Buren en parkeeroverlast

vrijdag 11 januari 2019

Vrijdagmiddag was  de buurt op visite. Ik had hen uitgenodigd om te praten over de parkeeroverlast rond half 9, soms in de middag en rond 15 uur. Ik schrok vooral van enkele verhalen waar ouders van onze school, na een verzoek van een buurvrouw, gewoon de auto laten staan en naar school gaan. Soms zelf met hun kinderen erbij. Slecht voorbeeld en boze buren die moeten wachten……
Ook de wijkagent was aanwezig. Hij vertelde wat het beleid van de gemeente en de politie is. Ook riep hij buren op om bij terugkerende overlast toch te mailen, liefst met een foto van de auto die steeds  geparkeerd staat. Dan komt de politie wel actie.
Hij vroeg ook school om met nieuwe en andere oplossingen te komen. Dit pakken we zeker op. In de MR is dit al besproken en Helen (ouder van onze school) heeft vanuit haar vorige woonplaats ervaring met deze perikelen. Het gaat dan vooral om de fietsende en lopende kinderen. Zij moeten makkelijk het plein op kunnen.
Ik houd jullie op de hoogte. Hierbij al een kaartje met parkeerplekken (groen) en rood waar de auto echt niet mag staan; ook geen minuut!

 

Delen via