Home-Start Stimenz

woensdag 16 juni 2021

Ieder gezin maakt wel eens een periode mee waarin het tegenzit. Meestal kunnen ouders er zelf voor zorgen dat het beter gaat, maar soms kan een luisterend oor of een helpende hand bij praktische zaken een opluchting zijn. Gewoon even kletsen met een ander, er samen op uit of iets leuks ondernemen met een vriendin. Juist dié contacten, van mens tot mens, zijn vaak een belangrijke ‘steun in de rug’ en kunnen ervoor zorgen dat je er weer even tegen kunt.

Als familie of vrienden het druk hebben of ver weg wonen, wil je ze niet altijd belasten met je verhaal. Dan kan een vrijwilligster van Home-Start wellicht wat voor je betekenen. Opgeleide vrijwilligers, die zelf ouder zijn, worden gekoppeld aan een gezin en bieden licht pedagogische ondersteuning aan gezinnen. Home-Start is een programma dat door middel van vrijwilligers ondersteuning, praktische hulp en vriendschap biedt aan ouders met jonge kinderen. De gezinnen geven zélf aan op welke gebieden zij meer steun wensen: hun vragen staan centraal. Home-Start wil met het programma het zelfvertrouwen van ouders vergroten en hun sociale relaties versterken.

Het programma wordt kosteloos aangeboden aan ieder gezin met tenminste één kind tot 7 jaar. Home-Start is een samenwerkingsprogramma met verschillende partners en wordt aangeboden vanuit het Centrum voor Jeugd en Gezin. Home-Start wordt in Apeldoorn door Stimenz uitgevoerd.

Voor meer informatie over het programma/aanmelden kun je bellen (088 784 64 64) of een e-mail sturen naar home-start@stimenz.nl

Delen via