de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | juli 2020

Nog één week.

Nog één week en dan zwaaien we de achtstejaars uit. Het blijft een bijzonder moment, waar nu volop naartoe geleefd wordt. De hele school geniet mee van de musicalliedjes die door de gangen klinken en we bewonderen het gave decor dat door de kinderen zelf is gemaakt. Na de zomervakantie starten de achtstejaars op het voortgezet onderwijs. Een volgende stap voor hen en voor ons het moment waar we met elkaar naar hebben toegewerkt. Vandaag mochten veel van hen al eventjes kennismaken op het V.O. Vaak een spannend moment, maar omdat ze op onze Jenaplanschool al vaker meegemaakt hebben hoe het is om de jongste te zijn, nemen ze die ervaring mee.

Ouderpeiling andere schooltijden

Alle oudsten van het gezin hebben een vragenlijst op papier meegekregen waarin we jullie mening vragen over andere schooltijden en de TSO. De toelichting hebben jullie vrijdag 3 juli via de mail ontvangen. Er zijn al veel formulieren retour. Bedankt daarvoor! We hopen natuurlijk dat alle ouders de moeite nemen om dit in te vullen.
Alvast bedankt voor de respons!

Aanmeldingen

Zijn er jongere broertjes of zusjes nog niet aangemeld?
Kennen jullie mensen in de wijk die nog een schoolkeuze moeten maken?
Al dit soort zaken zijn van belang bij het maken van plannen voor het komend jaar.

Jullie kunnen een mail sturen naar mheen@leerplein055.nl of een kind aanmelden via de website, https://www.demheen.nl/nieuwe-ouder/aanmelden/
OB

Wisseldag

Vandaag zijn de kinderen van groep 2 een ochtend wezen wennen in hun nieuwe groep. Elk jaar weer een bijzondere ochtend… Wij blijven in de onderbouw achter met de kinderen die na de zomervakantie Vlinders blijven (of worden) en zien de nieuwe “oudsten” vaak glimmen van trots. Zo leuk om te zien, altijd weer genieten! En de nieuwe derdejaars zullen morgen wel weer vol verhalen zitten, ze kunnen niet wachten tot ze echte “middenbouwers” zijn…

Musical

De oudste kleuters nemen woensdag 15 juli afscheid van de onderbouw met een korte musical. De uitnodigingen zijn via de mail verstuurd. Om 11.15 worden de ouder(s) van de oudste kleuters verwacht op het schoolplein. Staat het al in jullie agenda?

Poetsen

Elk schooljaar verdelen wij het speelgoed uit de klas onder de kinderen zodat ze er in de zomervakantie mee kunnen spelen en het weer gepoetst mee naar school kan na de vakantie. Ook dit schooljaar willen we dit graag laten doorgaan. Wij vragen jullie om in week van 13-16 juli een big shopper mee te geven aan jullie kind met de naam erop. Wij zullen dan de kinderen iets laten kiezen waar ze thuis mee willen spelen en geven dit in deze tas mee naar huis. Vele handen maken licht werk, fijn als jullie ons hiermee willen helpen.

Rapporten

We hebben bijna alle rapporten van groep 1 terug (met ingevuld ouderblad). Mocht er nog een thuis liggen, willen jullie ze dan graag deze week mee naar school geven? De kinderen van groep 2 mogen hun rapport houden. Wel willen we graag het ouderblad ontvangen. Denken jullie hier nog even aan?

Vakantie

Nog een ruime week en dan is het zomervakantie. We kijken terug op een heel bijzonder schooljaar waarin zowel thuis als op school hard is gewerkt door alle Vlinders. Wij wensen jullie allemaal een fijne zomervakantie toe! Blijf gezond en geniet er van!
MB

WIJ NEMEN AFSTAND

Lieve vijfdejaars, heel veel plezier in de bovenbouw
banner bb

Afscheid van de Mheen

Zo net voor de vakantie even een bericht uit de bovenbouw. Op dit moment zijn de 8e jaars heel druk bezig met de laatste voorbereidingen van de musical; leuk, maar ook wel spannend natuurlijk.
Inmiddels hebben jullie als ouders berichten per mail ontvangen waarin de inhoud en tijden van de laatste schoolweek van de 8e jaars beschreven staat. Binnen de maatregelen rond het coronavirus waaraan we ons moeten houden, denken we dat we de kinderen een mooi, passend afscheid van hun basisschoolperiode kunnen geven.
Lieve 8e jaars, we wensen jullie ook vanaf deze plek in de Mheeninkjes alvast veel plezier en succes op de middelbare school!

Praktische zaken voor volgende week

We vinden het fijn als de kapstokken leeg zijn in de vakantie, dus luizenzakken en gymtassen gaan mee naar huis, om eind augustus weer lekker fris mee te starten.
Maandag graag ook een extra tas mee naar school nemen om de schoolspullen die mee naar huis mogen in mee te nemen.

Alvast...

Iedereen alvast een fijne vakantie gewenst; we wensen jullie ontspannen weken, wees voorzichtig en blijf gezond!
Groeten vanuit de bovenbouw! Carlene, Eline, Ruth, Sandra, Saskia

Vooruit aan de slag met papieren Aquaducten

De Vooruitwerkgroep is speciaal voor kinderen die wat uitdaging kunnen gebruiken.

Vrijdag hebben de kinderen van de Vooruit-groepen hun bouwwerken voor het ontwerpend leren project gepresenteerd. De opdracht was binnen 30 seconden zoveel mogelijk water van A naar B te transporteren via een aquaduct. Eerst hebben we nagedacht hoe het eigenlijk kan dat water uit een kraan komt. En hoe de Romeinen water naar de steden brachten. Het speciale aan dit probleem was dat ze het hebben gemaakt van alleen papier en plakband, met steunpilaren van karton en dozen! De eerste reactie was: “Papier, maar dat kan helemaal niet! Het wordt nat en zacht en scheurt ...” Dus, dat zijn we eerst zelf gaan testen. Papier blijkt sterker dan je denkt. Daarna zijn we goten en buizen in allerlei vormen in het klein gaan bouwen en testen en toen moest alles nog langer en hoger worden gebouwd voor het definitieve ontwerp. Daarvoor moet je dingen veranderen en verbeteren, vertellen wat je gaat doen en goed samenwerken. En als het fout gaat weer opnieuw beginnen en doorzetten. De wind maakte het extra lastig op de wedstrijddag, dus het doorzetten werd opnieuw getest. Uiteindelijk is het elk team gelukt minstens een paar druppels in de teil te leiden en sommigen zelfs 1 of zelfs 2,5 liter water. Dat had je vooraf vast niet gedacht!

Thuis aan de slag!
Iedereen kan dit zelf thuis ook proberen. Verzamel dozen ,“oud papier” en plakband en ga bouwen! Haal je de 2 meter? Hoe blijft de leiding stevig? Hoe zorg je dat het niet lekt? Kun je er ook een bocht in maken? Veel bouw- en testplezier deze zomer!

Bericht vanuit de MR

Afgelopen 23 juni hadden we alweer de laatste MR vergadering van dit jaar. Net als voor iedereen was het een gek jaar voor de MR-leden. Naast de "normale" onderwerpen, zoals de TSO, het vervoer en de jaarlijks terugkerende thema's zoals de jaarrekeningen en het formatieplan, stonden dit jaar ook de Corona maatregelen van de school op het programma. En ook wij vergaderden dus veel op afstand. Gelukkig bleken we ook op afstand als MR nabij, en konden we de inzet van de school in digitaal en ook nu in iets normalere werkwijze goed volgen. We zijn kritisch geweest en hebben gevraagd en ongevraagd advies gegeven. Wil je weten wat we allemaal precies gedaan hebben? Lees dan ons jaarverslag: 2019-2020 jaarverslag de Mheen MR

De afgelopen vergadering stond in het teken van terugkijken in de vorm van het jaarverslag, maar ook in het teken van stilstaan en vooruitkijken. Stilstaan met de ouder- en leerlingpeiling om te kijken welke kant we op moeten met de schooltijden. De MR is een groot voorstander van een andere oplossing dan de huidige TSO oplossing, maar het moet wel een organisatorisch haalbare oplossing zijn waar zowel het grootste deel van de leerkrachten als een meerderheid van de ouders (en leerlingen natuurlijk) achter staat. Mocht er een nieuwe oplossing komen, realiseert de MR zich goed dat dat weer aanpassing vraagt van iedereen. Gelukkig hebben we in de afgelopen periode meer dan ooit laten zien hoe aanpassingsvaardig de leerkrachten en ouders van de Mheen eigenlijk zijn.

Dan over de toekomst nog verder: in de laatste vergadering zijn we als MR kritisch geweest over de leerplein app zoals die nu gebruikt wordt. We zien dat hij minder gebruikt wordt dan de vorige apps, wat grotendeels samenhangt met de beperkte functionaliteit. We zouden graag zien dat het bestuur het gebruik van andere apps die beter functioneren gaat faciliteren, zodat het aantal communicatiemiddelen met ouders beperkt kan worden en er ook op afstand makkelijker afgestemd kan worden.

Mocht je vragen hebben over deze of andere onderwerpen die al dan niet in de MR geweest zijn, mail ons gerust.

Groeten, namens de MR
Nanouk van Tol

Binnengekomen info

affiche Vakantielezen

Agenda

2 sep

Klankbordmoment met ouder(s)/verzorger(s)

3 sep

Stamgroepouderavond Bovenbouw

5 sep

Stamgroepouderavond Onderbouw

9 sep

Stamgroepouderavond Middenbouw

14 sep

Tuinonderhoud Vlindertuin

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...