de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | oktober 2021
Afgelopen week is de bovenbouw op kamp geweest in de Aalbertshoeve in Ermelo. Dit jaar was het kamp "Mheenlandia". In de weken voorafgaand aan het kamp is er bij het thematisch wereldoriëntatie onderwijs aandacht besteed aan landen en regeringsvormen. Het rode draad verhaal werd vertolkt door collega's met toneelrollen zoals hofdame en minister en een hoofdrol voor koningin Mania. De kinderen en de begeleiders hebben genoten van het kamp: het toneelspel, de creatieve ochtend, Levend Stratego, het achtstejaarsspel, een kussengevecht in de slaapzaal en nog veel meer. Het kamp zorgt voor veel plezier en verbinding als groep.
d97009ad-04e4-48d9-ab70-3a7281ada264

Kampioenen!

Een team van de Mheen heeft woensdagmiddag meegedaan aan het schoolhandbal toernooi. Het was gezellig, er werd sportief gespeeld én het team is kampioen geworden.
Vol trots is de beker geshowd in alle groepen. Fantastisch gedaan!
IMG_4521

Vieringen

Een verbindende factor binnen ons Jenaplanonderwijs zijn de vieringen. Deze week presenteren de Vuurvlinders, Citroenvlinders, Walrussen, Inktvissen, Tijgers en Jaguars zich en laten zij zien waar ze in de groep mee bezig zijn. Sinds lange tijd is dit de eerste keer dat ouders weer welkom zijn bij de viering. De ouders van bovenstaande groepen zijn uitgenodigd via de agenda in Parro. We vragen jullie wel om rekening met elkaar te houden en blijf als volwassene altijd thuis met verkoudheidsklachten of klachten passend bij Corona. Ook is het nodig vooraf aan te melden voor de viering via de agenda in Parro.
Nieuwsgierig wanneer de andere groepen aan de beurt zijn? Zie het Vieringenrooster

Aanmelden broertjes/zusjes

Hebben jullie een broertje of zusje met het geboortejaar 2017/2018 nog niet aangemeld? We ontvangen graag z.s.m. de inschrijving. Het aanmeldformulier staat op de website van de Mheen.

Verkeersaanpassing Tormentilstraat

De wijkraad en de gemeente investeren in een veiligere verkeessituatie rondom de Mheen. Op korte termijn zullen er een aantal aanpassingen gerealiseerd worden:
- de oprit voor de fietsenstalling wordt verlegd;
- er komt een wegversmalling;
- op de hoek van de straat komen paaltjes om parkeren in de bocht te voorkomen.
Deze werkzaamheden worden in de herfstvakantie opgepakt zodat wij daar zo min mogelijk verkeershinder van ondervinden.

Het hek van de hoofdingang en het fietspoortje worden ook aangepast. Het verplaatsen van het hek bij de hoofdingang is onderdeel van het nieuwe plan van het vergroenen van het schoolplein en de vernieuwde indeling van het plein. We hebben de subsidie daarvoor rond en hopen snel duidelijkheid te krijgen over wanneer die werkzaamheden worden uitgevoerd.
nieuw plein

Social media

Via (social)media komen kinderen soms in aanraking met onderwerpen die vragen oproepen of hen bezig houden. Op dit moment is dat bijvoorbeeld de Netflixserie "Squid game". Dit is een gewelddadige serie en op de gamesite Roblox bestaat een spel dat daarbij hoort. De serie is geschikt bevonden voor 16 jaar en ouder. Er zijn kinderen die dit wel gezien hebben of via social media, zoals TikTok, hiervan weten. De kinderen praten daarover op school of wij zien dat terug in spel. Als dit ter sprake komt, proberen kinderen daarin zo goed mogelijk te begeleiden en uit te leggen waarom je liever niet wilt dat ze dit kijken omdat het te gewelddadig is.
We weten ook dat wat aandacht krijgt, groeit. We willen er dan ook niet teveel nadruk op leggen, want dit kan kinderen juist nieuwsgierig of angstig maken. We vinden het wel belangrijk dat jullie op de hoogte zijn van wat er leeft onder kinderen en waar ze het met elkaar over hebben.
Ter informatie hierbij een link naar een krantenartikel hierover.

Ingekomen informatie

De Jeugdverpleegkundige

Even voorstellen...
Mijn naam is Marjolein Beukhof. Ik ben als CJG- jeugdverpleegkundige verbonden aan de Mheen. In Apeldoorn wordt de jeugdgezondheidszorg door het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) uitgevoerd. Ik ben het komende schooljaar regelmatig op school te zien en werk daarbij samen met mijn collega Titia van ‘t Hof (jeugdarts) en Astrid van Asselt (doktersassistent).

Gezondheidsonderzoek
Alle 5 jarige en 11 jarige kinderen krijgen in dit schooljaar een uitnodiging thuis voor een gezondheidsonderzoek op het CJG bij mij of mijn collega. De CJG locatie is (meestal) dezelfde als waar u ook op het consultatiebureau kwam toen uw kind jonger dan 4 jaar was. De gezondheidsonderzoeken worden dus niet meer (zoals vroeger) op school gedaan.
Op afspraak
Indien u vragen heeft over de ontwikkeling van uw kind, over het opgroeien en het opvoeden. Kunt u een afspraak maken met mij op het CJG. Bijvoorbeeld met vragen over zindelijkheid, eten, slapen, gedrag, plagen/pesten. Ook wanneer u twijfels heeft over het gehoor of de ogen bent u van harte welkom. Ik kan zo nodig een (extra) gehoortest of ogentest doen. Ik denk graag met u mee en kan u adviseren of doorverwijzen naar jeugdarts of pedagogen van het CJG. Voor het maken van een afspraak kunt u bellen met het CJG (055-3578875) of een mail aan mij sturen.

Tot ziens!
Marjolein Beukhof, jeugdverpleegkundige
jgznoord@cjgapeldoorn.nl
CJG logo

Agenda

3 jul

Wisselochtend – kennismaking nieuwe groep

8 jul

Musical groep 8

10 jul

Musical groep 2

13 jul
t/m
25 aug

Zomervakantie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...