Nieuwsbrief De Mheen

29 mei 2019

Sporttas

Op school beschikken we over sporttenues met oud en nieuw logo die worden gebruikt bij toernooien. Nu missen we al een tijd een zwarte tas met een aantal setjes: shirts, broekjes en sokken. Op school is flink gezocht en niets gevonden. Kan iemand ons helpen? Ergens anders in onze school neergezet?  Na een toernooi in de kleedkamer blijven staan?  Misschien nog bij iemand thuis?

Ramadan en Suikerfeest

In de week van 3 juni eindigt de Ramadan en wordt het Suikerfeest gevierd. Zoals op de website staat mogen kinderen hiervoor 1 dag vrij zijn om dit thuis te vieren.
Daarvoor hoeft er geen verlofverzoek te worden ingevuld. Wel tijdig aan de juf melden op welke dag dit verlof plaats vindt.

De onderbouw houdt zijn Buitendag op woensdag 5 juni in het Mheenpark!
Zegt het voort, zegt het voort
Vertel het aan buren, opa's en oma's en vrienden met jonge kinderen.

Vlindernieuws

Buitendag

Op woensdag 5 juni hebben we een heerlijke dag in het park met de kleuters. Thema Kriebel-,krabbel-, en kruipbeestjes. Altijd al geweten dat je eigenlijk een vlinder bent of zo’n schattig lieveheersbeestje? Dan is dit je kans! Kom gezellig helpen , we zoeken nog begeleiding bij het knutselen verhaal voorlezen en de muziek. Zin en tijd? Je mag je naam zetten op de lijst op het speelhuis van de Koolwitjes. Voor vragen kan je altijd terecht bij de stamgroepsleiders en/of de stamgroepouders 

NB: we wandelen met de kleuters naar het park. Dat is voor een kleuter een hele trippel. De rest van de dag lopen en rennen ze ook rond. Zorg daarom voor goede schoenen. Teenslippers raden we, voor die dag, echt af! 

Modderkeuken

Als de zon weer gaat schijnen en het buiten warmer wordt, gaan de waterpartijen in de Vlindertuin en op het plein weer open. Als kinderen laarzen hebben, mogen ze in het water. Met gewone schoenen mogen ze wel met het water spelen, maar er niet in gaan staan. Op het plein hebben we een echte modderkeuken, lekker roeren in de modder en soepjes maken van zand en water. Voor die keuken zoeken we nog oude potten en pannen. Dus heb je nog wat staan? Wij zijn er blij mee. 

Hoofdluis

Bij een aantal kinderen hoofdluis gevonden. 
Op school controleren de ouders, maar blijf vooral ook thuis uw kind regelmatig nakijken op deze kleine kriebelbeestjes. Meer info vind je ook op http://www.rivm.nl/Onderwerpen/H/Hoofdluis 

Afscheid oudste kleuters

Woensdag 17 juli vieren we met de oudste kleuters hun afscheid van de onderbouw. Er is dan ook een speciaal optreden op het toneel. Hiervoor zijn de ouders en grootouders van de oudste kleuters van harte uitgenodigd. Jullie krijgen voor dit feest nog een speciale uitnodiging met de precieze tijden, maar zet deze datum vast in je agenda. 

Dierengeluiden

Afgelopen vrijdag heeft het team van de Dolfijnen voor het vierde jaar op rij de eerste plaats behaald bij het voetbaltoernooi groep 3/4 bij AGOVV. 

Alle middenbouwgroepen zijn nu naar het bos geweest en hebben allen een leerzame ochtend gehad. Het project over insecten slaat goed aan, nog bijna dagelijks komen kinderen de klas binnen met zelf gevangen insecten. 

Gedurende de komende weken zullen de kinderen in de middenbouw nog druk bezig zijn met de CITO-toetsen. 

BovenBouwBezigheden

Hebben jullie het al gehoord!! 

Groep 8 heeft een prijs gewonnen, ze hebben met een vlog en klein cadeautje zich ingeschreven om een kans te maken om hun eind musical in Orpheus te mogen doen.
Vandaag (dinsdag) kwam de directrice van Orpheus, Mirjam Barendregt, de 8ste jaars persoonlijk vertellen dat ze met hun neus in de prijzen waren gevallen. Ze hebben uit alle inzendingen een top drie gemaakt en besloten om niet één maar 3 scholen te belonen. We hebben de tweede plaats gehaald met onze groep 8 en mogen op 16 juli gebruik maken van de Rabobankzaal in Orpheus. Meer informatie hierover later.
Ze waren al super druk met het voor bereiden van hun afscheidsavond, de motivatie is ondertussen verveelvoudigd!! 

Overig nieuws

De komende dagen zijn we even lekker vrij, maar de bovenbouwers moeten er wel aan denken dat ze 6 juni hun verslag in moeten leveren. 

Volgende week woensdag is er voor groep 8 ook weer een andere hoogtepunt, namelijk helpen bij de Buitendag van de onderbouw. Ze hebben als het goed is al informatie gekregen over hoe laat ze verwacht worden (dat is wat vroeger dan een normale schooldag). Zodra de buitendag klaar is en alles netjes is achter gelaten in het park mogen ze naar huis. Het kan dus zijn dat ze al iets eerder vrij zijn. 

Medezeggenschapsraad

MR vergadering van 23 mei 2019

TSO/BSO Kindercentrum

In de MR is gesproken over de TSO en BSO. Mocht u hierover klachten hebben vernemen we dat graag. We hebben de signalen nodig om over een aantal maanden goed te kunnen evalueren hoe het afgelopen tijd is gegaan. Klachten graag mailen naar het Kindercentrum en in een cc aan de MR, demheen.mr@gmail.com.

Sollicitatieprocedure nieuwe directeur
De advertentie is inmiddels geplaatst en de sollicitatieronde loopt voorspoedig. We hopen die ene fantastische persoon te vinden die Ben gaat vervangen. In de benoemingsadviescommissie zitten, naast het bestuur, een ouderlid en twee personeelsleden.

Naast deze onderwerpen is er aandacht geweest voor het vakantierooster van komend schooljaar en de verkeerssituatie rondom school.

Overig nieuws

De VakantieBieb

Jaarlijks blijven duizenden kinderen in de zomer doorlezen dankzij de VakantieBieb. Een mooie ontwikkeling en bovendien erg belangrijk. Blijven lezen in de vakantie helpt namelijk een terugval van het AVI-niveau voorkomen.

De VakantieBieb-app biedt een brede selectie van maar liefst 50 e-books voor het hele gezin. Bijvoorbeeld Deze mop is top van Paul van Loon, Met opa door Europa van Tamara Bos, Level 13, Game Over van Esther van Lieshout en De Zevensprong van Tonke Dragt. De VakantieBieb is een zomercadeautje van de Bibliotheek en gratis te downloaden. Een lidmaatschap is niet nodig. Voor kinderen opent de VakantieBieb op 1 juni. Vanaf 1 juli zijn ook de boeken voor volwassenen beschikbaar. De VakantieBieb is geopend tot en met 31 augustus.
Kijk op: https://www.onlinebibliotheek.nl/vakantiebieb.html

Zwem4daagse Apeldoorn

Van 1 tot 5 juli is weer de jaarlijkse zwem4daagse in het Boschbad in Apeldoorn. Van maandag tot en met vrijdag kan je 's avonds tussen 19 en 20 uur met je kind 250 of 500 meter zwemmen. Eerst dus even rustig eten en dan die kant op... Je moet vier van de vijf avonden zwemmen om je medaille te halen, de medailles worden op do en vrij uitgedeeld. Je kan dus een avond skippen.

We zijn van plan om dit jaar met een groepje leerlingen van de Mheen mee te zwemmen. Als we meer dan 10 leerlingen vinden, kunnen we deelnemen tegen een voordeliger tarief. Dus we zijn op zoek naar enthousiaste medezwemmers! En mochten er juffen mee willen zwemmen met hun eigen kinderen (of zonder) meld je dan ook even aan.

Heeft je kind minimaal een A-diploma (let op: het is best druk dus je kind moet echt wel kunnen zwemmen) en ben je bereid om zelf mee te zwemmen? Mail dan voor 5 juni naar nanoukvantol@gmail.com. Ik (Nanouk dus) inventariseer wie er mee gaat. Zijn we met meer dan 10 leerlingen, dan zal ik kijken of ik ons als groep kan aanmelden. De kosten zijn dan 4 euro per kind en 5,50 per ouder. Als er niet voldoende deelnemers van de school zijn, zijn de kosten 5,50 per persoon (dus ook voor de kinderen). Op de avonden zelf kunnen we samen verzamelen en zwemmen, maar dat is zeker niet verplicht!

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055