Prentenboeken en de Vlinders

maandag 15 februari 2016

Er was eens……..een voorstelling in de speelzaal van De Mheen. Thessa, stamgroepleidster van de Vuurvlinders, speelde met vingerpoppetjes het verhaal ‘Kikker vindt een vriendje’ na.  Heel aandachtig luisterden alle Vlinders naar het verhaal. Dit was de inleiding van het project ‘Prentenboeken’ van de Onderbouw.

Sindsdien zaten alle Vlinders met hun neus in de boeken, de prentenboeken. Ze keken niet alleen in de boeken, maar leerden ook: waar begint een boek, wat is een titel, wat is de kaft, waar gaat het verhaal over en wie zijn de hoofdpersonen.

In iedere stamgroep werd een bibliotheek ingericht, waar je met zelfgemaakte biebpasjes boeken kon lenen. Ook zijn er zelf boekjes gemaakt en verhalen verzonnen.

Binnenkort verschijnen er nog 3 boekjes, waarin de living-puppets van elke onderbouwgroep de hoofdrol spelen. Bij de Koolwitjes beleeft Joep iets, bij de Vuurvlinders zie je Peter lekker overal mee spelen en bij de Citroenvlinders is Jesse de hoofdpersoon in het verhaal.

Doelen van dit project waren onder andere kinderen interesseren voor (het lezen van) boeken, letters en woorden leren herkennen in jouw omgeving en zelf woorden en letters schrijven.

Klik hieronder voor meer foto’s van het prentenboekenproject.

Onderbouw-2016-02-Prentenboekenproject

 

Delen via