Nieuwsbrief De Mheen

21 juni 2017

Verdriet

Afgelopen tien dagen veel gemaild en het ging vaak over het overlijden van Ria ten Tije. Inmiddels weten jullie wat we hebben gedaan. Op zondag hebben we jullie gemaild en op maandag kwamen de kinderen binnen en ze wisten het al. Vrijdag hebben we aan het eind van de ochtend een korte herdenking gehouden met ons allen. In de gemheenschapsruimte stond het speciale hoekje. Dat is vanmorgen opgeruimd. Zaterdag jl. was er een condoleance bijeenkomst waar wij als team afscheid van haar hebben genomen.

PO in actie: dinsdag korte staking!!

Komende dinsdag zijn we pas om 9.30 u open. Jullie moeten dan met familie of opvang proberen om deze actie op te lossen. De aanleiding is hoop ik bekend. Daar willen wij graag een uur voor staken.

Nieuwe stamgroepindeling

Maandag jl. is bekend geworden in welke stamgroep jouw kind blijft of komt. Dit kost elk jaar enorm veel energie. Wij proberen zoveel mogelijk de wensen van kinderen en ouders te respecteren, maar niet altijd kunnen we alle wensen in vervulling laten gaan.

Ook is nu te zien dat we redelijk volle groepen hebben en dat we nu bij aanmelding van kinderen van andere scholen (zij-instroom) meestal NEE zeggen. Onze kinderen hebben de aandacht nodig en de leerkracht moet het ook allemaal kunnen verwezenlijken.

Het is helaas nog niet helemaal duidelijk welke juf in welke groep werkt. Dit is nog even een puzzel. De bedoeling is om voor woensdag 28 juni dit bekend te hebben. Dan is de beroemde wisseldag: we doen of de vakantie al is geweest en werken een dag samen met de nieuwe groep. Voor iedereen heerlijk en zorgt voor een soepel begin op maandag 21 augustus. 

Groep 8 is de dag gewoon op school en druk met de musical.

Vakanties en vrije dagen / studiedagen

In de vorige nieuwsbrief kondigde ik het al aan. Doordat wij op vrijdag een half uur langer doorwerken hebben we gelukkig iets meer marge en kunnen we meedoen met de niet-meer-weg-te-denken 2 weken meivakantie en ook een aantal studiedagen plannen door het jaar.  Dit is voor de ontwikkeling van de school en ook voor de werkdruk van ons team van groot belang.

Vakanties:

• Herfstvakantie 16 t/m 20 okt; 

• kerstvakantie 25  dec. t/m 5 jan; 

• voorjaarsvakantie 26 feb t/m 2 mrt; 

• Pasen vr 30 mrt t/m ma 2 april; 

• meivakantie vr 27 april t/m vr. 11 mei. 

• Zomervakantie begint op vrijdag 13 juli 2018 en duurt t/m 26 augustus. 

De studiedagen zijn nog niet allemaal bekend. Er is dit jaar geen Leerpleindag. Dit is nu veranderd en vindt om het jaar plaats. De studiedagen van woensdag 27 september en dinsdagmiddag 7 november staan al vast. De anderen komen snel.

Aanmoedigen

Op zaterdag 24 juni roeien Kim (Muizen) en Ellen (Vuurvlinders) mee met Leerplein055 bij de drakenbootrace voor bedrijven (Zwitsalterrein). Mocht je willen komen aanmoedigen: ze roeien om 11 uur, 13.30 uur en 17.15 uur. Succes juffen!

Gezocht: schoolbieb vrijwilligers

Wij zijn een erg gemotiveerd groepje dames (moeders en een oma) die erg van lezen houden en dit ook graag op de kinderen over willen brengen. Wij proberen 3 keer per week de bieb binnen schooltijden open te hebben, zodat jullie kinderen een leuk of spannend leesboek kunnen uitzoeken of een goed informatieboek voor verslag, project of persoonlijke interesse. Om dit te kunnen realiseren hebben wij dringend nieuwe dames of heren, vaders, moeders, opa’s of oma’s nodig om ons hierbij te assisteren, het gaat hier om de maandagmiddag van 13.00 tot 15.00 uur (eventueel tot 14.00 uur) en de dinsdag en donderdagochtend van 8.30 tot 9.15 uur. Dus heb je een uurtje over? Kom ons helpen!! Eventueel niet elke week, maar dit kan bijvoorbeeld ook om de week.

Wij zorgen ook voor de aanschaf van nieuwe boeken voor de bieb, heel leuk om te doen!

Meer informatie tijdens de openingstijden of bij Marja Mokkink, biebdemheen@gmail.com

Vlindernieuws

Afscheid Ria

Wat hebben we een mooi en fijn afscheid mogen nemen van Ria, onze juf van de Vuurvlinders. In de groepen hebben we het gehad over afscheid nemen, over opa's en oma's, vrienden en huisdieren waar de kinderen ook al een keer afscheid van hadden genomen en hoe ze dat toen hadden ervaren. Afgelopen vrijdag was het dan zover. Het afscheid van Ria. Heel stil gingen we naar buiten en stonden we vol spanning af te wachten wat er zou gebeuren. Er klonk een prachtig harpspel van Ariana van de Berenbende. Daar werden we helemaal stil van. Dat werden we ook van de mooie gedichtjes en de sterretjes en toen die prachtige grote witte ballon waaraan al onze zelf beschilderde vlindertjes hingen. Toen de harp opnieuw begon te spelen, werd de ballon losgelaten en ging deze heel snel met de wind mee de lucht in. 'Dag ballon, dag Ria', zwaaiden onze vlinders hem na. En toen... toch ook wel even een snik en 'ik vind het zielig, ik voel me er een beetje verdrietig van...' Gelukkig was het fijn als ze even een dikke troostknuffel kregen.  Het was een mooi afscheid. Onze 'vuurvlinder is uitgevlogen.' 

In dezelfde week heeft Carla ook afscheid moeten nemen van haar moeder. Wat was het lief dat de kinderen wat voor haar gemaakt hadden en ze als troost een hartverwarmende bos bloemen kreeg. Dank jullie wel daarvoor.

Waterpret

Afgelopen maandag was het zo warm dat we buiten een waterfestijn  hebben gehouden. We hebben heerlijk gespeeld met waterpistooltjes, flessen en er stond ook een sproeier en een douche. De Vlinders die niet nat wilden worden, kozen de apenrots of zandbak, want daar mocht niet met water gespeeld worden. De Vlinders hebben heerlijk gespetterd en gespeeld!

Rapporten

Afgelopen maandag hebben de kinderen gehoord naar welke stamgroep ze volgend jaar gaan. Aankomende donderdag krijgen onze oudsten hun rapport en alle vlinders hun plakboeken mee naar huis.  Alles wat nu nog gemaakt wordt, mag direct mee naar huis.

Viering groep 2 vrijdag 23 juni

Vrijdag as. gaan onze oudste kleuters voor het laatst als groep 2-er voor de hele school op het podium staan. Ze gaan ons  o.a. laten zien en horen wat ze allemaal geleerd en gedaan hebben in groep 2 en wat ze wellicht misschien een beetje gaan missen.

Oudergesprekken

De laatste oudergesprekken zijn op dinsdag 27 juni. De inschrijflijsten hangen op de deur van de klas. Gesprekken zijn niet verplicht, maar heb je de stamgroepleidster al lang niet gesproken of heb je vragen, schrijf je dan in voor een gesprek.

Spellen mee naar huis

In de zomervakantie gaat het ontwikkelingsmateriaal uit de kasten waar rode, groene, gele en blauwe stippen op staan mee naar huis. Ook de bouwhoek, huishoekspeelgoed, knikkerbaan en het constructiemateriaal mag mee naar huis. Na de zomervakantie komt het dan weer terug en hopen we dat het gelukt is de spellen schoon te maken en te checken of ze nog compleet zijn. Op deze manier kunnen de kinderen in de vakantie nog lekker veel spelen met hun favoriete speelgoed en kunnen we volgend schooljaar met schoon speelgoed het schooljaar starten. Op de deur van het lokaal komen lijsten te hangen waarop je de naam van je kind en van het speelgoed kunt noteren dat je in de laatste week voor de zomervakantie mee naar huis mag nemen.

Wenuurtje

Vandaag hebben de kinderen van groep 2 mogen wennen in hun nieuw stamgroep. De eerste belevenis zullen ze thuis vandaag vast aan jullie vertellen. De kinderen van groep 8 zijn even op visite geweest bij de onderbouw. Gezellig zo met jongsten en oudsten bij elkaar.

Wisseldag

Op woensdag 28 juni gaan de kinderen van groep 2 een hele dag wennen bij hun nieuwe stamgroep. De kinderen van groep 1 krijgen dan visite van de nieuwe kinderen die na de zomer bij ons in de groep komen.

Donderdag 29 juni Modderdag

Er blijven nog meer leuke dagen aan komen. Modderdag! Elk jaar weer een happening waarbij kinderen heerlijk in de modder mogen spelen, kliederen en taarten mogen bakken. Er komt ook een echte douche op het schoolplein en we zullen een beroep op ouders doen om ons te komen helpen de kinderen weer schoon in de kleren te krijgen. Hierover zullen we nog een aparte brief uit doen.

Helpende handen

Wat fijn dat er zoveel ouders tijd hebben om ons in de onderbouw een handje te helpen met een aantal klussen die pas op het allerlaatste moment van het schooljaar ingepland konden worden. Alvast, alvast weg er zijn al klussen af Reuze bedankt! De vlindertuin is inmiddels al weer helemaal mooi gemaakt en er wordt nagedacht over een mooie struik ter nagedachtenis aan Ria op de lege plek in de tuin. Dank jullie wel tuinouders!!!

Ook is er een bijennest gevonden en moet onze meester Ben in zijn rol als Imker zijn best gaan doen om de bijen een nieuw thuis te gaan geven elders in een andere tuin of plek. We zijn benieuwd hoe hij dat gaat doen. Misschien mogen we deze week meekijken.

Dierengeluiden

De onderwaterwereld

Vorige week woensdag was het dan eindelijk zover: de jaarlijkse Buitendag stond weer op het programma. Dit jaar was het thema onderwaterwereld en dat was goed te zien aan de kinderen. De ene kwam naar school als een prachtige zeemeermin en de ander als stoere zee piraat. Rond de klok van 9 uur liepen we met de gehele middenbouw naar het park, waar we eerst mochten kijken naar het toneelstuk. In een setting die liet voelen alsof de kinderen echt onder water waren, werden we voorgesteld aan Freddie Vonk. Volgens Less More zou hij het wel gaan maken op de televisie met een programma over dieren onder water. Waarschijnlijk raadt u het al: het liep allemaal weer niet volgens plan. Uiteindelijk moest er zelfs een rechter aan te pas komen. De kinderen hebben genoten en voelden zich als vissen in het water. Na het toneelstuk konden de kinderen deelnemen aan allemaal leuke en gezellige activiteiten. Van speurtocht tot broodjes bakken en van schminken tot aan een heuse ‘onderwaterrace’. Met het zonnetje erbij was het een heerlijke dag. Stiekem kunnen we nu al niet wachten op volgend jaar…

Spelling toppers!

Marechaussee, authentiek en raceautoventieldopje. Naast dat deze woorden goed zijn voor een potje galgje, zijn het ook de extra woorden van het dictee die de kinderen elke week maken. De kinderen doen hun uiterste best om deze woorden goed te schrijven en een aantal lukt dit al. Erg knap. De extra woorden zijn zoals het woord het al zegt ‘extra’. Eerst schrijven we een aantal woorden met de spellingsregel van de week, die de hersenen iets minder laten kraken dan de woorden hierboven.

Twee weken geleden was het weer tijd voor de Cito toets. ‘Meneer Cito’ had het de kinderen bij het onderdeel spelling weer niet makkelijk gemaakt. Bij het bekijken van de resultaten viel onze mond echter een beetje open. De Cito toets van spelling was namelijk erg goed gemaakt. De leerkrachten van de middenbouw waren een beetje extra trots op alle kinderen in de middenbouw. Er is een mooie vooruitgang te zien en dat betekent dat hetgeen wat we anders doen dit jaar, werkt! 

Zweten

Morgenvroeg gaan de Egels een bezoek brengen aan de Crossfit. De afgelopen week heeft Sky ons meegenomen in de wereld van gewicht heffen, touw klimmen en gespierde mannen en vrouwen. De Egels waren hier zo van onder de indruk dat Sky besloot om ons het een uurtje te laten ervaren. We krijgen morgen les van een echte Crossfit trainer. Morgenmiddag hopen we er dan op dat we allemaal groot en gespierd zijn, maar vooral dat we vrijdagmorgen niet met al te veel spierpijn wakker worden. Agnes en Derk doen natuurlijk ook mee.

Viering

Aankomende vrijdag bent u van harte welkom om te komen kijken bij de viering. Bij deze viering staan groep 2, 5 en 8 voor het laatst op het podium. Groep 8 vliegt natuurlijk uit naar de middelbare school en groep 2 en 5 zullen de stap maken naar een hogere bouw. Daarnaast krijgen de vijfdejaars aankomende vrijdag hun rapport mee. Het laatste rapport in de middenbouw.

BovenBouwBezigheden

Kröller Müller bezoek

Op donderdag 22 juni zullen wij met de bovenbouw een bezoek brengen aan het Kröller Müller museum. Hier zullen wij schilderen en beelden gaan bewonderen met daarnaast een foto-opdracht. Met auto's zullen wij in de ochtend vertrekken. Binnen het museum lopen we in groepjes rond. Rond 14:00 uur vertrekken we weer terug naar school.

Rapporten en pre-adviezen groep 7

Vrijdag 23 juni krijgen de 7e jaars het rapport mee naar huis. Vanaf maandag 26 juni plannen we de gesprekken in voor deze groep. De kinderen zelf worden hier ook bij uitgenodigd.

Wisseldag

De nieuwe groepen zijn bekend! En wat hebben we er zin in! Op woensdag 28 juni mogen we een hele ochtend in de nieuwe groep zitten! Groep 8 gaat deze ochtend hard aan de slag voor de musical.  

Laatste week

Dinsdag 4 juli zijn de optredens van de musical:

• 10:45 uur voor OB en MB

• 13:15 uur voor BB en oud leerlingen 

• 20:00 uur voor familie en vrienden (vanaf 19:30 uur inloop)

Woensdag 5 juli mag groep 8 even uitslapen. Om 10:30 uur hebben we het afscheid van deze kanjers in de groepen.
Donderdag 6 juli is groep 8 vrij. Groep 6 en 7 gaat opruimen en er een fijne laatste dag van maken.

Kinderopvang

Overig nieuws

Hier tekst

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055