Nieuwsbrief De Mheen

24 mei 2017

Tevredenheidsonderzoek

Bij de rapportage viel mij ook op dat het schoolreisje nog weer genoemd werd. Enkele ouders hebben hier blijkbaar zelf goede herinneringen aan. Op De Mheen kennen we geen schoolreisje. We kennen wel veel uitstapjes die gekoppeld zijn aan projecten, weekthema's of kunst en cultuur. Onze kinderen gaan er vaak op uit. Dan is er de Buitendag. Die is er als "vervanger" van het schoolreisje. Een thema met toneel, spel, allerlei activiteiten en eten en drinken. Allemaal in het Mheenpark. De voorbereidingen voor 31 mei (Onderbouw) en voor 14 juni (Middenbouw) zijn al vergevorderd. Kinderen en meewerkende volwassenen genieten enorm van zo'n prachtige dag samen. De Bovenbouw kent geen Buitendag, maar wel het kamp. Eind september gaat elke stamgroep twee nachten op kamp. Een kampeerboerderij meestal waar gesport kan worden en samen van alles ondernomen wordt. In het bedrijfsleven zouden we zeggen: teambuilding. Eén keer in de drie jaar gaan we naar HAPS, een prehistorisch dorp in de buurt van de Apenheul. Dit is echt een heel bijzonder kamp.

Vrije dagen

Donderdag, Hemelvaartsdag, en vrijdag zijn vrije dagen. Staan ze al op de kalender? Net als 2, 5 en 6 juni, de dagen rond Pinksteren? Ook dan zijn we vrij.

Vlindernieuws

Luizenpluizen

Even een complimentje aan alle ouders als er luizenpluizen is. Geen gel, strikjes of ingewikkelde kapsels. Fijn dat jullie hier rekening mee houden. Op deze manier kunnen de luizenpluizers, die natuurlijk ook een complimentje verdienen voor hun inzet, hun werk snel en goed doen na elke vakantie en kunnen we op tijd beginnen in de kring.

Thema

Wat zagen we mooie kunstwerken in de groepen. Elke dag kwamen er schilderijen, mooie bouwwerken of beelden bij die we gezien hadden bij Kröller Muller. Steeds hoorden en leerden de kinderen meer over schilders zoals van Gogh, Mondriaan, Kaninski of Keith Haring. Welk werk vind je het mooist? Wat wil jij schilderen? De liedjes over de beeldentuin kwamen elke dag voorbij. Op tv keken we naar filmpjes die over kunst gingen en hoe er kunst wordt uitgeleend en zagen we levende beelden. Ook dit deden we natuurlijk in de groep. Bevriezen noemen we dat. Tevens werden er mooie portretten getekend, werd er gedanst op muziek en werden de lege doosjes, knopen en wasknijpers, rietjes enz. gebruikt voor een mooi kunstwerk! Wauw, echte vlinderkunstenaars, wat konden ze dit goed!!
Maar vanaf maandag zijn we gestart met een nieuw thema: Onder water wereld. Dit gaan we straks tijdens de buitendag terug zien. Wat zien we allemaal onder water en wat gaan we daar beleven en doen??

Keramiek

Aansluitend op ons thema kunst is er het tweede deel van onze keramiekochtend geweest. En wat zijn de resultaten prachtig. De bedoeling is dat het uiteindelijke resultaat straks opgehangen wordt in de vlindertuin. We hebben met veel extra handen olv Mariëlla eerst heerlijk met klei gewerkt. De kleuters hebben echt samen gewerkt. Er zijn eitjes, rupsen, cocons, vlinders en letters gemaakt. Bonno heeft alles gebakken in onze oven. Vorige week hebben ze alles geglazuurd. Dat moet ook weer in de oven en dan ...... wordt alle keramiekkunst bevestigd in de Vlindertuin. Natuurlijk maken we er een feestje van als alles officieel onthult wordt.

Viering

De Vuurvlinders mochten afgelopen vrijdag iets op het podium laten zien en horen. Nou en dat deden ze uit volle borst. Maar eerst mocht de hele school zien wat voor een prachtige kunststukken ze hadden gemaakt. Er kwam van alles langs: Piet Mondriaan, Vincent van Gogh, Keith Haring en uit de beeldentuin van Kröller Müller zagen we ook De Zwaan, De Wolkenherder, De 56 Vaten, De Liggende Vrouw en natuurlijk ook de SCHREEUW. En die schreeuw hoorde je erg goed toen ze het mooie lied gingen zingen. Het was weer een feestje.

Sportdag

Op vrijdag 19 mei was de sportdag op de Mheen. Alle vlinders konden de hele ochtend heerlijk genieten van het dansen in de speelzaal onder de bezielende leiding van Karin en Martine, het spelen in de grote gymzaal die Ely weer super had opgebouwd en van de verschillende spellen op het plein en in school. Daar kon je een parcours afleggen met een aantal karren en fietsen, blikgooien en je kon gebruik maken van het springkussen. Wat een feest voor alle kinderen en ook voor alle ouders die kwamen helpen. We zagen alleen maar vrolijke, sportieve genietende kinderen die fanatiek en vol overgave meededen met alle activiteiten.

Buitendag

Hebben jullie al gekeken naar de lijsten voor de buitendag die op het huisje hangen in de hal? Heb je zin en tijd om te helpen op deze altijd super gezellige ochtend, schrijf je naam dan bij een van de activiteiten waarbij samengewerkt wordt met een 8 ste jaars. De lijst is al bijna vol!! Bij het brood bakken en bij de kabelbaan kunnen we nog twee personen gebruiken en bij het schminken nog een. Het thema is onder water wereld. Wauw, een spannend thema, benieuwd wat het ons gaat brengen! WEL DEZE WEEK DE 8STE JAARS CONTACTEN ALS DAT NOG NIET GEBEURD IS!

Boekenkring

De boekenkring voor de groep 2 kinderen is van start gegaan. De kinderen hebben hun naam op de lijst kunnen schrijven. Ze mogen zelf een boek uitzoeken, die ze in de kring mogen vertellen/voorlezen. Het is hun momentje. Plaatjes laten zien en spulletjes meenemen die passen bij het boek. En.......wat doen ze het goed! Veel tips en tops en heel veel complimentjes krijgen ze van de kinderen uit hun groep.

Geboren

Hebben jullie het al gehoord?
Bij de Koolwitjes heeft Shion een zusje gekregen, Yidji en Nadine van de Citroenvlinders zelfs een zusje én een broertje, Yara en Bram. Beide gezinnen van harte gefeliciteerd! Toekomstige Vlinders?

Dierengeluiden

Heerlijk weer

Wat een prachtig weer! De kinderen van de middenbouw spelen heerlijk in de korte broek buiten en we hebben gisteren ook allemaal buiten kunnen gymmen (slagbal). Denkt iedereen bij zonnig weer zelf aan de zonnebrandcrème?  

Sportdag

Ook op de sportdag, afgelopen vrijdag, boften we met het weer. Na een sportieve warming-up door verschillende bovenbouwkinderen trokken we naar het Mheenpark en de Mheenhal. Daar kregen we 3 sporten aangeboden: Slagbal met hindernissen door David van BSO-sport. 4 honken met daartussen slalom, horden en een hoepel om door te stappen. Met name die hoepel was een lastige hindernis. Vaak was er alweer gebrand en moesten we terug naar het vorige honk. Natuurlijk lieten we ons daar niet door van de wijs brengen. Dans door onze eigen Derk. Natuurlijk eerst een warming-up, dan verschillende danscatwalks met prachtige poses en natuurlijk was er een stoere dans. Karate door Jaap Smaal van Karate-Do Smaal. Dit was de enige sport in de gymzaal. Jaap liet ons na de warming-up allerlei karate-oefeningen doen. Zo leerden we slaan, verschillende karatetrappen en we mochten zelfs 2 moeilijke sprongen uitproberen. Natuurlijk kregen we tussendoor ook nog iets te drinken en een plak ontbijtkoek. Lekker! Na het sporten hebben we op school nog even nagepraat: iedereen had een leuke dag gehad. Als toetje mocht de middenbouw de dans van Derk nog even op het schoolplein laten zien.
Sportleraren en hulpouders heel hartelijk bedankt!

Nu en in de planning?!

Op dit moment zijn we in de groepen weer bezig met de toetsen van CITO om weer goed in beeld te krijgen wat de kinderen dit jaar hebben geleerd en waar nog wat ondersteuning nodig is. Ook zijn we nog bezig met de weekthema’s. Zo zijn de Muizen bezig met het heelal. Ook staan er nog wat gezellige en sportieve momenten op de planning: op 31 mei doen verschillende kinderen uit groep 5 en 6 mee met het schoolvoetbaltoernooi. Succes allemaal! We kijken vol spanning uit naar de Buitendag op 14 juni. Bijna alle activiteiten kunnen doorgaan, maar bij sommige zou een extra helpende hand geen overbodige luxe zijn. Kijk nog even of je nog wat kunt bijdragen.

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055