Sint koolwitjes

maandag 18 december 2017

Wat was het weer een gezellige tijd en een ook een spannende tijd.
Elke dag keken we naar het Sintjournaal en volgden we het hele verhaal. Gelukkig is alles goed gekomen.

We hebben veel geknutseld, gezongen en gespeeld over de Sint en zijn Pieten. Schoen gezet en pepernoten gebakken. Heerlijk waren ze. Het liedje “Zwarte Piet ging uit fietsen” konden we ook in gebarentaal “zingen” Als cadeau hebben we er foto’s van gemaakt en daarmee een boek gemaakt. De Sint was er erg blij mee.

Wat kunnen we terugkijken op een geslaagd sinterklaasfeest. Met een fanfare en met daarbij veel pieten was het een echt feestje. En wat stonden er in de klassen prachtige surprises met daarin, daarachter, daartussen de cadeautjes voor de kinderen. Piano’s, een muziekwand en nog meer grote instrumenten, te gek om op te noemen. Wauw, de pieten waren weer druk geweest! De instrumentjes die de kinderen kregen waren ook een groot succes. Na de bezoekjes in de groepen was er nog de viering.

Viering
Ja ja als Sinterklaas zoveel verschillende stijlen muziek zo mooi vindt dan is het ook geweldig om Sint en pieten te ontvangen met een rap die uit volle borst werd gezongen! Wij hebben toppertjes op school. De hele viering gaf een beeld van veel muziek soorten en Sint deed graag mee. Natuurlijk gaat er niks boven ook de echte ouderwetse sinterklaas liedjes, dus het team speelde op allerlei instrumenten “Kijk piet ging uit fietsen ….” en uitzwaaien met “Dag Sinterklaasje, da-ag da-ag ….”. Wij hebben met z’n allen enorm genoten.

 

 

Delen via