Een dag bij de Koolwitjes.

woensdag 14 december 2016

Op de foto’s kunnen jullie zien wat er op een dag wordt gedaan bij de Koolwitjes. We zijn de hele dag erg druk met van alles.
Eerst is er een inloop en komen ouders met de kinderen de groep in. Daarna gaan we de kring in.

Gesprek. Hier worden verschillende kringen gehouden. Vertelkring, Laten zien kring, Welke letter hoort bij je naam etc. Dan is er nog de kleine kring. Hier zitten we b.v. een klein groepje te tellen, woordjes zoeken, samen overleggen en nog veel meer. De andere kinderen gaan dan zelfstandig aan de slag.

Spel: Bij slecht weer gaan we het speellokaal in. Daar spelen we vrij, gaan we dansen of doen we een circuit met opdrachtjes. Bij mooi weer zijn we buiten of in de Vlindertuin met de pomp.

Werk: Tijdens het blokuur wordt er gekozen. Wat gaan we doen? De kinderen kiezen een werkje. Dat kan heel veel zijn. Het huis, de bouwhoek, knutselen, spelletje uit de kast: (puzzels, ontw.materiaal e.d.), constructiematerialen (Lego, Duplo en Moblio) en nog meer. Zie foto’s.

Viering Bij ons zijn de vieringen erg belangrijk. Bijna elke week is er wel een viering. Dit kan zijn met z’n allen in de gemeenschapsruimte kijken naar een voorstelling van de groepen op het podium, op visite bij een andere groep, spelletjes met hulp van ouders en natuurlijk de jaarlijkse feesten zoals de verjaardagen van de juffen en de kinderen, Sint, Kerst en de buitendag.

Veel plezier bij het kijken naar de Koolwitjes.

Delen via