Nieuwsbrief De Mheen

25 april 2018

De Mheen in het nieuws

Niet in september / oktober, maar nu rondom de Cito eindtoets en het rapport van de inspectie (De staat van het onderwijs 2016 - 2017) krijgen wij te maken met de media. Het blijft niet leuk zulke koppen te lezen, maar gelukkig kreeg ik, samen met de PR medewerker van Leerplein, de kans om mee te kijken en mee te denken. Mooie kans om ook te vertellen hoe hard we werken en welke verbeteringen al zichtbaar zijn. Ook fijn te melden dat onze ouders "wel kritisch zijn, maar niet moeilijk doen" en bij de vacatures die wij hebben voor komend schooljaar merken we dat er wel 5 Leerplein collega's graag op De Mheen willen werken. Op de open dag kwamen er 13 (nieuwe) ouders / kinderen kijken. Dit doet ons goed. Wij gaan vol goede moed door.

Vierde middenbouw groep

In de vorige nieuwsbrief al even aangekondigd wat we gaan doen en welke gevolgen dat heeft.
Deze week voeren we gesprekken met Leerplein-collega's die graag op De Mheen willen werken. Kans is aanwezig dat we dan een belangrijke stap hebben gemaakt: we kunnen dan de bezetting van de 4 groepen bekijken. Na de meivakantie kunnen we de kinderen verdelen over de vier groepen en hierbij rekenen we op jullie medewerking. We komen snel met meer informatie. De kinderen in de middenbouwgroepen vertellen we nog niet zo veel. Voor hen is het nog te onduidelijk.

Ook is het idee geboren om een keer alle groepen van een nieuwe naam te voorzien. Wij zijn al aan het brainstormen. Dieren: jonge dieren (OB) boerderijdieren (MB) en roofdieren (BB); of planeten, manen en sterren; waterdieren (klein, middel en groot). Er zijn veel mogelijkheden. Heb jij een goed idee? Mail het of geef het aan de juf door.

Vakantie

Donderdagmiddag om 15:00 u. begint er een heerlijke vakantie. Ruim twee weken. Ongekend in deze periode van het jaar. Wel jammer voor sommige gezinnen dat het in Apeldoorn nog steeds niet gelijkloopt. Hierover is al veel gezegd en geschreven, maar dat is blijkbaar erg moeilijk. Besturen met VO scholen maken een andere keus. Heeft te maken met de start van de eindexamens na het Hemelvaartweekend.

Voor komend schooljaar is het vakantierooster  ook al bekend. "Slechts" 1 week meivakantie. Het schooljaar duurt lang en Hemelvaart  en Pinksteren vallen laat. Misschien is er nog ruimte voor extra verlof rond Pinksteren.

Kom in de groep!

Op vrijdag 18 mei van 10:00 tot 12:00 u. zijn ouders (en kind) welkom om meer te horen en te zien van ons jenaplanonderwijs. Naast gesprek - werk - spel - viering ook aandacht voor wereldoriëntatie en kunst en cultuur. Het inspectie verhaal zal ook aandacht krijgen. Kinderen van 3 jaar die meekomen kunnen een tijdje meespelen buiten; jongere kinderen vangen wij op of blijven in het lokaal er gewoon bij.

Alle belangstellenden van de laatste open dagen heb ik al een uitnodiging gestuurd. Ken je nog iemand die "zoekende" is dan graag een mailtje.

Staken op 30 mei?

PO-in-actie heeft op deze dag Gelderland en Overijssel aangewezen als actiegebied. Scholen in deze regio kunnen die dag besluiten om te staken. Wij zijn er nog niet uit. Misschien kunt u er al wel even rekening mee houden dat we deze woensdag geen les geven of korter.
Zo spoedig mogelijk laat ik weten wat we op die dag gaan doen.

Nieuws  van de sportcommissie

Sportdag 26 april 2018

Morgen gaan we er een sportieve dag van maken!
De dresscode voor deze dag is uiteraard sportief en.... ORANJE!
Zorg voor lekker zittende kleding (bv. losse broek, t-shirt en vestje/jasje) en natuurlijk stevige (gym)schoenen voor buiten.
Om 8.15 uur mag, zoals altijd, iedereen naar binnen. Om half 9 willen we starten, dus zorg dat je voor half 9 in de groep aanwezig bent. Het liefst met een lege blaas. 

Tijdens de ochtendpauze krijgen de kinderen een pakje drinken en een plak ontbijtkoek. De kinderen zijn er vrij in om zelf nog een lunchpakketje mee te nemen. Een flesje/bidon die gevuld kan worden met water is zeker aan te raden. 

Dit jaar heeft de Sportdag ook een middagprogramma, waarbij de kinderen kunnen genieten van denksport (verschillende spelletjes). Een aantal kinderen van de bovenbouw gaat in de middag naar een trampolineworkshop. Deze kinderen hebben per mail meer informatie ontvangen. Het wel/niet overblijven voor tussen de middag blijft hetzelfde. 

Mocht het weer het niet toelaten, dan zullen wij het ochtenddeel van de Sportdag helaas drastisch moeten aanpassen, omdat vrijwel alle activiteiten buiten worden uitgevoerd. 

Tevens willen wij alle hulpouders die zich opgegeven hebben hartelijk bedanken. Top! 

We hopen op een zonnige en sportieve dag! 

Met sportieve groet, 

Kim Karakaya-Maes (Muizen)
Anita Gezer-Lieferink (Konijnen) 

Vlindernieuws

Schoolfotograaf

Wat hadden we 16 april een geluk toen de fotograaf er was: we zagen er allemaal prachtig uit en het was mooi weer! We wachten vol spanning op de foto’s.

Thema’s

Bij de citroenvlinders is Amber, de stagiaire, 9 april gestart met het thema “restaurant”. Er is een echt restaurant in de groep en we roken de lekkerste geuren uit het lokaal van de citroenvlinders! Deze week ronden zij het thema af. Bij de Vuurvlinders en de Koolwitjes wordt er sinds deze week gewerkt over “het tuincentrum”. Na de vakantie gaan we hier lekker mee verder!

Sportdag
Morgen, donderdag 26 april, is de jaarlijkse sportdag op school. Het is leuk als de kinderen (en hulpouders) iets in de kleur oranje dragen. Doe de kinderen lekker makkelijke kleding aan en zorg dat er passende binnen gymschoenen op school zijn! In de middag is er ook gewoon school.

Moederdag/Vaderdag

Op zondag 13 mei is het Moederdag en op 17 juni Vaderdag. Zoals veel ouders al wel weten, maken wij met de kinderen geen knutselwerkje voor deze dagen. We vinden dit iets wat thuis kan worden opgepakt. Onze vlinders mogen het hele jaar door iets knutselen voor hun ouders als zij dat willen… We wensen jullie wel alvast allemaal een fijne Moederdag en Vaderdag toe!

Vakantie

Nog twee dagen school en dan mogen we allemaal genieten van de meivakantie. Lekker uitrusten, spelen en misschien wel echt op vakantie. Geniet er allemaal van!

Dierengeluiden

Nieuwtjes

Na het prachtige grote project zijn er in de stamgroepen nieuwe weekthema’s opgestart. Bij de Muizen gaat het over slangen. Dagmar heeft een mooie presentatie gegeven over dit bijzondere dier. Bij de Konijnen heeft Yori ons van alles verteld en laten zien over Harry Potter. Ze had een heleboel spulletjes meegenomen. In de kijkkast bij de Konijnen kun je ze komen bewonderen. 

Verder is het belangrijk om te melden dat nu alle instructie in de stamgroep gaat plaatsvinden. Eerder wisselden we op de maandag, woensdag en vrijdag, maar dat gaat vanaf nu dus niet meer gebeuren.  

Nog even en we hebben straks heerlijk twee weken meivakantie. Uiteraard heerlijk relaxen en ontspannen, maar het is wel heel belangrijk dat de kinderen thuis blijven oefenen met lezen. Wij raden dit dan ook ten zeerste aan. Veel plezier en succes! 

Voor meer info over de sportdag, klik dan hier.

Nieuwe namen voor de stamgroepen in het schooljaar 2018/2019

In het schooljaar 2018/2019 komt er in de middenbouw een vierde stamgroep bij. Dit vonden wij een mooie gelegenheid om de namen van de stamgroepen te veranderen. Samen met de kinderen gaan we bedenken hoe de nieuwe groepen gaan heten. Hoe we dit precies vorm gaan geven weten we nog niet. We zijn heel druk met het maken van plannen hiervoor.  

Schoolvoetbal groep 3/4

En voor de derde maal mocht de grote wisselbeker weer mee naar school en nu mogen we hem ook houden! We deden mee met drie teams, waarvan twee teams door mochten naar de finale. Op vrijdag 20 april was het zover. Beide Mheenteams hadden de kwartfinale gewonnen en stonden tegenover elkaar in een bloedstollende halve finale. Helaas kon er maar 1 team door naar de finale en mocht het andere team nog strijden om de derde plaats. Dus Mheen 1 werd eerste en Mheen 2 werd derde. Het was een fantastische middag en we hebben er allemaal enorm van genoten! Wat een toppers! 

BovenBouwBezigheden

Nieuwsflits

Na de cito periode nu wat rust in de bovenbouw… We starten na de vakantie met het project “groeien en bloeien”. Altijd leuk om weer bezig te zijn met nieuw leven, zowel in de planten- als in de dierenwereld. Wij hebben er zin in! 

Groep 8 gaat beginnen met hun afscheid. Dat gaat er dit jaar anders uitzien. Hoewel het moeilijk is tradities achter ons te laten, is het soms ook heel leuk iets nieuws uit te proberen. Hoe het er allemaal precies gaat uitzien volgt nog. Mocht u denken: “wat leuk, ik wil graag helpen!” laat dit even weten bij de groepsleerkracht. Na de meivakantie maken we een start. 

Groep 6 heeft 20 april het rapport mee gekregen. In de week van 20 mei zullen de oudergesprekken plaats vinden. Deze gesprekken zijn dan vooral voor de kinderen van groep 6. Via de groepsleerkracht krijgen jullie informatie hoe je kunt inschrijven voor deze gesprekken. De kinderen mogen mee naar deze gesprekken! 

Even ter herinnering: dinsdag 22 mei zijn de kinderen vrij i.v.m. een studiemiddag. 

Voor meer info over de sportdag, klik dan hier.

Wij wensen jullie natuurlijk allemaal een hele fijne vakantie. In verre landen, dichtbij of gewoon lekker thuis. Rust uit, geniet van elkaar en kom weer uitgerust terug op school! 

Kinderopvang

Vlindernieuws van de kleinste vlindertjes

Op het Vlindertje zijn we bezig met het thema Lente. 
Binnen het thema lente gaan we ontdekken wat er allemaal gebeurt als de lente er aan komt. Bijvoorbeeld dat er jonge dieren geboren worden en dat plantjes weer gaan groeien. Hierbij leren de kinderen wat lente inhoud en dat het dan wat warmer wordt en dus niet meer zo koud is en dat je geen dikke kleren aan hoeft te doen, de verschillende soorten dieren en de geluiden die ze maken en woorden die er bij het thema horen. En natuurlijk maken we leuke knutselwerkjes die bij het thema horen.  

Wij hebben nog plaats voor nieuwe vlindertjes.
Kom gerust eens binnen wandelen.
088-7500801 Klantenservice 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055