de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | augustus 2021

Klaar voor de start...

Schooljaar 2021-2022 staat op het punt te beginnen. Wij hebben heel veel zin om jullie volgende week weer te zien en te spreken. Het lokaal is helemaal schoongemaakt, alle tafels staan klaar, er zijn nieuwe spullen… wij zijn klaar voor de start!
Naast het inrichten en poetsen hebben wij gisteren en vandaag twee fijne studiedagen gehad met het team. We hebben onder andere een training gevolgd van School&co over het signaleren en begeleiden van (hoog)begaafde kinderen.
We kijken uit naar een prachtig en leerzaam schooljaar!

Vergroenen schoolplein

Net voor de vakantie werd bekend dat de subsidie voor het vergroenen van het schoolplein zowel door de provincie Gelderland, als door de gemeente Apeldoorn, is toegekend. Dit betekent dat onze plannen om het schoolplein groener en meer klimaatbestendig te maken, gerealiseerd gaan worden. Waarschijnlijk starten de werkzaamheden in de winter. Super om dit met de input van ouders, kinderen, de collega’s en de wijk te realiseren. Fantastisch nieuws om het schooljaar mee te starten!
pleinontwerp
foto Kinderraad met de tuinontwerper

Vakantierooster en vrije dagen

Hierbij nogmaals het vakantierooster:
Herfstvakantie:
zaterdag 16 t/m zondag 24 oktober 2021
Kerstvakantie:
zaterdag 25 december t/m zondag 9 januari 2022
Voorjaarsvakantie:
zaterdag 26 februari t/m zondag 6 maart 2022
Goede vrijdag en Pasen:
vrijdag 15 t/m maandag 18 apr. 2022
Koningsdag:
woensdag 27 april 2022
Meivakantie:
zaterdag 30 april t/m zondag 8 mei 2022
Hemelvaartsdag en dag na Hemelvaart:
donderdag 26 en vrijdag 27 mei 2022
Tweede Pinksterdag:
maandag 6 juni 2022
Zomervakantie:
9 juli t/m 21 augustus 2022

Studiedagen (vrije dagen voor alle kinderen):
vrijdag 1 oktober, woensdag 1 december, woensdag 16 februari, maandag 7 maart (aansluitend aan voorjaarsvakantie), donderdag 14 april (verlengd Paasweekend) en dinsdag 7 juni (verlengd Pinksterweekend). Vrijdag 8 juli 2022, de dag voor de zomervakantie, is ook een lesvrije dag.

N.B. De bovenbouw (groep 6/7/8) is de dag na het schoolkamp vrij: donderdag 7 oktober.

Teamnieuws

Onze conciërge Bonno kampt nog altijd met gezondheidsklachten en is helaas nog niet in staat om het werk weer op te pakken.
Er zijn deze week wel twee nieuwe teamleden gestart. Anne-Mai van Hoek werkt fulltime als stamgroepsleider bij de Tijgers. Miranda van Essen is gestart met haar eindstage van de lerarenopleiding en werkt samen met Agnes op donderdag en vrijdag bij de Walrussen.

Tijdens de informatieavonden van de eigen groep zullen de stamgroepsleiders zich aan jullie voorstellen.

Oudercontact

We willen graag persoonlijk met jullie kennismaken en e.e.a. vertellen over de werkwijze in de groep. We organiseren daarom voor elke groep apart in september een informatieavond. We houden deze ontmoetingen in de gemheenschapsruimte zodat er voldoende afstand gehouden kan worden. Er is dan gelegenheid om andere ouders te leren kennen en een kijkje te nemen in het lokaal. De data volgen komende week.

Oudergesprekken vinden op school plaats. Hier is spreiding van het aantal volwassenen mogelijk. Alle ouders met een kind in groep 3 en 6 worden op korte termijn uitgenodigd voor een startgesprek met de stamgroepsleider. Deze kinderen starten in een nieuwe bouw en daarom nodigen we hen als eerste uit.
Ouders met een kind dat nieuw in groep 1 start, hebben voorafgaand aan de start een gesprek.
Met alle andere kinderen volgen later in het jaar uiteraard ook gesprekken.

Is er iets belangrijks dat jullie willen delen, wacht dan niet tot een gesprek maar zoek ons na schooltijd even op, bel even of plan een (video-bel)afspraak in via de Parro chat of via de mail. De chatfunctie en de mail zijn niet geschikt om inhoudelijke punten te bespreken.

Richtlijnen rondom Corona

Natuurlijk hadden wij het graag anders gezien, maar ook dit schooljaar starten we met nieuwe onderwijsprotocollen rondom Corona. De belangrijkste aandachtspunten lees je hieronder:
  • Kinderen met klachten zoals: een loopneus, neusverkoudheid, niezen en keelpijn mogen naar school.
  • Kinderen blijven wel thuis bij: koorts, benauwdheid en/of veel hoesten. Er geldt: bij twijfel thuisblijven. Absentie tijdig doorgeven via Parro.
  • Als er sprake is van een besmetting van een kind vragen wij jullie dit door te geven aan de directeur via gmassier@leerplein055.nl Gonda kan dan met het GGD-scholenteam afstemmen wat nodig is. De GGD hanteert op dit moment maatwerk en bepaalt per situatie of, hoe lang en voor wie quarantaine noodzakelijk is.
  • We houden als volwassenen onderling 1,5 m. afstand van elkaar. Om die reden kunnen we ouders nog steeds beperkt in school ontvangen.
  • Kinderen kunnen tussen 8:15 uur en 8:30 gebracht worden. Ouders mogen bij het brengen niet mee naar binnen omdat de 1,5 m. afstandsregel niet te realiseren is. Kinderen worden daarom voorlopig nog steeds tot het hek gebracht. Hier staat één van de collega’s om de kinderen op te vangen en eventueel mee naar binnen te lopen.
    We maken de eerste week alleen een uitzondering voor de kinderen die helemaal nieuw starten in groep 1 of die van een andere school instromen.
  • Kom je bij het brengen/halen alleen en houd je afstand van andere volwassenen?
  • Zorg je er ook voor dat je bij het ophalen zoveel mogelijk gespreid over het plein en de stoep staat? Het is handig om met je kind een vaste plek af te spreken waar jij staat te wachten.
  • Wil je voor schooltijd een korte boodschap kwijt aan de stamgroepsleider geef dan even een briefje mee of gebruik de chat functie in Parro (graag het bericht aan beide duo’s sturen!) Let wel op: vanaf 8:15 uur is de stamgroepsleider er voor de kinderen en worden digitale berichtjes vaak veel later gelezen.

Absentie melden via Parro

We hebben de oudercommunicatie app uitgebreid met de functie om afwezigheid door te geven. Je kiest in Parro de absentiereden, zoals ziekte / bezoek arts etc.
Er is (nog) geen mogelijkheid om een opmerking toe te voegen. Een toelichting kan eventueel via de chatfunctie.
Willen jullie absentie bij voorkeur voor 8:15 uur doorgeven?

Verjaardagen

We vieren graag een feestje. We laten de vereiste dat traktaties voorverpakt moesten zijn los. We hopen daarmee op minder afval en meer gezonde traktaties. Als ouder/verzorger ben je welkom om de verjaardagskring van je kind bij te wonen.

Tot maandag!

We kijken er naar uit om de kinderen maandag weer in school te verwelkomen. Hebben jullie het team het schoollied al horen zingen? (filmpje op social media)
“En ik Mheen, en ik Mheen en ik Mheen… Ik wil naar school, maar wel de Mheen!!!”

Vanuit de kinderopvang Partou

partou
Beste ouders/verzorgers,

Sommige van jullie zullen mij al kennen of rond hebben zien lopen bij de Mheen maar ik stel mij nog even voor.

Mijn naam is Claudia Schut, 35 jaar jong en woonachtig in Apeldoorn.
Na mijn opleiding SPW ben ik 2 jaar als assistent filiaalmanager werkzaam geweest in een kledingwinkel. Een leuke uitdaging maar ik miste de kinderen.
Sinds 2009 werk ik met enorm veel plezier in de kinderopvang. Naast mijn werk bij Partou ben ik bijna 6 jaar werkzaam geweest als postvoorbereider bij PostNL Deventer en Zwolle. Gelukkig zijn er veel nieuwe kinderen aangemeld bij de Mheen en kon ik mijn baan bij PostNL opzeggen en volledig aan de slag in de kinderopvang.

Zelf ben ik gek op spelletjes spelen, knutselen, blokken bouwen en/of gezellig met een baby in de box spelen. knuffelen, liefde en aandacht geven vind ik belangrijk zodat kinderen zich geliefd en gehoord voelen.

Vanaf september 2021 kom ik het gezellige team van de Mheen versterken bij zowel de BSO als het Kinderdagverblijf. Ik heb er enorm veel zin en hoop jullie allemaal snel te ontmoeten!

Groet,
Claudia Schut
20210630_132159

Agenda

3 jul

Wisselochtend – kennismaking nieuwe groep

8 jul

Musical groep 8

10 jul

Musical groep 2

13 jul
t/m
25 aug

Zomervakantie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...