Zeg het met gebaren, de onderbouw weet hoe!

woensdag 16 maart 2016

Sinds een paar weken is het project communicatie gestart op school. Communicatie kan op allerlei manieren, ook met je handen. Woensdag 16 maart 2016 zijn wij, Linda Riemsdijk en Nanouk van Tol (moeder van Tess, Citroenvlinders) op school geweest om gebarenles te geven in alle groepen van de onderbouw. Wij werken allebei bij Kentalis. Dat is een instelling voor kinderen die doof of slechthorend zijn of een taalontwikkelingsstoornis hebben.

We hebben de kinderen gebaren geleerd van de kinderboerderijdieren en we hebben hier spelletjes mee gedaan. Ook hebben we met de kinderen gesproken over het belang van gebarentaal. Natuurlijk voor dove kinderen, maar ook voor kinderen die niet of niet goed kunnen praten. Maar je kunt gebaren ook goed gebruiken als er veel lawaai is, of als je ver weg van elkaar staat. Samen gebaren is niet alleen handig, maar ook heel leuk en dat hebben we vandaag gemerkt met alle vlinders! In elke klas ligt nu een gebarenboekje, met de gebaren die we geoefend hebben.

DSCN1796 DSCN1794

Wil je meer weten over het gebruik van gebaren, over doofheid, slechthorendheid of taalontwikkelingstoornissen? Aanstaande zaterdag (19 maart) hebben veel locaties van Kentalis een open dag. De locatie waar wij werken in Deventer biedt vroegbehandeling aan peuters met een taalstoornis. Tijdens de open dag (zaterdag tussen 10 en 13 uur) kun je daar in de groepen kijken of meedoen aan de workshops: gebaren met je kind, test je woordenschat en kijken naar de methode Jules. Zo kun je dus ook op zaterdag, samen met je kind, verder spelen met communicatie! Het is gratis toegankelijk, dus wees welkom. Het adres is: Kentalis Taaltrein Deventer, Johan Wagenaarlaan 1, 7425 GB Deventer.

Cittroenvlinders-2016-03-16 Gebarentaal

Delen via