Nieuwsbrief De Mheen

6 maart 2019

Gelukt

Onlangs meldden wij al dat er een nieuwe logopediste start op school. Via Taalreis (www.detaalreis.nl) komt Danielle op dinsdag kinderen begeleiden.
Deze week hebben we een afspraak gemaakt met kinderfysiotherapie Noordhuis. Zij kunnen en willen op school kinderen behandelen. Waarschijnlijk op de maandag.
Het is voor kinderen fijn wanneer deze hulp onder schooltijd plaatsvindt. Voor ouders trouwens ook. Daarnaast is er vaak even kort contact met de leerkracht. Dat is ook heel fijn. Wij krijgen dan ook tips die dagelijks ingezet kunnen worden.
Wil je meer informatie neem dan contact op met onze IB-er Monique (mresoort@leerplein055.nl).

Nieuws  van de sportcommissie

Scholierencross

Op zaterdag 16 maart is er voor de Midden- en Bovenbouw weer de jaarlijkse Scholierencross in het Orderbos. Als je je hebt ingeschreven, verwachten we ook dat je er bent. Zorg ervoor dat je ruim op tijd aanwezig bent op het middenterrein. Daar kunt je dan melden bij Eline of Agnes om het startnummer in ontvangst te nemen. We wensen alle sportievelingen die aan dit festijn meedoen veel succes en plezier!

Vlindernieuws

Dag Dokter…Hallo school!

Na een heerlijke voorjaarsvakantie, waarin we volop hebben mogen genieten van het zonnetje, mogen we weer aan de slag. Het thema ”Au, mijn been doet pijn” over de huisarts is afgesloten. De huisartspraktijk in de groep zal dan ook zijn deuren sluiten (hoewel we voor een pleister plakken altijd tijd maken).

Op vrijdag 8 maart openen we het nieuwe thema: “Opa en oma gaan naar school“ over de school van vroeger. Aan dit thema werken we met de hele school. We werken over dit onderwerp tot vrijdag 5 april. Het is alvast een voorbereiding op de 50-jarig bestaan van De Mheen volgend schooljaar. Voor iedere kleutergroep zoeken we voor dit thema nog een (kinder)schoolbord, een telraam en andere schoolspullen van vroeger, voor een themaboek.

Welkom op De Mheen.

Na de Voorjaarsvakantie start Jayden bij de Koolwitjes.
Gezellig dat jullie bij ons in de groep komen. We wensen jullie een heel fijne tijd op De Mheen.

Blokuurhulp

Heb je nog af en toe een uurtje over? Kom de kleuters dan tijdens het blokuur in de groep helpen. Sommigen vinden het fijn o elke week te komen, maar het mag ook incidenteel. Met een klein groepje voorlezen, een spelletje doen, koken, knutselen, wandelen naar het park met een fototoestel om te kijken of we de lente al kunnen vinden…het kan allemaal. De stamgroepsleider overlegt met je wat je mag gaan doen. Heb je zelf een leuk idee? We horen het graag! Probeer het gewoon eens een keer uit. Leuk om eens mee te kijken in de groep van je kind. Geeft vaak weer een heel nieuwe kijk op het hedendaagse onderwijs en niet te vergeten een beretrots kind. Want wat is er nou stoerder dan jouw papa of mama die in de groep komt helpen? De inschrijflijst hangt op de deur van de groep.

De Mheen staakt

Ter herinnering:
Vrijdag 15 maart is er een grote onderwijsstaking. Ook de Mheen gaat die dag dicht. De kleuters zijn die dag dan ook vrij.

Stepjes en fietsjes

Ook de kleuters komen wel eens met een fiets of op de step naar school. Fietsen mogen in het fietsenrek op het schoolplein. Stepjes graag buiten, naast de ingang van de kleuters. Dan houden we de gang binnen vrij om door te lopen en om te spelen.

Dierengeluiden

Vrijdag gaan we van start met ons nieuwe project: “Old School”.

Ivm met het 50- jarig bestaan van de school gaan we ons verdiepen in de school van vroeger en dan met name de school van 50 jaar geleden. De volgende vraag staat centraal: Wat is het verschil tussen toen en nu?

Als er ervaringsdeskundigen (vaders, moeder, opa’s, oma’s) zijn die graag iets willen vertellen over de school in die tijd zou dat geweldig zijn. Of misschien heeft u nog materialen of oude foto’s om aan de kinderen te laten zien, geef het dan even door aan de stamgroepsleider.

Op vrijdag 8 maart gaan we “Old School” spelen op het plein. Vaders, moeders, opa’s en oma’s die met ons mee willen spelen zijn van harte welkom! De Middenbouw speelt buiten van 11.00u tot 12.00u.

Ook hebben we nog een leuke “Old School” activiteit op de Rietendakschool. We hebben dan wel vervoer nodig om daar te komen. Misschien wilt u alvast in uw agenda kijken of u kunt rijden. 

Woensdag 13 maart:
Walrussen: 9.00-10.30 (8.30u vertrek)
Inktvissen: 10.30-12.00(10.00 vertrek)

Woensdag 27 maart:
Dolfijnen: 9.00-10.30(8.30u vertrek)
Orka’s: 10.30-12.00(10.00 vertrek) 

Op vrijdag 15 maart zal de school dicht zijn i.v.m. de landelijke staking..

BovenBouwBezigheden

Zo, we hebben weer een heerlijke week vakantie achter de rug. De kinderen kwamen vol enthousiaste verhalen op school. Fijn!

Deze week (vrijdag) starten we met een schoolbreed project over De school. In de bovenbouw gaan we ons richten op de geschiedenis van het onderwijs. Vrijdag beginnen we met een verrassing als start en in de weken daarna gaan we de geschiedenis uitpluizen. We krijgen bezoek van iemand die komt vertellen en we hebben nog andere activiteiten in petto om de kinderen bewust te maken van de ontwikkelingen in het onderwijs door de jaren heen.

Er zal nog een oproep komen met daarin de vraag of jullie ons kunnen helpen bij een aantal activiteiten, dus houd je mail in de gaten. Mochten jullie nog interessante verhalen, informatie of spullen hebben over de onderwijsgeschiedenis, dan houden we ons aanbevolen.

Groep 7 is deze weken druk met Verkeer. Ze zijn druk bezig om alle verkeerssituatie te leren inzien. Nogmaals het verzoek om thuis ook aandacht te besteden aan de verkeersregels en de wereld om je heen als je deelneemt aan het verkeer. We geven deze lessen niet alleen maar om een "diplomaatje" te halen, maar ook om de kinderen op te voeden in het verkeer.

Tussen deze lessen door hebben ze 13 maart ook nog een les over gezonde voeding van een deskundige.

Kinderopvang

Vlindernieuws van de kleinste vlinders

We zijn bezig met het thema “ziek zijn, beter worden”.
In het thema “ziek zijn, beter worden” is Raai ziek. Hij is verkouden, heeft koorts, voelt zich helemaal niet lekker. De kinderen verzorgen Raai, gaan op ziekenbezoek en brengen een bezoek aan de dokter.
Gelukkig is Raai aan het einde van het thema weer helemaal beter.

Wij eindigen dit thema met een voorjaarsmarkt voor en door de kleine vlindertjes samen met de bso. Op deze markt worden allemaal koekjes verkocht die door de kinderen gemaakt zijn. Dit geld wordt gedoneerd aan Kika.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055