Nieuwsbrief De Mheen

14 februari 2018

Invallen

Er is al enkele keren iets over gemeld, maar vorige week maandag was het dan toch voor het eerst dat er een groep thuis moest blijven. Op zondag 4 februari hebben we van alles geprobeerd en niets is gelukt. De Buitenbeentjes waren op maandag thuis. Heel fijn dat er ook onderling van alles werd bedacht zodat kinderen een dagdeel elders via een speelafspraak werden opgevangen. Ik snap dat werkende ouders niet blij worden van zo'n bericht.

Vandaag hebben Lydia en ik de Egels opgevangen en de inval voor donderdag is nog niet rond.....

Wat doen wij met al die toetsgegevens?

Januari is elk jaar een maand met veel toetsen. Zelfs de kleuters van groep 2 worden al aan een tafel gezet en mogen in een boekje aan de slag. Taal en rekenen stond voor hen op het programma.
Vanaf groep 3 staat er veel meer op de rol: lezen, begrijpend lezen,  rekenen en spelling. In de bovenbouw ook nog werkwoordspelling.

Voor ons is het nu een opdracht om te kijken of alle kinderen wel vooruit zijn gegaan. Of je nu makkelijk of moeilijk leert: je moet vooruit gaan; voor een goede leerling op niveau blijven. Is een kind niet genoeg vooruit gegaan dan analyseren wij de toetsgegevens en zien dat een kind problemen heeft met een onderdeel; bij rekenen misschien digitaal klokkijken of oppervlakte of de tafels. Dit noteren wij en elke leerkracht bespreekt dit zo nodig met de IB-er en zo maken we nieuwe plannen voor de komende periode.
Tijdens de oudergesprekken houden wij jullie op de hoogte.

Nieuws van de sportcommissie

Sport- en speldag 26 april 2018

De sport- en speldag is een jaarlijks terugkerend evenement op de Mheenschool. Het is een initiatief van de sportcommissie. De commissie is ook dit jaar weer bezig om er een sportieve dag van te maken en sportverenigingen te benaderen om proeflessen te geven. Zijn er nog ouders die een sport beoefenen en het leuk vinden om een proefles te geven aan onze groepen?

Dit jaar is de sport- en speldag gepland op donderdag 26 april. De sport- en speldag staat tevens in het teken van de Koningsspelen. Oranje is uiteraard de dresscode voor deze dag!

De opzet van de ochtend blijft gelijk aan voorgaande jaren. Een sportieve ochtend met veel beweging. De kinderen blijven deze dag allemaal over. In de middag zullen er voor de midden- en bovenbouw denksporten georganiseerd worden. Hier kunnen we uw hulp ook goed bij gebruiken. De onderbouw volgt een eigen programma. 

Begin maart ontvangt u meer informatie over deze sportieve dag! 

Wilt u zich alvast opgeven als hulpouder voor de spelletjesmiddag? Of wilt u een proefles geven aan onze groepen? Dan kunt u dit doorgeven aan Kim (Muizen) of Anita (Konijnen). 

Met vriendelijke groet, 

Kim Karakaya-Maes (kmaes@leerplein055.nl)
Anita Gezer-Lieferink (alieferink@leerplein055.nl)

Kom sporten en spelen in de vakantie! 

In de voorjaarsvakantie zijn er weer volop mogelijkheden om te sporten en spelen. Op 5 verschillende locaties in Apeldoorn organiseert Sportstimulering leuke instuiven voor kinderen vanaf 4 jaar. Bekijk alle data & locaties (klik op de link). 

Anita G. en Kim 

Vlindernieuws

Thema auto

Tot aan de voorjaarsvakantie werken we nog aan het thema “ Auto” . Inmiddels hebben alle kleuters Garage Luuk Bosma in Apeldoorn bezocht en hebben ze kunnen zien hoe een auto op een autoambulance getrokken wordt. Het bezoek heeft grote indruk gemaakt op de kleuters. Zowel de juffen als de kinderen hebben genoten van de enthousiaste uitleg van Thea Bosma. Zelfs de juffen hebben er nog wat van opgestoken! Dankjewel Thea dat we op bezoek mochten komen! In de groepen hebben we dit bezoek omgezet in spel rondom reparatie van de auto. Wat heb je allemaal nodig en hoe kunnen we dat zelf maken?  

De Mheen’s got Talent 

We hebben vrijdag genoten van prachtige optredens tijdens de Mheen’s got Talent viering. Borre van de Vuurvlinders stond op het toneel als een heuse Ridder te Draak, van de Koolwitjes lieten Jonah en zijn vrienden geweldige breakdance- moves zien. Vanuit de Citroenvlinders waren geen aanmeldingen, waarop zij een spontaan optreden met z’n allen hebben gedaan over een autootje dat uit elkaar vloog. De kleuters hebben met open mond gekeken en geluisterd naar de optredens van de andere kinderen. Een zeer geslaagde viering! 

Studiedag

Vorige week vrijdag hadden de kleuters vrij ivm een studiedag, want ja, ook juffen moeten naar school. We hebben een zeer inspirerende en vooral praktische dag gehad rondom het aanbieden van uitdagende opdrachten aan kinderen die daar behoefte aan hebben. Leren creatief en probleemoplossend denken was een belangrijk onderdeel. Daarnaast gaan we ons al aanwezige ontwikkelingsmateriaal eens met nieuwe ogen bekijken. Daar kan nog zoveel meer mee en, niet helemaal onbelangrijk, we hebben het al dus het kost niets extra! Kleuters krijgen cognitief een extra aanbod en behouden toch alle ruimte om sociaal emotioneel te groeien en houden ook alle ruimte voor spel, bewegen en werken met concreet materiaal.

M'uffendag

Het blijft toch een wonder dat op De Mheen alle juffen en meesters op dezelfde dag jarig zijn. Toch is het zo. Op vrijdag 23 februari is het weer zover. We maken er een gezellige dag van . De kinderen mogen (NIET verplicht) verkleed op school komen.  
 
We merken nu al dat er een hoop geheimzinnige dingen gebeuren in en om de groep. Voor ons als juffen een nagelbijtend spannende tijd, dat mag duidelijk zijn. Wij verheugen ons op een knotsgezellig feest. Ook nog van belang: wij zorgen deze dag voor drinken en iets lekkers, de tassen mogen dus thuis blijven.  

Iets met ongelukjes en een grote verdwijntruc.

Het gebeurt ieder kind wel eens. Net te laat bij de wc en hop, een natte broek. Geen probleem, we hebben op school een bak met schone broeken, ondergoed en sokken. Enorm handig alleen....we merken dat we niet altijd alles weer terug krijgen. Daardoor grijpen we de laatste tijd nog wel eens mis. Graag willen we de uitgeleende spullen weer terug. Heb je toevallig nog ondergoed of kleding liggen die jouw kind te klein is, dan zijn wij daar heel blij mee. Want wees eerlijk, een dag in een natte broek lopen is echt niet fijn!

Dierengeluiden

Afgelopen vrijdag hebben we naar alle talenten van onze kids kunnen kijken bij De Mheen’s got talent. Het was een geweldige show, we hebben genoten. 

Inmiddels zijn we al bijna twee weken bezig met het thema De Gouden Eeuw. We hebben het vooral over de V.O.C., de handelswaar en hoe dat nu ging aan boord van zo’n schip. 

In alle groepen hangen weer de inschrijflijsten voor de Scholierencross op zaterdag 17 maart. Je kunt je tot 21 februari inschrijven. 

BovenBouwBezigheden

Instructie bovenbouw

In een ander onderdeel heb ik al iets gemeld over het analyseren van toetsresultaten. Die analyse heeft er in de bovenbouw toe geleid dat we de instructie iets veranderd hebben. Dit heeft te maken met nieuwe doelen voor de komende periode en ook met extra uren die we mogen inzetten.
Daarom gaan Eline en Saskia de instructie van groep 6 op zich nemen en zij werken op maandag, woensdag en vrijdag allebei tijdens de instructie tijd. Geen nieuwe gezichten en geen extra overleg en wel meer aandacht voor de kinderen.
Ruth en Sandra geven de instructie voor groep 7 en Carlene en Sandra voor groep 8.
Tegelijk hebben we ook een extra instructiemoment op dinsdagmiddag erbij gepland.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055