de-mheen
nieuwsbrief De Mheen | december 2020

Kerstwens

Elk jaar geeft onze toneelgroep een voorstelling op de laatste schooldag voor de Kerstvakantie. Een voorstelling voor kinderen, maar ook voor alle ouders. In verband met de maatregelen is er de afgelopen maand hard gewerkt aan een speciale Mheen kerstfilm i.p.v. een voorstelling. Na de plotselinge schoolsluiting is de schmink en de kleding gisteren zelfs opnieuw uit de kast gehaald om de film te actualiseren naar de realiteit van vandaag. Ontzettend veel dank aan de toneelgroep ‘t is Mheenes en Haiko (de muziek- en geluidstechnicus van onze schoolband Fenomheen).

De kinderen hebben op school al een aantal stukjes van de film bekeken en kennis gemaakt met feetje Fay. Zij wil graag wensen laten uitkomen, maar dat lukt telkens maar niet. Niemand had haar nodig. Daarom heeft ze de kinderen gevraagd om een wens voor haar in een Kerstboom in de gemheenschapsruimte te hangen zodat ze kon kijken of ze één van deze wensen uit kan laten komen. Nu heeft feetje Fay deze week verteld dat ze de wens van Gonda is verloren. Gonda heeft een wens voor de hele school. Hoe dat gaat aflopen, kunnen jullie vanaf nu zien in de film ‘De Wens’ in de digitale leeromgeving MOO > programma's > google drive > gedeelde drives > Kerst
N.b. in verband met de privacy mogen jullie de film niet verder delen.
Veel kijkplezier gewenst!
Foto Kerstfilm De Wens
Aan het eind van de film hoor je een lied gezongen door de hele school.
Voor jullie en voor iedereen die het maar wil horen in deze bijzondere tijden!
Refrein “Ik heb een wens”:


Ik geef, heus niet op,
ik geef, ik geef, ik geef heus niet op!
mijn dromen reiken bijna naar de top!
Want ik weet, geluk dat raakt nooit op.
Dus geef je hoop niet op!

Het team van De Mheen wenst jullie fijne feestdagen!

Mail ontvangen?

Mails die vanuit ons administratiesysteem op dinsdag en woensdag verstuurd zijn, blijken niet door iedereen ontvangen te zijn vanwege een technisch probleem. Een groot deel van de ouders heeft wel mail gehad en de berichten staan als verzonden aan alle ouders dus wij kunnen niet achterhalen waar het mis is gegaan. Je kunt weten of het goed is gegaan wanneer je het bericht van dinsdag 15 december met praktische informatie hebt ontvangen. Sinds vandaag is het mailprobleem gelukkig opgelost. Voor de zekerheid zal de praktische informatie vandaag nogmaas verstuurd worden.

Vlindernieuws

Nieuwe Vlinders

We hebben de afgelopen tijd weer een paar nieuwe vlinders mogen verwelkomen. Bij de Vuurvlinders is Joshua aan het wennen en bij de Citroenvlinders komt Rosalina soms al even meedraaien. Welkom op school!


Kerst

Hebben jullie de Vlinders thuis veel horen zingen over "een wens"? In Google Drive vinden jullie iets moois!


Verdwaalde kleding

Nu het buiten koud is en kinderen met veel kleding aan naar school komen, hebben we meer last van "verdwaalde kleding". Het is voor ons prettig als er een naam in of op de wanten, sjaals en mutsen staat. Zouden jullie hierop willen letten?


Oudergesprekken

De afgelopen periode vonden wij het belangrijk om in ieder geval alle ouder(s) van kinderen uit groep 2 te hebben gesproken. In het nieuwe jaar, plannen wij afspraken voor de kinderen van groep 1. Natuurlijk kunnen jullie ons altijd aanschieten op het plein of mailen als jullie een gesprekje willen. Het oudercontact is juist in Coronatijd erg belangrijk. Bij de Koolwitjes is Anita nog uit de roulatie. Zij heeft inmiddels met de meeste ouders van groep 2 al contact gehad. Anita is voor vragen via de mail te bereiken.


MOO

Inloggen in MOO gaat sinds 1 december een beetje anders. Je logt nu in op https://www.moo.nl/ met: voorletter.achternaam@mheen.leerplein055.nl
Het wachtwoord is onveranderd. Wij plaatsen als onderbouw regelmatig filmpjes van vieringen in Google Drive-gedeelde drive- 17PZ stamgroepnaam. Leuk om in de vakantie eens samen met je kind te kijken wat er al zoal geplaatst is. Dit geeft jullie een inkijkje in de groep. Log eens in en kijk eens rond! Ook de bingo-kaarten voor thuisonderwijs zijn in Google Drive te vinden.


Hout

Voor onze timmerhoek zijn wij op zoek naar mooie plankjes hout (met weinig tot geen splinters). Mocht je thuis nog wat hebben liggen, dan ontvangen wij dat in januari graag.


Vakantie

Wij wensen jullie allemaal een fijne, rustige, gezellige vakantie en zien jullie in 2021 graag in goede gezondheid weer terug op school.
OB
MB

Dierengeluiden

"Ooh, dennenboom, ooh, dennenboom", "Kling klokje kling, "Ik wens je een vrolijk kerstfeest"... en zo klonken er allerlei mooie geluiden uit de verschillende stamgroepen. Er is getekend, geknutseld, een kringspel gespeeld. Kortom veel warmte en gezelligheid de afgelopen weken. Hopelijk trekken we dit fijne gevoel de kerstvakantie in.

We willen jullie dan ook een heerlijk, ontspannen vakantie toewensen en op naar een gezond en kleurrijk 2021!
20201211_142456
banner bb

Bovenbouwbezigheden

"Wat een rare tijden....", deze uitspraak hebben we al vaak gehoord de afgelopen tijd. Het zijn ook echt hele bijzondere tijden.

Een beetje geluk hadden we in de bovenbouw wel. Afgelopen maandag hadden we een heel leuk circuit in de groepen.
Niets was verplicht en er was een heleboel te doen. Zo kon je een sneeuwpop van een sok maken, koekjes versieren, kaarten maken, een kaarsenstandaard van beton gieten, spelletjes spelen en nog veel meer. We hebben genoten. En zonder dat we het wisten hadden we zo een mooie afsluiting van het jaar...Hoe kan het lopen?

Gelukkig konden we het jaar samen afsluiten en in goed overleg stappen nemen voor het thuisonderwijs.Wij zijn hard aan het werk zodat jullie maandag 4 januari zo goed mogelijk aan de slag kunnen. Samen kunnen we dit, maar straks eerst genieten van een welverdiende kerstvakantie!
Warme kerstgroet,
Eline, Saskia, Carlene, Sandra, Megan en Ruth
KERST

Agenda

21 dec

Kerstdiner 17:00 MB-BB en 17:15 OB

21 dec

Kerst-inn voor ouders op het plein tussen 17:00 – 18:15 uur

22 dec

Grote viering 11:00 deuren open – 11:15 start

23 dec
t/m
7 jan

Kerstvakantie

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.
Uitschrijven
Een afbeelding van...