Grote Rekendag op De Mheen

donderdag 31 maart 2016

Ieder jaar wordt landelijk de Grote Rekendag georganiseerd. Het is een dag voor alle basisscholen in Nederland en Vlaanderen (groep 1 t/m 8) die helemaal in het teken staat van rekenen. En dan niet gewoon in de klas, maar vooral ook daarbuiten. Want rekenen is veel meer dan sommen maken in je werkboek!

Het thema van deze 14e editie was ‘Kijkje achter de code’ en sloot aan op de nieuwe vaardigheden die passen bij de 21e eeuw. De kinderen leerden o.a.:

  • zoeken naar regelmaat en patronen
  • systematisch werken
  • maken en lezen van symbolische weergaven
  • interpreteren en zelf ontwerpen van codetaal

Het doel van de Grote Rekendag is kinderen onderzoekend te laten rekenen. Want zelf ontdekken, levert inzicht op. En niet onbelangrijk: het maakt rekenen leuk!

De middenbouw begon met een spel ‘kraak de code’. Buiten op het schoolplein beeldden eerst de Egels iets uit. Daarna gingen de Konijnen naar buiten om iets uit te beelden. Vanuit het lokaal van de Konijnen op de eerste verdieping keek iedereen naar beneden om de code te kraken. Dieneke beeldde namens alle Muizen iets uit in de groep door middelen van lichtsignalen en later met springen. En toen de vraag: Kunnen jullie de code kraken? En natuurlijk lukte dat……..het was het huisnummer en de postcode van de school!

IMG_9297 IMG_9301 IMG_9310

Daarna gingen de Egels, Konijnen en Muizen terug naar hun eigen lokalen voor het vervolg van de Grote Rekendag! Klik hieronder voor een impressie van de Grote Rekendag bij de middenbouw.

Middenbouw-2016-03-30-Grote Rekendag

 

Delen via