Nieuwsbrief De Mheen

28 maart 2018

Formulieren zijn erg handig

Op onze site staan diverse formulieren, ook voor afwezig melden die digitaal ingevuld kunnen worden, en die door ons makkelijk zijn in te zien of zijn te verwerken. Tijdens de griepgolf is er al veel gebruik van gemaakt. Ga zo door. Ook andere meldingen kunnen zo worden doorgegeven.

Vlindernieuws

Bezoek kraamverzorgster

 Vorige week is er een kraamverzorgster op bezoek geweest vanwege ons thema: "Oei, ik groei". De kinderen mochten per groep aanschuiven, luisteren, kijken en doen. De kraamverzorgster las eerst een boek voor en daarna mochten de kinderen vragen stellen en deed ze alles voor met een babypop. In bad, afdrogen, wegen, temperaturen, zalf op de billen, luier aan doen, aankleden en drinken geven. De kinderen waren een en al oor. Daarna kwam de praktijk … de kinderen mochten namelijk zelf aan de slag. Eerst een schort aan als een echte kraamverzorgster en daarna aan het werk. Wat waren ze er druk mee en wat konden ze het goed! Na afloop kregen ze dan ook een heus kraamdiploma!

Echte baby’s in de groep

Wat hebben de Vuurvlinders en Koolwitjes geluk gehad zeg! Monique (onze ib-er) is met haar dochter Emma in de Vuurvlindergroep op visite geweest. Emma kreeg een schone luier EN een flesje. Gelukkig hadden we heel veel fototoestellen in de groep, dus staat Emma er goed op.

Bij de Koolwitjes is Carla's kleinzoon Sepp in de groep geweest. Wat een feest! Ndeye mocht zelfs de fles geven.

Bij de Citroenvlinders kwam de mama van Alycia op bezoek met Nyo, het broertje van Alycia (dat net een paar weekjes oud is) om de kinderen te verrassen met een traktatie.

Fotograferen

Woensdag 21 maart, begin van de lente, is Astrid van Loo op school geweest om samen met de kleuters foto's te maken. Niet zomaar foto's, maar foto's met overeenkomsten. Welke kinderen hebben er een bril op, krullen, tanden uit de mond of dezelfde schoenen aan?

Welkom nieuwe vlinders

Bij de Citroenvlinders is Sergen al een paar ochtenden geweest. Hij is bijna 4 jaar. Bij de Koolwitjes zijn Anthony en Ndeye nieuw in de groep. Bij de Vuurvlinders is Ferran al 2 keer op visite geweest.

De vlindertuin

Afgelopen zaterdag is er met prachtig weer heel hard gewerkt in de Vlindertuin. Onder leiding van Joost ter Beeke, de vader van Jenna en Siebe, die met zijn ervaring als hovenier alle voorbereidingen had getroffen, is de Vlindertuin weer omgetoverd tot een kleurrijke ontdektuin. Veel ouders staken de handen uit de mouwen. Na de oproep voor wat extra hulp, zijn er zelfs nog meer (groot-) ouders te hulp geschoten. Dit was ook wel nodig, want er was veel werk te verzetten.
Bij de waterpartij op het grote plein is al een deel te bewonderen, maar de Vlindertuin heeft de grootste metamorfose mogen ondergaan. Het blotevoetenpad is aangevuld met verschillende soorten kiezels en gras. Er zijn prachtige buxusstruiken geplaatst zodat we ook in de winter nog een groene tuin hebben. Er is nieuw zand bij de waterpartij gestort zodat de kinderen weer lekker met water en zand kunnen spelen. De muziekwand die door Sint en zijn Pieten is gemaakt, hebben ze kunnen plaatsen. De mooie windmolens die we cadeau hebben gekregen staan te draaien en met boomschors is een deel van de tuin mooi afgewerkt. De borders zijn beplant en in de zomer kunnen we onze eigen aardbeien gaan plukken. Wat een feest om naar te kijken EN in te spelen!
We zullen de plantjes goed water geven en wat zullen we deze lente met z’n allen de Vlindertuin gaan herontdekken. Fantastisch! Dank je wel hulpouders en hulpkinderen, wat een geweldige start van een nieuw seizoen!

De renovatie aan de vlindertuin is mede mogelijk gemaakt door GroenRijk Malkenschoten en Wassink bestratingen.

Paasontbijt

Donderdag gaan we op school ontbijten, dus.........THUIS NIET ETEN.

Het is de bedoeling dat iedereen iets meeneemt voor dit ontbijt. Op de deur hangt een lijst waarop je kunt kiezen wat je meeneemt. En.......vergeet niet het hard gekookte ei!! Deze wordt gebruikt voor de eiertikwedstrijd en om daarna lekker op te eten natuurlijk. De  midden- en bovenbouw gaan ook tikken en uiteindelijk blijven er van elke stamgroep 1 kind over. Die kinderen gaan aan het eind van de ochtend op het podium de strijd aan met elkaar. Uiteindelijk zal de winnaar het gouden ei, de wisseltrofee, in de groep krijgen.

Stagiaire

Hallo ik ben Amber Reinders, 18 jaar en tweedejaarsstudente aan de Katholieke Pabo in Zwolle. Het eerste halfjaar heb ik in de bovenbouw, bij de Berenbende, stage gelopen en nu loop ik al een tijdje bij de Citroenvlinders. Inmiddels heb ik de klas leren kennen als een gezellige groep die goed met elkaar overweg kan. Tot 27 april blijf ik nog stage lopen bij de Citroenvlinders. Vaak kom ik op maandag, maar ik ben er ook wel eens een hele week. Ik hoop de komende tijd nog veel leuke en leerzame lessen te kunnen geven.

Studiemiddag

Denken jullie er aan! Op donderdagmiddag 29 maart zijn de kinderen vrij! De leerkrachten hebben dan een studiemiddag. Daarna zijn we een paar dagen vrij en komen we dinsdag na de Pasen weer op school. We hopen dat het zonnetje zich laat zien deze dagen en dat de paashaas veel eieren gaat verstoppen.

Dierengeluiden

Kort nieuws

Wat een leuk schoolbreed thema. Het begon al spectaculair met een echte ambulance op het schoolplein.

Dan zijn er regelmatig ouders in de school te vinden die van alles aan ons vertellen over het menselijk lichaam en dan vooral over de botten. Maar, we leren ook over hoe je gehoor nou eigenlijk werkt. Aankomende dinsdag krijgt de middenbouw een geweldige dansworkshop! Het resultaat mogen jullie zien op de afsluitende tentoonstelling. Jullie zullen je ogen uitkijken.

Morgen hebben wij ons paasontbijt en eiertikwedstrijd. En dan zijn de kinderen 's middags vrij. Wij hebben een studiemiddag.
Geniet allemaal van een lekker lang weekend. Hopelijk met veel zon!

BovenBouwBezigheden

Project

In de hele school houden we ons bezig met het project 'Het menselijk lichaam'. In de bovenbouw 'duiken' we in de organen. Wat is het interessant!

Dit jaar maken we ons verslag hierbij met behulp van een vlog. De kinderen mogen vloggen, filmen of interviewen. In deze film geven ze informatie over het orgaan wat ze gekozen hebben. Wat een succes is dit. Als ze klaar zijn, editten ze de film. Dat betekent dat ze alle filmpjes bewerken en er een mooi geheel van maken. Dit doen we met iMovie. De kinderen werken in groepjes.

Er is zelfs al een groepje naar het ziekenhuis geweest om een interview af te nemen met iemand over CT scans.

Verkeer

Groep 7 oefent zich een slag in de rondte wat betreft alle verkeersregels en verkeersborden. Op donderdag 5 april hebben zij het theorie-examen en dinsdag 10 april het praktijkexamen.

Schoolvoetbal

Vandaag gaan we van start bij de jongens! 3 Wedstrijden staan op de planning bij SV Orderbos. De jongens hebben er veel zin in. Samen met de vaders Tekin (Sava) en Bob (Sam) maken ze er een fijne middag van.

Volgende week, woensdag 4 april, mogen de meiden het veld op. Onder leiding van Pascalle (Yara) mogen ze 4 wedstrijden spelen. Wat leuk dat we dit jaar een meidenteam hebben!

Gezondheidsonderzoek groep 7

De komende weken zijn de kinderen uit groep 7 door het CJG uitgenodigd  voor een gezondheidsonderzoek. Jullie hebben hier een brief over gekregen via de post.

Medezeggenschapsraad

Graag wil ik me even aan jullie voorstellen.

Ik ben Ilse Mossing Holsteijn, 41 jaar oud, getrouwd en moeder van Jinte (6 jaar, zit bij de Konijnen) en Madee (4 jaar, zit bij de vuurvlinders).
Sinds maart ben ik de nieuwe penningmeester van de Mheen. Ik heb dit stokje overgenomen van Laura Gensen.
Ik ben werkzaam als triagiste bij de huisartsenpost en doktersassistente in een huisartsenpraktijk. Ook prik ik af en toe bloed bij de mensen thuis.
Verder houd ik van zingen, sporten en gezelligheid met mijn meiden en vriendinnen.

Ik wil gelijk graag meer vertellen over de vrijwillige ouderbijdrage.
Ik hoor wel eens in de wandelgangen dat €50 best fors is. Dit klopt, maar dat kunnen we als school prima onderbouwen.
Van de ouderbijdrage worden verschillende activiteiten bekostigd, zoals de viering van Sint en kerst, excursies, de sportdag  en natuurlijk ook de buitendagen. De grootste kostenposten zijn de schoolkampen in de bovenbouw. Zij gaan 2 keer op kamp en 1 keer op hapskamp. Nu is het natuurlijk zo dat de onder- en middenbouw niet op kamp gaan. Maar u spaart als het ware voor deze kampen. Door elk schooljaar €50 te vragen kunnen we realiseren, dat als uw kind op kamp gaat u niets hoeft bij te betalen. Zo kunnen we voor een ieder de kosten laag houden en is het voor ieder kind mogelijk om mee te gaan op kamp.

Heeft u vragen, opmerkingen of suggesties, trek me gerust aan mijn mouw Of mail me penningmeesteedemheen@gmail.com

Groetjes Ilse Mossing Holsteijn

Kinderopvang

Bij het Vlindertje zijn we druk bezig met het thema “mijn lichaam”. In het thema “je lichaam” gaan we ontdekken wat we allemaal kunnen doen met onze lichamen. Zoals aankleden, zindelijk worden, tanden poetsen, enz. In dit thema leren de kinderen hun lichaamsdelen, wat ze aan kunnen doen, tandenpoetsen, tanden tellen tot 10 en woorden die horen bij het thema. Tijdens ons kringmoment komen bovenstaande items aan de orde en ook in onze knutsels is dit thema terug te zien.

De kinderen plakken de lichaamsdelen op de pop. Wat is het toch leuk om te draaien en de lichaamsdelen op te plakken.

In April beginnen we aan het thema Lente.

Overig nieuws

Schoolfotograaf

Op maandag 16 april komt de schoolfotograaf weer naar onze school.

Wij beginnen dit jaar met de broertjes/zusjesfoto van kinderen die nog niet of niet meer op de Mheenschool zitten. Wij vragen je, als je hier gebruik van wilt maken, uiterlijk om 9.00 uur aanwezig te zijn.

Heb je dus kinderen die graag samen met hun broertje(s)/zusje(s) op de foto willen en die nog niet of niet meer op onze school zitten, dan ben je met deze kinderen welkom vanaf 8.30 uur.

 Als uit een gezin alle kinderen op de Mheen zitten, dan wordt deze broertjes/zusjes foto onder schooltijd gemaakt. Ouders zijn hierbij niet aanwezig.

Met vriendelijke groet,

Karin (moeder van Cas en Sem)

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055