Nieuwsbrief De Mheen

17 juli 2019

Bijna....

Elk schooljaar kent een hectische laatste periode. Ook bij ons. Komt bij dat Lydia deels (pols gebroken) en Bonno volledig (slechte rug) is uitgevallen. Dan komen er nog meer taken bij.

Woensdag vanaf 12.15 u nemen we echt afscheid van groep 8. De laatste spullen opgeruimd. De boeken keurig in de kast of bieb. Eigen gymspullen, etui en Leerplein055 certificaat  mee naar huis en ga zo door. Na woensdag ben je oud-leerling van De Mheen. Fijne vakantie en succes op je nieuwe school.

Donderdag is de laatste dag voor alle andere kinderen. Opruimen en soms een spelletje doen. Om 14.45 u komen we buiten bij het draadcircus en wensen we elkaar even prettige vakantie.

Eindmusical in Orpheus!

De musical van groep 8. Dit jaar zelfs in Orpheus. Dat vergeet je toch nooit. Als groep 8 kind op het grote podium waar heel veel bekenden ook hebben gestaan. Super!!
Dan de groep dit dit mogelijk heeft gemaakt. Het hele BB team en diverse ouders en oma's zelfs die soms iets verven, zagen, schroeven of even zingen hun bijdrage hebben geleverd. Yvette heeft het allemaal geweldig begeleid als tijdelijke invaljuf. Allemaal dank. Ook nog een groot compliment voor groep 3 t/m 7. Geen wanklank en ademloos genoten.
Het was natuurlijk super om dit een keer in Orpheus te mogen doen.  Na afloop fantaseerden we al om zo'n prachtige afsluiting elk jaar ...... in een mooie zaal....met een heus toneel en coulissen.... Dan weten we ook dat de budgetten op school dit niet kunnen waarmaken,  maar we gaan wel nadenken en staan open voor tips en sponsoren.

En TV Gelderland was erbij. Vanavond te zien in het nieuws op TV Gelderland, nu al een klein stukje op de site:

http://gld.nl/3njC

Start nieuwe schooljaar

Op maandag 2 september gaan de deuren om 8.15 u alweer open en ontvangen wij jullie allemaal met open armen. Na zes weken vakantie is het weer fijn om te beginnen.
Als team zijn we de laatste vakantieweek al druk. Op die donderdag hebben we een echte studiedag gepland. Op vrijdag inruimen en klaar leggen en overleggen wat we wel en niet gaan doen. In de OB is er ook gelegenheid om schoongemaakte spullen af te geven.
Het is een goed gebruik om in de eerste maand informatieavonden te plannen. De leerkrachten van de bouw vertellen van alles over het komende jaar. Tegelijk hopen wij ook dat jullie ouders elkaar leren kennen. Deze avonden zijn gepland op maandagavond en wel: 9 september voor de BB (ook info over het kamp); 16 september MB en op 23 september voor de OB ouders.
Probeer hierbij aanwezig te zijn.

De rest van het schooljaar is ook al grotendeels gepland. Kijk voor vakanties en studiedagen hier.  In de schoolagenda zijn ze ook opgenomen.

Oproep voor overblijfkrachten

Oproep voor overblijfkrachten

Drie keer in de week overblijven met een groep kinderen. Tussen 12.00 en 12.55 u ga je eten met hen en je houdt toezicht tijdens het buitenspelen. Bij slecht weer spelen de kinderen binnen in jouw (overblijf)lokaal. Je doet dit als vrijwilliger, maar er staat wel een vergoeding tegenover.

Wij zijn op zoek naar ouders van onze kinderen, naar opa's en oma's of naar buurvrouwen of kennissen. Vanaf september zijn er enkele vacatures. Help ons het huidige team te versterken. Voor meer informatie verwijs ik naar Marieke Jonker (via tso-demheen@outlook.com) of naar Elly Mulder (e.mulder@kindercentrum.nl).
Via school aangeven mag natuurlijk ook. Stuur mij een mail: bhilderink@leerplein055.nl

Hopelijk hebben we op maandag 2 september weer een overblijfteam dat samen 10 groepen kan opvangen tijdens de middagpauze.

Vlindernieuws

Jassentassen

Voor de zomervakantie geven wij alle jassentassen mee naar huis. Uitkloppen of schudden van de jassentas is voldoende. De jassentassen zijn behandeld met een afwerende laag. Bij wassen (handwas) verdwijnt deze laag, wordt de tas slapper en is regelmatig wassen nodig. We doen de gymschoentjes in de jassentas, zodat ze gelijk op maat gecontroleerd kunnen worden. Nemen jullie de jassentassen en de gymschoentjes (voorzien van naam) na de zomervakantie weer mee naar school?

Sopuurtje

De laatste week van de zomervakantie zijn we druk bezig om de groep weer spik en span te krijgen, zodat we lekker kunnen beginnen. Op vrijdagmorgen 30 augustus gaan we even aan de poetsen. Komen jullie helpen soppen van ca 10.00-11.00 uur? Vele handen maken licht werk en de kids kunnen weer in een lekker schoon lokaal starten. Dat zou heel fijn zijn! Nemen jullie zelf je emmer met doekje mee, dan zorgen wij voor koffie/thee en een koekje.

Stelletje bofkonten!!!!

Wat boffen wij toch bij de vlinders. Wij boffen omdat we de allerliefste, allerleukste, alleraardigste, allergrappigste, allermooiste vlinders in onze groepen hebben.

Wij zijn bofkonten omdat, wij elke ochtend die vrolijke koppies mogen zien.
Wij zijn bofkonten omdat, wij de vlinders supermooi zien ontwikkelen.
Wij zijn bofkonten omdat, wij zoveel lieve knuffels ontvangen.
Wij zijn bofkonten omdat, wij heeeeeel goed geholpen worden.
Wij zijn bofkonten omdat, wij het allermooiste beroep hebben met deze kanjers!

En wij zijn bofkonten omdat wij nu gaan genieten van de vakantie en jullie heel graag weer terugzien in september.
Wat boffen wij zeg!
Fijne vakantie allemaal.

Dierengeluiden

BovenBouwBezigheden

Overig nieuws

Hier tekst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055