie je bent!
Hartelijke groeten,
Gonda Massier
Team de Mheen kerstgroet

Het team van de Mheen wenst jullie fijne feestdagen

& alle goeds voor 2022!

Teamnieuws

In een eerder bericht zijn jullie geïnformeerd over de gezondheid van onze administratief medewerkster Lydia. Sinds vorige week is zij in het revalidatiecentrum Randerode (Winkewijert). Lydia heeft nog een lange weg te gaan, maar ze werkt hard aan haar herstel.

Donderdag was de allerlaatste dag van Paulien als onderwijsassistent op de Mheen. Na bijna 2,5 jaar op de Mheen gewerkt te hebben, heeft Paulien een nieuwe uitdaging gevonden als begeleider van meer- en hoogbegaafde kinderen van de bovenschoolse "groep 9".
De kinderen die Paulien op de Mheen heeft begeleid, hebben een handje versierd om haar te verrassen en uit te zwaaien.
handjes Paulien

Week van 10 t/m 14 januari

Het streven van het kabinet is om het onderwijs per 10 januari weer open te laten gaan. Op maandag 3 januari volgt een nieuw beslismoment en dan geeft het kabinet hierover duidelijkheid. Zo spoedig mogelijk daarna informeren wij jullie over hoe de week van 10 t/m 14 januari eruit gaat zien. We houden er rekening mee dat we dan ook noodopvang en onderwijs op afstand moeten verzorgen. We zullen hier alvast voorbereidingen voor treffen. Mocht dit nodig zijn, dan inventariseren we op dat moment ook of jullie noodopvang nodig hebben voor die periode. We hopen niet dat het nodig is, maar in het geval dat we nog niet open kunnen, starten de online lessen op dinsdag 11 januari. De kinderen kunnen dan op maandag 10 januari hun thuiswerkpakketjes ophalen. Hierover volgt dan nog bericht.

Aanmelding kinderen met geboortejaar 2018

Denken jullie aan de aanmelding van een jonger broertje of zusje? Kinderen die geboren zijn in 2018 t/m april 2019 kunnen worden ingeschreven. Via de directie is een aanmeldformulier beschikbaar: mheen@leerplein055.nl
Kinderen die daarna geboren zijn, ontvangen rond de 3e verjaardag automatisch bericht over inschrijven en kunnen dan ingeschreven worden.

Actie voor het goede doel

Kasper (bovenbouw Panters) zet zich in voor het goede doel. Hij gaat zoveel mogelijk kilometers éénwieleren voor Serious Request. Elke dag éénwielert hij (tussen school en de BSO door). Je kunt volgen hoeveel kilometer hij heeft gereden via de site van 3FM. Het totaal (tot nu) is al 56,27 kilometer! Kasper is geïnterviewd door kinderkrant Kidsweek, de Stentor en ook 3FM maakt een speciaal item over zijn actie. Wij zijn natuurlijk super trots op Kasper! Wil je hem sponsoren? Dat kan via: éénwieleren voor het regenwoud: https://www.npo3fm.nl/kominactie/acties/eenwieleren-voor-het-regenwoud
Hartelijk dank namens het Wereld Natuurfonds en natuurlijk namens Kasper!
Kasper eenwieler actie

Kinderdagverblijf 't Vlindertje

Onze allerkleinsten (baby's en peuters) bij stamgroep ’t Vlindertje zijn al helemaal in de kerstsfeer. De foute kersttruiendag was een groot succes, zowel de leidsters als de kinderen hebben goed hun best gedaan. De kinderen zijn druk bezig geweest om de groep gezellig te maken en ondertussen leren ze de kleuren, tellen, knippen en plakken.
Kinderopvang kerst

BSO de Mheen

Brrr, wat is het ineens koud bij De Panda’s en De Koala’s, het lijkt wel een ‘ijspaleis’. Dit is het leuke thema voor de aankomende kerstvakantie. Het weer werkt ook mee, want er komen koude dagen aan. We gaan een lekkere stamppot maken en er staan leuke spellen op het programma. Vanwege de noodopvang zijn er helaas veel minder kinderen, maar we gaan er met elkaar een gezellige tijd van maken!
BSO ijspaleis
Namens het hele team van kinderopvang De Mheen wensen wij jullie ook fijne feestdagen
en het allerbeste voor 2022!

Ingekomen informatie:

Vacature Haps

De Stichting Prehistorisch Kamp Apeldoorn (Haps) exploiteert sinds eind jaren ’70 op non-profit basis in de Veluwse bossen een dorp uit de IJzertijd. In de periode maart-oktober wonen in het Haps-dorp basisschoolleerlingen. De ‘Haps-burgers’ ervaren drie dagen lang hoe het leven was rond 500 voor Christus. Het ‘overleven’ dicht bij de natuur is voor de kinderen een onvergetelijke ervaring.
De stichting heeft twee projectleiders in vaste dienst. Daarnaast zijn er zo’n 50 vrijwilligers die de projecten en organisatie ondersteunen. Door het vertrek van een van de projectleiders ontstaat per 1 maart 2022 een vacature. Zie de website voor het functieprofiel.

Agenda

2 sep

Klankbordmoment met ouder(s)/verzorger(s)

3 sep

Stamgroepouderavond Bovenbouw

5 sep

Stamgroepouderavond Onderbouw

9 sep

Stamgroepouderavond Middenbouw

14 sep

Tuinonderhoud Vlindertuin

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...