Project techniek

maandag 18 december 2017

Project techniek

Project techniek

Wat hebben wij allemaal van ons project: techniek. Nadat we verschillende geluiden hebben onderzocht, zijn we nu vooral bezig met muziekgeluiden.
Wat zijn er toch veel verschillende muziekinstrumenten, met ieder een prachtig geluid. In alle groepen is er al van alles besproken, bekeken, geluisterd en geknutseld over de instrumenten. Iedereen heeft wel een instrumentje gemaakt. Fijn zo’n grote betrokkenheid.

 

Gebarentaal

Wietske, de moeder van Jurre heeft de Koolwitjes via gebarentaal twee liedjes aangeleerd. Wat waren ze trots dat ze het zo snel konden laten zien.

 

Live muziek

En dan is er natuurlijk LIVE  MUZIEK in alle groepen.
Dat hebben we het afgelopen week mogen beleven.
Als eerst kwam Janneke, de moeder van Gijs, in elke groep een liedje spelen op de dwarsfluit. 4 kinderen van de Vuurvlinders leerden ons onder haar begeleiding een liedje “Huis vol geluiden”. Ze ontvingen van ons een groot applaus.

De vader van Marian heeft ooit een prachtig draaiorgel gemaakt. Bij de ingang van de school staat het orgel te stralen op de kijktafel. Zelfs de boeken met muziek waren zelfgemaakt. Bij Marian in de klas mochten alle Vuurvlinders en Koolwitjes even draaien. Dat was nog best een zwaar klusje, maar bij iedereen was er een mooi wijsje te horen. Misschien kunnen de Citroenvlinders deze week ook nog een keer draaien.

 

Vioolles/Gitaarles

Baukje, de vioollerares van Anita had twee koffers mee: 1 met een kleine viool en 1 met een grote viool. Ze leerde ons van alles over de violen. Wat waren de kleuters nieuwsgierig. Zij speelde een mooi lied op de viool en wij mochten ook nog de viool zelf vasthouden. Of je hield de kleine viool vast of je mocht de strijkstok gebruiken. Dat zag er prachtig uit. Bijna iedereen wil nu op vioolles!!!!!

Hendrik( de vader van Devid heeft ons alles uitgelegd over de gitaar. Hij heeft verteld hoe alles en heet en natuurlijk ook gespeeld. Wij mochten meezingen. Natuurlijk konden we “luchtgitaar ”spelen. Knap van ons.

 

Grote glanzende instrumenten

De opa van Rafael en Theo, de man van Marian, bezochten samen elke groep met drie grote glanzende instrumenten. Zij spelen samen in Big Band Apeldoorn. Opa Bert speelde voor ons op de “gouden” saxofoon en Theo had twee “zilveren” trompetten mee (eigenlijk heten ze trompet en cornet). Wat kwamen daar mooie (soms een beetje harde) geluiden uit. Ze speelden liedjes die wij mee konden zingen. Het leek wel een klein orkest.
Met een groot applaus namen we afscheid

 

 

Orpheus

Woensdag 15 november zijn we naar Orpheus geweest. In de schouwburg kregen we een rondleiding en ook hoorden we iets over de techniek.

We hebben gezien war de artiesten gingen uitrusten en waar ze zich omkleedden.

De Koolwitjes hebben zelfs een liedje gezongen op het grootste podium.
Aansluitend hebben we geoten van een voorstelling. Speciaal voor onze vlinders. Marij, de moeder van Sepp, heeft dit voor ons geregeld.

 

Klik hier voor de foto’s

Delen via