Egels gaan op audiëntie bij de Koning en Koningin

maandag 11 april 2016

Dinsdag 5 april 2016 gingen de Egels naar Paleis Het Loo. Wauw, wat een leuke en interessante ochtend hebben ze daar gehad!

Onder begeleiding van een gids met een mysterieus koffertje gingen ze een paar belangrijke vertrekken van het paleis bekijken. Ze zagen de ene naar de andere pronkkamer, de voormalig porseleinkamer, die later omgebouwd was tot bibliotheek, de schilderijgang, waar de koninklijke gasten, onder genot van een glaasje, de mooiste schilderijen konden bekijken. Oeps, maar de kinderen op de schilderijen hadden helemaal geen kleren aan, waarom was dat? De Egels weten het nu! Vraag het ze maar eens.

De gids had in elke ruimte een assistent nodig, die hielp een accessoire uit het koffertje te laten zien of ruiken aan de andere kinderen. Het was iets dat paste bij de kamer, waarin ze op dat moment waren. Soms was het een vaasje van porselein, een oud boek, een glas, chocolade, thee of een koninklijk bordje.

Op de grote trap deden de Egels net alsof ze op audiëntie gingen bij de Koning en Koningin. Daarna oefenden ze hoe je het koningspaar hoort te begroeten en toen waren daar ineens Koning Thijmen en Koningin Felien, die begroet werden door hun koninklijke gasten. Wauw, wat indrukwekkend! Bekijk het filmpje hiervan in het album hieronder.

Van koninklijke gast werden ze ineens bedienden. Ze liepen door een gangetje, waar zelfs het publiek niet mag komen, als bedienden met een dienblad op hun hand naar beneden. Door naar de laatste ruimte: de eetzaal.

Na een gezamenlijke afsluiting, want tijdens de rondleiding was de groep in tweeën opgesplitst, was er nog wat tijd over voor een bezoek aan de tuinen.

Het was een top ochtend en de Egels vonden het superleuk! Bedankt, dat we langs mochten komen! Bedankt ouders dat jullie ons er naartoe wilde rijden!

Egels-2016-04-05-Paleis Het Loo

 

Delen via