Nieuwsbrief De Mheen

3 juli 2019

Onze eik is vrij van processierupsen

Afgelopen vrijdag waren wij snel aan de beurt. Tussen 12.00 en 12.45 u. is de boom "onder handen genomen". Zoals bekend kunnen de haartjes nog heel lang last blijven veroorzaken.
De aanwezigen hadden het ook al snel over kappen van de eik en een nieuwe boom planten. Dit is lastig en duur. Daarnaast koesteren wij de schaduw wel. Het is de enige boom en deze zorgt voor heerlijke schaduw.
Inmiddels hebben we ook begrepen dat er preventieve middelen in aantocht zijn.
We wachten even af.

Nieuwe collega

Komend schooljaar start er een onderwijsassistent op De Mheen. Tot op heden dachten wij alleen aan leerkrachten. Dit schooljaar is in het team en ook met de MR  gesproken over de inzet van een onderwijsassistent.
Zij gaat ter ondersteuning elke ochtend aan de slag met kinderen die intensief  begeleid moeten worden. Tot nu toe gebeurt dat in de groep door de eigen leerkracht. Door een strakke planning kan zij regelmatig 5 min (extra) aandacht geven aan 1 of enkele kinderen. Toch blijft dit in een groep van 25 of soms zelfs 30 kinderen een zware opgave. Daarom kiezen we nu voor de besteding van extra onderwijsgeld voor deze nieuwe opzet.
Paulien Oudman is onze nieuwe collega. Zij gaat dit samen met ons goed opzetten en realiseren. Paulien welkom.

Vooruit

Vanaf eind september 2018 hebben we de mogelijkheid om kinderen die makkelijk leren en graag iets nieuws willen aanpakken extra te begeleiden. Karen van Dongen is toen gestart en doet dit met heel veel plezier. Zij leert de kinderen echt andere dingen en maakt gebruik van de leerkuil (zie Mheeninkjes van 3 april jl.)
Voor de pauze een groep kinderen uit de MB en na de pauze uit de BB. 's Middags een groepje kleuters.

Deze week evalueert zij met kinderen en leerkrachten over de gevolgde aanpak. Monique en Ben gaan met Karen bekijken hoe we dit komend jaar doorzetten. In september zal dit zeker klaar zijn en maken we de nieuwe plannen bekend.

Vriendjes van Orpheus

Voor de flyer, klik op vriendjes

Vlindernieuws

Nationale Modderdag 

Dit was weer een groot succes, ondanks dat de temperatuur die dag iets lager was. Wat heerlijk om te zien dat water en zand een uitdaging zijn om tot mooi spel te komen, alleen of samen met je klasgenootjes. Wat fijn dat er weer ouders waren die konden aansluiten om te helpen Dank jullie wel hiervoor. 

Studiedag 

Vandaag is er een studiedag. De kinderen zijn vrij en de leerkrachten gaan zich richten op de laatste dingen om dit schooljaar af te sluiten en gaan een begin maken om straks het nieuwe schooljaar goed te kunnen laten starten.   

Oudergesprekken 

Op donderdag 4 juli zijn de laatste oudergesprekken van dit schooljaar. Je kon je naam weer invullen op de lijst, mocht je nog even willen praten met de juf over je kind. Fijn dat alle ouders hun momentje hiervoor het afgelopen schooljaar hebben gepakt. 

Wisseldag woensdag 10 juli 

Op deze ochtend is de samenstelling van de groepen zoals deze na de vakantie zullen zijn. De groep 2 kinderen sluiten aan bij de middenbouw, leuk en natuurlijk ook een beetje spannend. Ze gaan kennismaken met de juf en de kinderen van desbetreffende groep en het nieuwe lokaal bekijken. Bij de kleutergroepen sluiten de nieuwe kinderen aan die na de vakantie een vlinder worden. 

Rapport groep 2 

De kinderen van groep 2 hebben afgelopen donderdag hun rapport gekregen. We hopen dat jullie als ouder je kind hierin herkennen. Groep 2 mag het rapportje houden, de kinderen die in februari een rapport hebben gekregen moeten deze weer mee naar school nemen. Vullen jullie allemaal nog even het ouderblad in?
Tevens zijn de plakboeken uitgedeeld van alle kinderen. Altijd een leuk moment met veel blije en trotse gezichtjes! 

Thema 

Er is bij elke vlindergroep tot de vakantie toch nog een " klein " thema. Bij de Koolwitjes komt de "blauwe vinvis" voorbij, bij de Vuurvlinders de " ijswinkel " en bij de Citroenvlinders gaan ze het nog over "het weer " hebben. 

Stagiaire 

Zoals jullie wel hebben gehoord, gaat Marleen ons helaas verlaten en gaat ze haar stage volgend schooljaar vervolgen op een ander school. Wat jammer, want wat hebben we veel van haar geleerd tijdens de gymlessen. We zullen haar gaan missen.  We wensen haar veel succes met het vervolg van haar studie en stage!! 

Dierengeluiden

Wat een leuke viering hadden wij afgelopen woensdag. De kanjers van groep 5 stonden voor de laatste keer met elkaar op het podium voordat ze naar de bovenbouw gaan. Zij hadden de viering helemaal zelf bedacht! Er waren niet alleen trotse ouders maar ook zeer trotse leerkrachten!  

I.v.m. de studiedag is het wisseluurtje verplaatst naar aankomende maandagmiddag. De echte wisseldag is nog steeds op woensdag 10 juli. Dan gaan alle kinderen de hele ochtend naar hun nieuwe groep. Dat is altijd weer een spannende ochtend. Gelukkig blijven er genoeg kinderen in de groep achter die precies weten hoe alles moet en dat geeft een vertrouwd gevoel.
Vanuit de bovenbouw wordt er voor de wisseldag om soldeerbouten gevraagd. De kinderen van de bovenbouw gaan daarmee aan de slag voor het kamp.  

Aankomende vrijdag krijgen alle vijfdejaars hun rapport. Dit is het laatste rapport van de middenbouw. Dit rapport mogen de kinderen dan ook houden. N.a.v. het rapport zijn er de laatste oudergesprekken voor de vijfdejaars. Dit hoor je via de mail of zie je via briefjes op de deur.  

Nog een paar dagen en dan hebben wij vakantie. Heerlijk. Lekker niks doen. Alleen maar keutelen. 
Maar vergeet niet te blijven lezen! Echt heel belangrijk!! 

BovenBouwBezigheden

Afgelopen vrijdag, 28 juni, hebben de 8ste jaars een geslaagd afscheidsfeestje met elkaar gehad. Dit was allemaal door ouders geregeld.
Wat leuk dat wij hier ook even bij mochten zijn! 

Op vrijdag 5 juli krijgen de 7de jaars hun rapport mee naar huis. In de week erop volgen dan de gesprekken, waarbij het voorlopig advies met jullie besproken wordt. De uitnodiging daarvoor hebben jullie inmiddels via de mail ontvangen. 

Op maandag 15 juli voeren de 8ste jaars hun musical voor de onderbouw op school op.
Op dinsdag 16 juli treden de 8ste jaars voor groep 3 t/m 7 en natuurlijk de andere genodigden in Orpheus op. Hierover hebben jullie al informatie ontvangen.
Op woensdag 17 juli is dan het afscheid in de stamgroep met om 12.00 uur de uitzwaaiceremonie. 

De 6de en de 7de jaars gaan op donderdag 18 juli nog naar school en om 15.00 uur luiden ook zij de vakantie in! 

Overig nieuws

Lezen in de vakantie

 

Klik op onderstaande link voor deze flyer.

Pelle op reis

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055