Nieuwsbrief De Mheen

17 oktober 2018

Terug op De Mheen

Al een tijd geleden heeft Diederick bij ons op school allerlei werkzaamheden gedaan. Daarna heeft hij op andere plekken gewerkt. Nu is hij weer terug en pakt hij zijn oude werk weer op: op dinsdagochtend is hij samen met Hanke druk in de bieb. Daarna verzorgt hij ook de invoer van nieuwe boeken. Na de pauze gaat hij schaken met enkele kinderen.
Diederick, welkom (terug) op De Mheen.

M'uffendag 

Alle meesters en juffen zijn op vrijdag 19 oktober " jarig" . Het wordt een groot feest waarbij de kinderen, als ze willen, verkleed naar school mogen komen. Spannend, leuk, vol met gezelligheid, slingers en verrassingen.

En voor straks....

Vlindernieuws

"horen, zien ........ applaus"

Ons thema krijgt al vorm. En wat een enthousiasme!! Deze week oriënterend bezig geweest; wat weten we al over het theater, opbouwen podium, wat hebben we nodig, wat kunnen we zelf maken. In de andere weken zullen dans, muziek en toneel ter sprake komen. Het was de bedoeling dat we op 9 november naar Gigant voor de afsluiting zouden gaan, maar dat kan helaas niet doorgaan op deze dag.  Het wordt nu 16 november van 10.30 tot 12.00 uur. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom in de theaterzaal van Gigant.

Herfstvakantie 

Een weekje niet naar school, tijd om herfstmateriaal te zoeken, geen wekker zetten, af en toe een pyjamadag en misschien wel even lekker weg.  Geniet komende week!

Open Kanjerles 

De open Kanjerles voor ouders is op woensdag 31 oktober van 11.45 tot 12.15 uur. Leuk om aan te sluiten, om zelf te ervaren waar jullie kinderen mee bezig zijn en ......... de herkenning. Oefeningen van de Kanjertraining zullen het hele schooljaar worden herhaald en waar nodig voorbijkomen in de groepen.

Vlindertuin

Heel belangrijk is het onderhoud van onze mooie Vlindertuin. Wat fijn dat er een commissie is die zich daar mee bezig houdt. Wie het leuk vindt om aan te sluiten kan contact opnemen met Joost ter Beeke (papa van Siebe, Vuurvlinders).

Herfstwandeling 

Op vrijdag 2 november gaan we met alle Vlinders naar het bos voor een leuke en leerzame herfstwandeling. We hebben dan wel ouders nodig die willen rijden en een groepje willen begeleiden. Verdere informatie volgt nog.  

Dierengeluiden

Project

In alle middenbouwgroepen zijn we lekker aan de slag met ons project over communicatie. We mochten op 5 oktober genieten van de prachtige en grappige opening door Marc Heijnen.
In de week erna kregen we van hem ook allemaal een workshop non-verbaal communiceren en toneelspelen. Heel interessant en heel erg leuk! 

Deze eerste 2 weken zijn we in de groepen vooral bezig met emoties. Welke emoties kennen we en hoe zien die eruit? Hoe ga je met iemand om die b.v. boos of verdrietig is? Hier betrekken we natuurlijk ook de kanjertraining bij.
Daarnaast kijken we ook naar kunst. Welk gevoel krijg je bij een schilderij of een muziekstuk?
Na de vakantie gaan we verder met een ander onderdeel van non-verbale communicatie. 

Circulatievolleybal

Op woensdag 28 november is het schoolvolleybaltoernooi voor de middenbouw. 
Er wordt dan circulatievolleybal gespeeld. Kinderen die het leuk vinden om mee te doen, 
kunnen zich opgeven via de inschrijflijsten die bij elke groep te vinden zijn. Na de herfstvakantie gaan we op verschillende momenten met de kinderen oefenen. We hebben op de dag zelf ook nog ouders nodig die de teams willen begeleiden en ouders die willen helpen door bij enkele wedstrijdjes scheidsrechter te zijn. Als je dat wilt, geef je dan op bij de stamgroepsleerkrachten. 

BovenBouwBezigheden

Project

Vorige week hebben we een hele leuke en leerzame workshop gehad over mime. We hebben hiermee verschillende oefeningen gedaan en geleerd dat je houding echt heel belangrijk. De kinderen hebben inmiddels groepjes gemaakt en ze hebben een onderwerp gekozen waarmee ze de komende weken aan de slag gaan.
Het project loopt na de vakantie gewoon door, dus het is raadzaam dat er in de vakantie ook aan gewerkt wordt. Bij bepaalde onderwerpen kun je bijvoorbeeld ook een museum bezoeken en daar filmpjes en foto’s maken die je kunt gebruiken.

Doe-middagen groep 8

De doe-middagen op de VO-scholen vinden volgende maand (november) plaats. Hiervoor moet je je inschrijven. Sommige plekken zijn al snel vol en dan lukt het online aanmelden dus niet meer. Je kunt dan echter de desbetreffende school zelf ook bellen en vaak is er dan nog wel wat mogelijk.

Overig nieuws

Belangrijk

Daar waar kinderen buitenspelen in het zand (zandbak maar ook perkjes e.d.), kunnen zij "wormpjes" oplopen. Ook nu is het bekend dat er een paar kinderen dit hebben. Wat is het en wat kan je er tegen doen?

In het kort 

• Aarsmaden zijn kleine witte wormpjes in de ontlasting. 

• Ze geven jeuk rond de anus, vooral 's nachts. 

• Hygiëne is belangrijk om besmetting met de eitjes te voorkomen. 

• U kunt aarsmaden zelf behandelen met een kuur van de apotheek of drogist. 

Voor verdere informatie kijk op https://www.thuisarts.nl/wormen/ik-heb-aarsmaden 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055