Nieuwsbrief De Mheen

10 mei 2017

Tevredenheidsonderzoek

Ook dit keer een onderwerp uit de terugkoppeling: Wanneer mag een kind naar school? Steeds vaker krijgen wij vragen of een kind niet al voor de vierde verjaardag naar school mag. Nee, dit mag alleen om te wennen. Wij geven ouders en kinderen 3 of 4 keer de gelegenheid om te wennen. Voor de zomervakantie doen we dit anders voor kinderen die in juni, juli of augustus jarig zijn. De kleutergroepen zitten nu dit jaar echt vol en dan is een ochtend wennen voor een kind van bijna 4 jaar geen pretje. Wij beperken dit meestal tot de wenochtend op woensdag 28 juni. Dan "schuift" de hele school door en wennen de kinderen in hun nieuwe stamgroep. Voor ouders en kinderen die in augustus starten maken de juffen voor de vakantie goede afspraken.
Tegelijk ook de vraag of een oktober-kind dan altijd 2½ jaar moet kleuteren. Wij noemen dit herfstkinderen; geboren in oktober- november - december. Deze groep kinderen wordt door de onderbouw extra goed in de gaten gehouden. Per kind wordt de afweging gemaakt wat de beste route is binnen onze school. Natuurlijk wordt dit steeds met de ouders besproken. 

Inloopspreekuur

Onze schoolverpleegkundige Madelon Splinter komt op donderdag 18 mei van 14.00 tot 15.00 u. in onze school spreekuur houden. Loop gewoon even binnen en overleg met haar iets wat de maken heeft met de groei, ontwikkeling en welzijn van jouw kind.

Komend schooljaar

Ook dit jaar weer een hele klus om alles voor 21 augustus, startdag nieuwe schooljaar, goed te regelen. Onze school is populair en de groepen zitten nu vol. Groep 8 gaat ons verlaten en dat zijn 32 kinderen. Dat aantal is nu ook al weer aangemeld of ingestroomd. Het betekent zoals we nu weten dat de midden- en bovenbouw weer van start zullen gaan met ±29 of 30 kinderen per groep. De onderbouw heeft al veel instroom gehad en ook in de zomervakantie worden er nog kinderen vier jaar. Wij starten dan met groepen van 22 of 23 kleuters.
De personele bezetting is nog niet helemaal rond. Daarover zal ik later meer vertellen.

De Mheeninkjes

Op de volgende dagen komen de Mheeninkjes dit schooljaar nog uit:
24 mei, 
7, 21 juni
5 juli

E-mail vanuit Parnassys

Het komt regelmatig voor dat een e-mail, verstuurd via Parnassys, niet meer aankomt bij ouders en ook medewerkers. Als ouder en medewerker kan jezelf aangeven dat de mail gezien moet worden als veilige mail. Dit kan via Contacten of via Opties binnen uw e-mailomgeving.

Vlindernieuws

Kunst

Het kunstproject is door de ouders zelf gestart. Zij hebben bij de inloop een stukje geschilderd op een groot vel papier (het mocht niets voorstellen, soms best moeilijk). Zo ontstond wel in elke klas een prachtig schilderij met veel kleur.  Nu lopen er al een paar weken veel kunstenaars en kunstenaressen rond bij de Vlinders. Bij alle groepen is er een atelier en een museum ingericht. Voor de Tulpvakantie zagen we op de viering groep 1 van de Koolwitjes als kunstenaars een versje opzeggen. En ook werden hun prachtige schilderen getoond. De Citroenvlinders zongen een liedje over kunst. Vrijdag 12 mei gaan de Vuurvlinders hierover iets laten zien en laten horen.

Museum

Woensdag 3 mei zijn we met veel begeleidende ( groot-)ouders naar het Kröller Müller museum geweest. Op school was er al gesproken over de schilders Vincent van Gogh en Piet Mondriaan. Ook hebben we een prentenboek over Zwaan zoekt een vriendje voorgelezen. De beelden uit het boekje hebben we in de beeldentuin gevonden. Jammer dat het mooie beeld de Wolkenherder er niet stond. Deze wordt gerestaureerd. Ook de Tuin van Emaille wordt gerestaureerd, maar mochten we gelukkig wel op. In het museum wisten de vlinders goed hoe ze zich daar moesten gedragen. Natuurlijk hebben ze schilderijen van van Gogh en Mondriaan gezien. Donderdag wisten de kinderen er nog veel over te vertellen. Ze waren erg enthousiast.  We gaan nog fijn verder met het zelf maken van kunst. Kom gerust eens kijken in onze musea. Je hebt er geen Museumjaarkaart voor nodig. Entree is gratis.

Sportdag

Vrijdag 19 mei hebben we onze sportdag. Fijn dat er zoveel ouders zijn om ons weer te willen helpen. De ochtend bestaat uit drie onderdelen: grote gymzaal, spelletjes( incl. Springkussen) en dans. Natuurlijk komen de kinderen dan als echte sportmannen en sportvrouwen op school. We BEGINNEN OM 8.30 UUR.

Buitendag

Woensdag 31 mei is het dan zover. De buitendag. Thema: Onderwaterwereld. In de kleutergang op het "huis" van de Koolwitjes hangen de papieren met de activiteiten. We hebben natuurlijk veel hulp nodig om deze dag weer onvergetelijk te maken. Dus schrijf je in. De achtste jaars mogen dan altijd meehelpen. Ze vinden het fijn om op tijd een afspraak te maken met de ouders. De eerste brief over de Buitendag hierover is al doorgestuurd. De tweede brief komt deze week.

Dierengeluiden

Weekthema's

Tussen al die vrije dagen door is er ook nog school en er is genoeg te doen!
Bij de Egels is er een nieuw weekthema gestart. Die is gepresenteerd door Beau en gaat over hockey. N.a.v. het weekthema krijgen ze een keertje hockeytraining van zijn broer Jordan. Dit wordt vast helemaal te gek!
Bij de Konijnen hebben ze net heel veel geleerd over allerlei reptielen. Kjeld wist er heel veel van en kon er het veel over vertellen. Heel onverwacht kwam er een gastspreker langs en hij had allerlei dieren meegenomen waaronder een schildpad, een vogelspin, een leguaan en een grote wurgslang! De kinderen vonden het geweldig en hebben de dieren geaaid en zelfs vastgehouden! Poeh, wat een dappere kanjers die kinderen want de groepsleider vond het wel heel spannend en durfde de slang niet te dragen.....Dit weekthema is nu afgelopen en de Konijnen hebben ook mogen genieten van een prachtig weekthema van Noa over Londen.

Schoolvoetbal groep 3/4 

Voor het tweede jaar achtereenvolgend gaat een team van basisschool De Mheen ervandoor met de supercup van het grote groep 3 en 4 schoolvoetbaltoernooi bij AGOVV in Apeldoorn. De kwalificaties kwamen zij al ongeschonden door. Er werd geen wedstrijd verloren. Dit schepte natuurlijk hoge verwachtingen voor de finale. Vol goede moed en gesteund door een grote schare fans van enthousiaste ouders en juffen begon team Mheen 2 aan de voorrondes van de finale. Alle tegenstanders werden verslagen waardoor het team van De Mheen zich direct plaatste voor de grote finale. En die hebben zij gehaald!!!

Sportdag

De sportdag is op vrijdag 19 mei van 8.30 tot 12.30 uur en binnenkort volgt hierover meer informatie.

Viering

A.s. vrijdag 12 mei is er weer een grote viering. De Muizen en de Konijnen doen dit keer mee. Dus alle ouders zijn dan van harte welkom!

Buitendag

Er hebben zich al heel veel ouders ingeschreven voor de diverse activiteiten dat is helemaal top! Maar we kunnen nog wel meer hulp gebruiken, dus lieve ouders schrijf je snel in! De inschrijfbladen hangen bij de hoofdingang op het raam van de teamkamer.

Kinderopvang

Op het kdv zijn we bezig met thema “Lente”. De vlindertjes zijn druk aan het knutselen geweest en hebben gezocht naar een vriendinnetje voor Raai de Kraai. Uiteindelijk viel zijn oog op juffrouw Ooievaar, de buurvrouw. Na een poosje lag er ineens een roze ei…. En wat denk je? Daar zat een baby in! Maandag 1 mei is het geboren, het is een……… MEISJE! Ze heet Kitty de Kraai en alles gaat goed met moeder en dochter. Nou maar goed groeien!!
Het Vlindertje.
P.S. We zijn ook met een geheim project bezig… onthult zich op 14 mei!

Overig nieuws

Avondvierdaagse

Een aantal kinderen en ouders van onze school loopt al een aantal jaren mee met de Apeldoornse Avondvierdaagse. We organiseren dit niet als school maar ouders schrijven zichzelf of een groepje in. Mocht je het leuk vinden mee te lopen, sluit gezellig aan!
We lopen 5 km en verzamelen rond 18.40 uur bij het Orderbos. Om 18.50 uur vertrekt de groep en we zijn rond 20.10 weer terug. De data dit jaar: 19 t/m 22 juni. Het inschrijven moet je zelf organiseren.
We wensen de wandelaars van de Mheen veel succes in juni!

Topschaaksters komen naar Girls Only Schaaktoernooi in Apeldoorn

Zaterdag 20 mei vindt het eerste Girls Only Schaaktoernooi in Apeldoorn plaats. Tussen 13.00 en 17.00 uur, kunnen meiden tot 18 jaar met elkaar de strijd aan op het schaakbord. Het toernooi wordt gehouden in wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280, in Apeldoorn. De openingszet wordt gespeeld door ChessQueen Anne Haast.  Er wordt geschaakt in twee verschillende leeftijdscategorieën. Meiden tot 12 jaar en meiden tussen de 13 en 18 jaar. 
Tussen de schaakwedstrijden door zijn er leuke extra activiteiten, zoals simultaanpartijen en partijanalyses met de ChessQueens, schaaksieraden maken of gewoon even lekker chillen met je schaakvriendinnen. De eerste wedstrijden starten om 13 uur, en om 17 uur zal de prijsuitreiking plaatsvinden. Deelname kost € 5,-. Aanmelden kan via onderstaande aanmeldknop. 

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055