Nieuwsbrief De Mheen

16 januari 2019

Gelukkig Nieuwjaar

De afgelopen week hoorden we dit nog vaak. Nu is het jaar al weer bijna gewoon. 
Voor ons op De Mheen wordt het een bijzonder jaar. Naast alle onderwijsontwikkelingen en doelen die wij moeten halen, wordt het ook een jubileumjaar. De Mheen bestaat dit jaar 50 jaar. Een jubileumcommissie is hier al druk mee bezig.

Voorlopig  richten we ons nu op het onderwijs. In de komende weken zijn er heel veel toetsen. Ook is er een studiemiddag op 21 januari (kinderen 's middags vrij). Dan gaan we ook tijd inruimen voor het grote thema Samenleven. Dat zal ook al over "vroeger" gaan; hoe was het onderwijs 50 jaar geleden.....in 1969 toen de school gestart is.

Iedereen een mooi en gezond 2019.

Buren en parkeeroverlast

Buren en parkeeroverlast

Vrijdagmiddag was "de buurt" op visite. Ik had onze buren uitgenodigd om te praten over de parkeeroverlast om half 9 en om 15 uur. Ik schrok vooral van enkele verhalen waar ouders van onze school, na een verzoek van een buurvrouw, gewoon de auto laten staan en naar school gaan. Soms zelf met de kinderen erbij. Slecht voorbeeld en boze buren.
Ook de wijkagent was aanwezig. Hij vertelde wat het beleid van de gemeente en de politie is. Ook riep hij buren op om bij terugkerende overlast toch te mailen, liefst met een foto van de auto die steeds fout geparkeerd staat. Dan komt de politie wel actie.
Hij vroeg ook school om met nieuwe en andere oplossingen te komen. Dit pakken we zeker op. In de MR is dit al besproken en Helen (ouder van onze school) heeft vanuit haar vorige woonplaats ervaring met deze perikelen. 

Ik houd jullie op de hoogte.

Hierbij al een kaartje met parkeerplekken (groen) en rood waar de auto echt niet mag staan; ook geen minuut!

Staking op vrijdag 15 maart a.s.?

Vorige week hebben diverse bonden deze datum genoemd als nieuwe stakingsdag. Het gaan nu om een grote staking niet alleen het basisonderwijs maar ook het voortgezet, middelbaar en hoger onderwijs wil meedoen.

Hoewel elke leerkracht het recht heeft  te staken probeert Leerplein055 dit goed te coördineren. Binnenkort zal ik jullie melden of er die dag school is.

Vieringenrooster

WeekSchoolvieringContactpersoon
14-18 januarilekker keutelen in je eigen groepgroepsleerkracht
21-25 januari

Vrijdag 25 januari
Grote viering

Ouders welkom om 11.30 uur in de gemheenschapsruimte
Citroenvlinders, Vuurvlinders, Inktvissen, Walrussen en
Panters
28 januari -1 februari Vier de winter met een andere groepgroepsleerkracht

vieringen 2019 jan-eind

Vlindernieuws

Namens de juffen wensen wij iedereen nog een heel goed en gezond 2019  en dat het maar een mooi, gezellig en leerzaam Mheenjaar mag worden.

Nieuwe kinderen

Citroenvlinders: Nayil en Liam zijn 4 jaar en mogen nu elke dag naar school. Zoë komt deze weken om te wennen, zij start op 6 februari.
Bij de Vuurvlinders is Milo nieuw in de groep.

Stagiaires

Marleen blijft het hele jaar op maandag de gymlessen verzorgen.
Bij de Koolwitjes neemt Emma in februari afscheid. Amber loopt op maandag stage in de groep.

Belangrijke data

Onderhoud Vlindertuin zaterdag 26 januari, wil je aansluiten ........ altijd welkom!!
Nationale voorleesdagen 23 januari  t/m 1 februari, speciaal voor opa's en oma's, zie intekenlijst op de deur.
Vanaf 22 januari gaan we werken rondom het thema "au, mijn been doet pijn".

Yvette

Zoals bekend, zien we Yvette in alle kleutergroepen zo nu en dan de ochtend overnemen van de desbetreffende juf, zodat dingen opgepakt kunnen worden die nog op de "plank" liggen (werkdrukvermindering).

Komende week zal dat extra invulling zijn vanwege de "kleutertoetsen" die we met de groep 2 kinderen doen. De kinderen worden dan in kleine groepjes uit de groep gehaald om samen met de eigen juf opdrachtjes te doen, waardoor wij een beeld kunnen krijgen waar we de komende periode met de kinderen nog aan moeten werken.

Hulp blokuur

Zin en tijd om zo nu en dan te komen helpen, mee te spelen in de klas? Eerdaags worden de lijsten weer opgehangen en kun je je inschrijven.

Even voorstellen

Ik ben Amber Jeuring en ik ben 16 jaar oud. Ik kom iedere maandag stage lopen bij de Koolwitjes. Ik loop hier voor de rest van het jaar stage.

Ik studeer pedagogisch medewerker onderwijs assistent niveau 4, op het Deltion College in Zwolle. De opleiding die ik volg duurt 3 jaar.

Ik vind het leuk om bij kinderen te zien hoe ze zich ontwikkelen in bepaalde vaardigheden. Daarbij vind ik het dus erg mooi om te zien wat ze allemaal al wel en niet kunnen en hoe ze daar in groeien.

Ik hoop nog een erg leuke tijd tegemoet te gaan.

Dierengeluiden

Citotoetsen

De aankomende periode (ongeveer 3 weken) worden de Cito-toetsen weer afgenomen. We starten met rekenen, vervolgens nemen we spelling af en we sluiten af met begrijpend lezen.

De toetsen worden voornamelijk ‘s morgens afgenomen, dus het zou fijn zijn wanneer afspraken zoals een tandarts- of huisartsbezoek op een ander moment plaats vindt.

Project over Egypte

Op maandag 28 januari gaan we van start met het project Egypte. Alle ideeën zijn welkom! (Gastspreker, info, spulletjes, uitstapjes etc. ).

De Mheen’s got talent

Op vrijdag 15 februari is het weer tijd voor de ”De Mheen’s got talent”. Er is heel veel talent op de Mheen. Veel talentvolle kinderen, maar ook ouders! Vanaf nu kunnen de kinderen zich opgegeven om alleen, met een groepje of … samen met je vader of moeder een mooie /spannende /grappige /ontroerende act te oefenen en aan ons te laten zien. Er zijn in elke stamgroep eerst voorrondes, want uit elke stamgroep mag slechts 1 act op 15 februari op het podium. Je kunt je opgeven bij de stamgroep van je kind(eren). Er hangt een lijst op de belangrijke-dingen-deur.

BovenBouwBezigheden

Via deze weg wensen wij jullie, al is het al een beetje aan de late kant, een heel fijn, gelukkig en gezond 2019 toe!

Cito

Inmiddels zijn we allemaal weer lekker gestart en zijn we zelfs al begonnen met de toetsen van de Cito. Deze periode zullen de kinderen verschillende Cito’s gaan maken, zoals rekenen, begrijpend lezen en (werkwoord)spelling. Daarnaast worden ook de leestoetsen afgenomen.

Project

Wij gaan in deze maand en ook in februari de Kanjertraining centraal stellen tijdens de WO-momenten. Via jullie zoon/dochter horen jullie wel wat we allemaal doen.

Adviesgesprekken

Deze maand krijgen de 8ste jaars hun definitieve advies. De uitnodigingen hiervoor komen nog.

Open dagen

Deze maand en volgende maand zijn de open dagen op de VO-scholen. Kijk voor de data op www.vo-apeldoorn.nl . Natuurlijk kunnen ook de 7de jaars (en 6de jaars) al eens een school bezoeken.

Volleybal

Het volleybaltoernooi is op zaterdag 9 februari. De inschrijfformulieren hiervoor hangen weer bij de groepen op het raam.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055