Nieuwsbrief De Mheen

14 maart 2018

Vrijwillige ouderbijdrage

De e-mail die er vanochtend uit is gegaan miste één zin: Heeft u al betaald dan kunt u deze algemene herinnering als niet verzonden beschouwen.

Excuses voor het ongemak.
Mocht u vragen hebben over betalingen e.d., neem dan contact op met penningmeester Ilse Mossing Holsteijn, penningmeesterdemheen@gmail.com

Teamleden

De griepgolf lijkt nu uitgeraasd. Een aantal collega's heeft echt de griep gehad en waren dus dagen uit de running. Gelukkig is het invallen nog wel gelukt. Vaak is er een duo-collega of een ander teamlid die een dag inspringt. Dat is ook nodig want de invalpool is vaak leeg. Collega's bedankt voor dit samen oplossen en ouders bedankt voor het opvangen van jullie kinderen op momenten dat wij het echt niet meer konden.

Gisteren (dinsdag) is onze IB-er Monique weer gestart. Haar zwangerschapsverlof zit er weer op. Emma en Monique  zijn vorige week al even op school geweest. Alle aandacht deed hen allebei goed.
Tegelijk meld ik dat wij heel blij waren met de inzet van Mirjam. De hele zorg in school is goed doorgelopen. Mirjam, dank je wel.

Ontwikkelingen

Het aantal kinderen in de onderbouw blijft stijgen. Dit is natuurlijk geweldig. Toch kan dit ook problemen opleveren. In groep 2 zitten in totaal 37 kinderen en er komen er zelfs nog twee via een verhuizing bij. Dit stelt ons komend jaar in de middenbouw wel voor een grote klus.
Dit hadden we al met Leerplein besproken. Ook zij zien dat ruim 100 kinderen niet in 3 groepen passen.  Afgelopen week kwam gelukkig de minister ook over de brug met een fors bedrag. Dit bedrag stijgt ook nog elk jaar dus we kunnen plannen maken voor de komende 5 jaar.
Wij gaan nu aan de slag met de nieuwe situatie: een extra groep.

Onderwijs

In het verbetertraject zijn we voor de voorjaarsvakantie druk bezig geweest met de cito toetsen van januari. Met externe hulp hebben we gekeken naar de scores en samen geanalyseerd wat we nu moeten doen het komende half jaar. Op het gebied van de cognitieve vakken hebben we nieuwe doelen gesteld. Daar wordt nu weer hard aan gewerkt. Tijdens oudergesprekken vertellen we wat dit voor jouw kind betekent.

Gezocht Gezocht Gezocht 

Ouders/ vrijwilligers die op zaterdag 24 maart willen helpen in de Vlindertuin. 

Het gaat hierbij om renovatiewerk aan de vlindertuin! 

(aanleg ” Blote voeten pad ” en aanleg plantmateriaal) 

Tijd: vanaf 9.30 - de tuin klaar is! Graag via de kleuteringang naar binnen.  

Een kruiwagen en schep mee is handig. 

Graag opgeven via: joostterbeeke@kpnmail.nl of op telnr: 06-21627899.

Nieuws  van de sportcommissie

Sportdag

Dit jaar valt de sportdag op donderdag 26 april a.s. De voorbereidingen zijn al in volle gang!

De activiteiten voor de bovenbouw worden dit jaar op het kleine veld bij het Mheenpark/Park Doggersbank gehouden (Omgeving: Aalbessenlaan/Meibloem/Pinksterbloem, zie foto).

Dit jaar willen we weer gebruik maken van een groot springkussen. Is er iemand die nabij dit veld woont (of iemand kent), die bereid is om, tegen een kleine vergoeding, stroom te leveren?
Doorgeven mag aan: Anita Gezer-Lieferink (Konijnen), alieferink@leerplein055.nl

Alvast hartelijk bedankt!

Scholierencross

Op zaterdag 17 maart a.s. is het weer zover. De jaarlijkse scholierencross in het Orderbos.
Ook dit jaar doen er weer veel kinderen mee, leuk! Alle deelnemers hebben het programmaboekje met de regels en afspraken doorgestuurd gekregen via de mail.

De clinic op de atletiekbaan is vrij toegankelijk tussen 13.00 en 16.00 uur.

Komen jullie de kinderen ook aanmoedigen?

WEDSTRIJDSCHEMA 30ste scholierencross

Programma   
12:45 uur      Gezamenlijke warming-up 
     
13:00 uur      Meisjes Groep 3 800 m
13:10 uur      Jongens Groep 3 800 m
13:20 uur      Meisjes Groep 4 800 m
13:30 uur      Jongens Groep 4 800 m
13:40 uur      Prijsuitreikingen Groep 3 en 4 
     
13:50 uur      Meisjes Groep 5 1000 m
14:00 uur      Jongens Groep 5 1000 m
14:10 uur      Meisjes Groep 6 1000 m
14:20 uur      Jongens Groep 6 1000 m
14:30 uur      Prijsuitreikingen Groep 5 en 6 
     
14:40 uur      Meisjes Groep 7 1200 m
14:50 uur      Jongens Groep 7 1200 m
15:00 uur      Meisjes Groep 8 1200 m
15:10 uur      Jongens Groep 8 1200 m
15:20 uur      Prijsuitreikingen Groep 7 en 8 

Vlindernieuws

M'uffendag

De laatste vrijdag voor de vakantie was het weer groot feest. Toch handig dat alle meesters en juffen bij ons op school gelijk jarig zijn.

De ouders en kinderen hadden de groepen heerlijk versierd met de mooiste zelfgemaakte slingers en ballonnen. Elke vlindergroep is verwend met weer superleuke spelletjes. De grote bovenbouwers kwamen voor de vossenjacht een kleuter halen om zo samen de verklede leerkrachten op te zoeken. het is altijd een genot om te zien hoe groot en klein elkaar daarbij helpen. Alle extra handen op die dag waren weer reuze handig, bedankt daarvoor!

Waterpartij

In de vakantie konden we nog heerlijk de schaatsen onderbinden en afgelopen week ging de waterpartij alweer aan. Wat is het toch een feest dat kinderen daar op school mee kunnen spelen. De afspraak met de kinderen is dat iedereen mee mag doen, ook met de modderkeuken! Wil je echt door de plassen lopen, dan moet je rubber laarzen aan.
Er zijn kinderen die daar speciaal een stel voor op school hebben staan. Goed idee.

Project

Alle ouders van de Vlinders hebben al een mail gehad over ons nieuwe project "Oei ik groei". Het is zo leuk om weer schoolbreed samen in een thema te stappen: Mijn lijf - Mijn leven.

De kleuters zullen straks alles weten van baby's en de verzorging die ze nodig hebben, mooi handig toch. Fijn dat er een kraamverzorgster op school komt. Zij kan ons zoveel vertellen en laten zien. We hebben natuurlijk onze ervaringsdeskundigen bij de groepen, want er zijn al weer heel wat broertjes en zusjes geboren en er lopen mama's rond met hele dikke buiken.

Zijn er ouders op school die baby (pop) spulletjes over hebben (of die we mogen lenen) .... graag.

We gaan ons ook met elkaar vergelijken: "wat hebben we hetzelfde". Nou dat is heel wat. Let maar op, want daar worden prachtige foto's van gemaakt. Wat is dit toch weer een leuk onderwerp.

Nieuwe Vlinders

Jurre is gestart bij de Vuurvlinders, Morris bij de Koolwitjes en Delilah bij de Citroenvlinders.

Heel veel plezier bij ons op school.

Boekenkringen

Wat zijn we in de groepen toch verwend .... de eerste boekenkringen van de grote lummels hebben we al mee mogen maken. Wat ging dat goed zeg! Denken de ouders eraan als je samen met je kleuter een boek kiest, dat het dan ook belangrijk is dat de kinderen vragen over de inhoud kunnen stellen EN wat voorwerpen bij zich hebben die op het verhaal slaan. Dat alles maakt de boekenkringen nog leuker.

Kleding van school

Willen jullie de kasten weer even nakijken thuis, we missen heel wat droog ondergoed en sokken. Zeker nu er weer meer gespeeld gaat worden met water is het fijn als we genoeg schoon goed hebben.

Blokuurhulp

Op de klaslokaaldeuren hangen weer nieuwe lijsten voor de blokuurhulp. Wil je elke week of komt het 1x in de maand uit, schrijf je naam maar op de lijst. Natuurlijk zijn opa's en oma's ook meer dan welkom. Maandag, dinsdag en donderdag is het blokuur van 11 tot 12 uur. Op woensdag en vrijdag gaat het in overleg met de stamgroepleiders.

Rapporten

De kinderen van groep 1 hebben net voor de vakantie hun rapport mee gekregen. Als iedereen ervan genoten heeft en alle opa's en oma's de rapporten bewonderd hebben, willen we ze wel graag terug op school hebben. Vul dan a.u.b. wel het ouderblad in. Als grote lummel krijgen ze volgend jaar juni ook weer een rapport dat in de map erbij komt. Daarna mogen ze voor altijd thuis blijven.

Dierengeluiden

M'uffendag

Voor de vakantie hebben we een geweldige M’uffendag gehad. Wat zijn we enorm verwend, allemaal bedankt! We hebben er een gezellige dag van gemaakt!

Project

Deze week zijn we gestart met een project. Gisteren hadden we een hele spectaculaire opening. Gelukkig is het allemaal goed gekomen met de juffen. 

We gaan heel veel leren over botten en het menselijk lichaam. Als er nog ouders zijn die beroepstechnisch iets te maken hebben met het menselijk lichaam zouden wij dit heel graag willen weten. Misschien kunnen jullie hierin iets voor ons betekenen?

Kangoeroe rekenwedstrijd

Op donderdag 15 maart is weer de jaarlijkse nationale Kangoeroe rekenwedstrijd. Een aantal kinderen van onze school doet daar aan mee.
Wil je vast wat oefenen? Kijk dan op de website van de kangoeroewedstrijd http://www.w4kangoeroe.nl

Lezen

Wat niet jaarlijks is, maar wel elke dag hard nodig is, is veel lezen thuis. De kinderen moeten leeskilometers maken. Dit geldt voor de derdejaars, maar natuurlijk ook nog voor de vierde- en vijfdejaars. 

Viering

Aankomende vrijdag staan De Egels en De Muizen op het podium voor een spetterend optreden.

Scholierencross

Op zaterdag 17 maart is de scholierencross, heb je je aangemeld zorg dan ook dat je komt. Er wordt echt op je gerekend! Voor de verschillende starttijden kijk op: https://sportstimulering.accres.nl/schoolsport

Agnes en Eline zijn er die dag natuurlijk bij!

Voetbaltoernooi

Op woensdag 18 April is het voetbaltoernooi van groep 3/4 weer op het AGOVV terrein. Al twee jaar lang hebben wij een ongelofelijk mooie GROTE beker gewonnen. Dat willen we dit jaar zeker weer!

Kinderen kunnen zich in de stamgroep opgeven, maar we zijn ook op zoek naar coaches. Zonder coach geen team!

Gaan we WEER naar de finale dan is die op vrijdag 20 april.

BovenBouwBezigheden

Start project

Vandaag hadden we in de midden- en bovenbouw een spetterende opening van het project: "mijn leven". Vier juffen werden vermist en waren niet in de groep aanwezig. Een ongeruste Eline liep rond en vroeg of iemand deze juffen had gezien. Kort hierna ontving Eline een appje dat de juffen een ongeluk hadden gehad. In een ambulance met zwaailicht en sirene aan, kwamen de juffen het plein opgereden. Gelukkig viel het allemaal wel mee... De ambulance broeder heeft hierna nog veel uitleg gegeven over wat er allemaal in de ambulance zit en hoe het werkt. Het was erg indrukwekkend! Tijdens dit project krijgen de kinderen gastlessen, workshops en nog veel meer. We hopen dat jullie enthousiaste verhalen zullen horen.

Het schoolvoetbaltoernooi

Het schoolvoetbaltoernooi staat er weer aan te komen. We hebben twee teams: 1 jongensteam en 1 meisjesteam. De exacte datum van het toernooi is nog niet bekend maar volgt zodra we die weten. Beide teams hebben een coach en de eerste training staat al gepland op vrijdag 16 maart. Dus voetballers: boterhammen mee en sportkleren aan, veel plezier!

Verkeerslessen

Groep 7 is begonnen met de verkeerslessen. Elke week werken we in boekjes waar de regels in geoefend worden. De kinderen hebben ook een folder meegekregen waarin vermeld staat op welke site ze examens kunnen oefenen. Doe dit ook, daar heb je veel aan! Op donderdag 5 april is het theoretisch verkeersexamen. Op dinsdag 10 april is het praktisch verkeersexamen. Dit is in de middag en we zoeken hier nog ouders voor die mee willen fietsen. Graag opgeven bij Ruth Alkas (Bliksemboefjes). Controleer dus alvast jullie fietsen en oefen lekker met de regels dan hopen we dat jullie allemaal een diploma in ontvangst mogen nemen.

Belangrijk om te weten

Donderdag is de Kangoeroe wedstrijd in de bovenbouw. Dit is een rekenwedstrijd voor de bovenbouw. Kinderen mochten zich voor deze wedstrijd opgeven. Alle kinderen die mee gaan doen wensen wij veel succes!

Op zaterdag 17 maart is weer de jaarlijkse scholierencross. Aanmoedigen is altijd fijn voor de lopers. Let op jullie kleding lopers, in het weekend gaat het behoorlijk koud worden!

Denken jullie er nog aan dat we donderdag 29 maart een studiemiddag hebben. De kinderen zijn dan om 12.00 uur vrij.

Zoals jullie hebben kunnen lezen, zijn we met van alles bezig in de bovenbouw. Dus doe mee, kom aanmoedigen, kom kijken naar dingen die gemaakt zijn en geniet!

Medezeggenschapsraad

Komende donderdag komt de MR weer bijeen. Dit keer maken we o.a. kennis met de nieuwe penningmeester.

Kinderopvang

BSO nieuws

De voorjaarsvakantie is weer voorbij. Ook dit keer was er vakantie opvang op de Mheen. Het thema was de Olympische Winterspelen. De kinderen hebben schaatsen geknutseld, sneeuwpop van ontbijtkoek gemaakt en lekker opgegeten, gehockeyd en een speurtocht gehouden. 

We zijn nu bezig met het thema “Mijn Lijf”. We hebben het huis in bso 2 omgetoverd tot ziekenhuis/apotheek. Hier kunnen de kinderen lekker spelen. Ook zijn er knutsels welke de kinderen kunnen maken. 

We hebben ook de M'uffendag op de Bso gehouden. Wat was dat gezellig!   

Op 29 maart is er een studiemiddag voor de leerkrachten. Wij zijn dan vanaf 12 uur open. Wilt u doorgeven of uw kind deze middag komt? 

We hebben een bel bij de kleuteringang, dus dan kunt u bellen, als de deur op slot zit. 

Tot de volgende keer. 

Groetjes 

Team bso de Toverhoed

Overig nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055