Postbode Eddy vertelt over de post

donderdag 10 maart 2016

3 keer kwam postbode Eddy op bezoek bij de onderbouwgroepen. Eerst waren de Koolwitjes aan de beurt, toen de Vuurvlinders en als laatste de Citroenvlinders. In elke groep waren de kinderen superenthousiast dat hij bij hen in de groep kwam. De postbode vond het ook zeer leuk om iets over zijn werk aan de kinderen te vertellen.

Hoeveel pakjes bezorgt hij per dag? Wat schrijf je op een brief of pakje, voordat je hem in de brievenbus doet? Wat gebeurt er met een brief als hij in de brievenbus wordt gedaan? Hoe sorteer je de post? Waar haalt de postbode de post op? En hoe neemt hij het mee op zijn fiets? Allemaal vragen waar de kinderen antwoord op kregen tijdens zijn bezoek.

Voor het bezoek van de postbode zijn de kinderen druk geweest met het maken van eigen pakjes en brieven. Er werd een eigen brief geschreven, postzegels ontworpen en pakketjes gemaakt en ingepakt. Samen met de postbode hebben ze de post gesorteerd, welk pakje past er wel door de brievenbus en welke niet?

Hebben de kinderen thuis ook al het liedje van de postbode gezongen? En zelf een kaartje gemaakt met de pakketjes die de postbode na afloop aan alle kinderen heeft gegeven?

Bedankt postbode Eddy, we vonden het super leuk dat je bij ons langs bent gekomen!

Citroenvlinders-2016-03-04-Communicatie-Bezoek Postbode

 

Delen via