Voorlezen bij de Vlinders

donderdag 28 januari 2016

Op woensdag 27 januari was het de Nationale Voorleesdag. In de onderbouw hadden we hele bijzondere voorlezers uitgenodigd.

Bij de Koolwitjes kwam Fred Berends, directeur van Leerplein055, bij de Vuurvlinders kwam Meta Neeleman, directeur van Orpheus, en bij de Citroenvlinders las Edith van Calcar, oud-bestuurslid Leerplein055 een boek voor.

Bij de Koolwitjes las Fred Berends het boek Frederick voor. Toen hij aan de kinderen vroeg wie hij was, vroeg iemand: “Ben jij de burgemeester?” Een reuze leuk boek over samenwerken en wat je met elkaar kan delen. We hebben het zelfs gekregen samen met een muisje.

Bij de Citroenvlinders is Edith van Calcar geweest. Zij las voor uit “Wie is er hier het dapperst?”. Een mooi verhaal over dingen die je wel of niet durft. Vooral het zwemmen was daarna het onderwerp van het nagesprek.

Bij de Vuurvlinders heeft Meta Neeleman het boek voorgelezen van “De koe die in de boom klom”. Geweldig om mee te maken dat de kinderen door hadden dat je in een verhaal heel veel zelf kan bedenken/fantaseren. Dit hebben ze volop na het voorlezen nog met elkaar gedeeld.

Alle visitemensen, kinderen en juffen hebben heel erg van elkaar genoten. Met een zelfgemaakt presentje van de kinderen hebben we de voorlezers bedankt.

 

Delen via