Nieuwsbrief De Mheen

15 februari 2017

Team: ziekte en verandering

Afgelopen weken hebben wij ook te maken gehad met ziekte en inval. Ook nu was de invalpoule soms leeg, maar met inzet van vrije collega's is het redelijk goed opgevangen. Tegelijk meld ik dat Aranka Schutte (invalster in de Bovenbouw) een baan in Zwolle heeft aanvaard. Dichtbij haar huis en voor een heel jaar. Voor ons en zeker voor de kinderen heel jammer. Voor Aranka wel begrijpelijk. Hier is het een invalbaan en op 8 juli zit haar werk er dan gewoon op. De invaller van vorige week, Pascal, komt de baan van Aranka overnemen,. Hij werkt dan aan het begin van de week in de Bliksemboefjes en op donderdag en vrijdag in de Buitenbeentjes. Aranka bedankt voor al het werk en ook voor de  gezelligheid in ons team. Pascal welkom op De Mheen.

Tevredenheidspeiling

In november hebben ouders, kinderen en teamleden een vragenlijst kunnen invullen. Die lijsten zijn nu verwerkt en op school hebben we de uitkomsten. Als team gaan we nu kijken welke leerpunten wij uit deze samenvattingen kunnen halen. Ook zal er met de MR gesproken worden over de uitkomsten. Met jullie, onze ouders,  is het lastig om over deze peiling te communiceren. In grote lijn merken we dat veel ouders zeer tevreden zijn. Toch lezen we ook enkele opmerkingen die ons verbazen. Waarom meld je dit pas bij een enquête? Waarom kom je niet eerder naar de juf, naar de IB-er of naar de directeur. Ook lezen we dingen die, helaas, niet kloppen. Het is anoniem en wij kunnen niet weten van wie het komt. Daarom nogmaals de oproep: zit je ergens mee kom dan naar school. Maak een afspraak. Blijf er in elk geval niet mee rondlopen. De komende Mheeninkjes ga ik enkele opmerkingen eruit halen en dan melden hoe we dit wel of niet doen of gaan veranderen.

 

Even een berichtje van Ria ten Tije

Het is alweer een tijdje geleden dat ik een berichtje heb gedaan over hoe het nu gaat. Ik ben inmiddels gestart met een nieuwe behandeling in Amsterdam in het Antonie van Leeuwenhoek ziekenhuis. Daar ben ik al eerder geweest voor een andere behandeling. Ik moet eerlijk zeggen dat ik steeds wel ziek ben de eerste dagen na de behandeling, dus dat is wel jammer. Ik ben afgelopen donderdag met de 2e kuur begonnen die steeds 4 weken duurt en ga iedere week voor behandeling. Het valt even niet mee, waardoor ik niet echt veel kracht heb om even langs te komen en weer even te genieten alle lieve gezichtjes op school. Die mis ik natuurlijk wel. Bij de derde kuur hoeft ik wat minder naar het ziekenhuis en hoop dan dat ik bij de behandeling een beetje minder last heb van misselijkheid en elastieken benen :) Zo gauw ik me wat sterker voel, kom ik weer even kijken hoe het met iedereen gaat. Voor nu, hele lieve groetjes voor jullie allemaal.
Ria

Vlindernieuws

Voorleesdag

Woensdag 1 februari  was voor ons de  Nationale Voorleesdag. In elke vlindergroep kwamen de derde jaars  bij ons om voor te lezen. Wat konden ze dat goed en wat waren wij trots op de "oude" grote lummels!

Thema

Vorige week zijn we gestart met het thema............,..............................;?? Wat zal het worden dit keer? Anders dan anders. Dit keer mochten de vlinders zelf kiezen. Hoe hebben ze dit gedaan? Veel kinderen met veel wensen. De groep werd in vijf groepjes verdeeld. Ze kregen een groot vel papier, waar iedereen in een vakje iets kon tekenen, waarover  ze graag willen werken en spelen. In het midden stond hun gezamenlijke favoriete keus. Uiteindelijk werden de papieren in de kring gelegd en mochten ze een blokje leggen op het leukste thema. Wat zal het worden? Er werden zelfs grafieken gemaakt. En wat is het geworden???? Bij de Citroenvlinders: Het weer. ( genoeg te vinden met dit winterweer) Bij de Vuurvlinders: Sport ( welke sporten zijn er allemaal?). Donderdag 23 februari gaan de Vuurvlinders naar de Boemerang. Daar krijgen ze een judo les van judoleraar Sven. Bij de Koolwitjes: Dieren ( er is gekozen voor Dino's) …

Meer lezen.

Warme truiendag

Afgelopen vrijdag was het "warme truiendag". De verwarming stond natuurlijk op 1, lekker koud. Het viel wel mee hoor. De viering was weer een groot succes, Mheen's got Talent. Wat hebben we allemaal genoten. Super leuk. En wat hebben de kleuters laten zien? De Koolwitjes hadden een dansje met Ilhaan  (stagiaire) geoefend en 2 Koolwitjes zongen het liedje van K3, wat erbij hoorde.  Dit ging erg goed. De Citroenvlinders lieten verschillende circusacts zien, onder begeleiding van 2 moeders. Dat was prachtig om te zien. De Vuurvlinders lieten hun kunsten zien op de grote dikke mat. Dat iedereen dat weer zo goed durfde. De vlinders kregen na het optreden een super groot applaus.

Winter

Ouders denken jullie er nog aan om de kinderen lekkere dassen, mutsen en handschoenen mee te geven?? Veel kinderen hebben geen handschoenen mee. Dat is met dit weer niet lekker buitenspelen.

Nieuwe kinderen

In elke groep zijn er de laatste weken nieuwe kinderen bijgekomen. Sommige nog op visite, enkele zijn al 4 jaar en 2 kinderen zijn al 5. We wensen ze veel plezier bij ons op school. Wij vinden het altijd zo mooi om te zien hoe onze vlinders met de nieuwe kinderen omgaan. Daar kunnen wij echt van genieten.

Dierengeluiden

Ridders en Kastelen

De Middenbouw heeft vorige week het thema “Ridders en Kastelen” afgerond. We hebben geleerd dat kastelen eerst van hout waren en dat er later steeds meer aan is toegevoegd zodat de hele omgeving er in tijden van oorlog kon schuilen. We ontdekten ook dat jongens die ridder wilden (en konden) worden op de leeftijd van onze leerlingen al bij een ridder gingen wonen en werken. Vanaf 14 jaar konden ze schildknaap worden en moesten dan de ridder in zijn harnas helpen, voor het paard zorgen en (natuurlijk) het schild dragen. Tijdens het circuit maakten we schilden, schreven we een liefdesbrief met kroontjespen en dansten zoals ze dat in die tijd deden. Onze zelfgemaakte schilden zijn gelukkig een stuk lichter dan de echte. De Muizen hebben ook nog een andere middeleeuwse dans geleerd en konden zelfs de partnerwissel die erin zat goed uitvoeren. Knap hoor!  

Weekthema's

In alle groepen mogen de vijfdejaars een weekthema presenteren. We hebben al heel wat juweeltjes voorbij zien komen. Bij de Konijnen is het thema honden bijna afgerond en start het volgende weekthema, bij de Muizen hebben ze een heleboel geleerd over mountainbiken en de Egels mochten vandaag op bezoek bij een jeu de Boules-vereniging voor hun weekthema.  

The Mheen's got talent

Afgelopen vrijdag was het warme truien-dag en konden we genieten van een prachtige viering “The Mheen’s got talent”. We hielden voorrondes in de groepen, want per groep mocht er maar 1 act op het podium. Tijdens de voorrondes werd er o.a. gedanst, gezongen, acrobatiek gedaan en muziek gemaakt. Wat een talent in onze groepen! Uiteindelijk zagen we een filmpje van de stoere stuntstep en bmx-act van 3 Muizen, 2 stukjes op de blokfluit van 1 Egel en een hele liefdevolle dans op Heartbeat van 2 Konijnen op het podium tijdens de viering. We hebben ook erg genoten van de andere acts op het podium.  

Nieuw project

Na de voorjaarsvakantie starten we met een schoolbreed project binnen het onderwerp “omgeving en landschap”. Als thema hebben we “De vakantiebeurs” gekozen en gaan op reis naar……… Dat horen jullie later! 

BovenBouwBezigheden

Schoolvolleybal

Afgelopen zaterdag heeft een aantal kinderen onze school vertegenwoordigd tijdens het schoolvolleybaltoernooi. Wat hebben ze onwijs hun best gedaan. Er werd zelfs een mooie beker door één van de drie teams meegenomen. Goed gedaan allemaal!

Verkeersexamens

Groep 7 is inmiddels al een tijdje bezig met verkeerslessen. Op donderdag 6 april hebben ze een theorie-examen en op dinsdag 11 april gaan ze hun praktijkexamen doen. Na de vakantie volgt er meer informatie over o.a. de te fietsen route zodat jullie samen met jullie zoon of dochter alvast kunnen oefenen. Het is fijn als er 11 april een aantal ouders mee willen fietsen naar en van het examen. Graag even een berichtje als je mee kunt en mee wilt.

8ste jaars

Met groep 8 zijn we begonnen met wat voorbereidingen voor de Cito eindtoets. In Cito oefenboekjes gaan we aan het werk zodat ze een beetje wennen aan de vraagstellingen. Daarnaast moet er in deze weken voor de vakantie een keuze voor het VO gemaakt worden. Denken jullie allemaal aan het op tijd inleveren van het inschrijfformulier (met kopie van paspoort/IDkaart) en het onderwijskundig rapport met akkoordverklaring? Op donderdag 23 februari krijgen de 8ste jaars hun laatste Mheenrapport mee.

Verslagen

In alle groepen wordt er ook druk aan het verslag gewerkt. Eerst in een groepje, vervolgens in een duo en inmiddels iedereen aan zijn eigen stuk. Er ontstaan veel mooie leermomenten als we bezig zijn! De woensdag na de vakantie moeten de kinderen het resultaat inleveren. Het proces is al mooi, we zijn benieuwd naar de resultaten.

Kamp

Ook de juffen zitten niet stil. We zijn de afgelopen tijd druk bezig geweest om een (nieuwe) kamplocatie te vinden voor het bovenbouwkamp in het nieuwe schooljaar. We hebben de nodige plekjes bezocht, het valt niet mee aan onze eisen te voldoen als locatie. Maar het lijkt erop dat we een mooie plek hebben gevonden voor het Landenkamp voor het schooljaar 17-18. Zodra het definitief is horen jullie uiteraard meer van ons. Nog even als reminder, op 24 februari zijn de kinderen vrij omdat wij dan een studiedag hebben!

Nieuws van het sportfront

Sportdag

Op vrijdag 19 mei‪ staat onze Sportdag gepland. Deze dag kunnen we jullie sportiviteit, enthousiasme en hulp weer goed gebruiken. Binnenkort volgt er een brief met meer informatie. Houden jullie deze dag alvast vrij in jullie agenda?

18 maart: Scholierencross

Binnenkort is het weer zover! Op zaterdag 18 maart vindt de jaarlijkse scholierencross plaats in het Orderbos. De middag start om 12.45 uur. Kinderen vanaf groep 3 kunnen hieraan meedoen. De jongens en meisjes rennen om en om per groep de afstanden: groep 3 en 4 rennen 800 meter, groep 5 en 6 rennen 1000 meter en groep 7 en 8 rennen 1200 meter.  Op de atletiekbaan worden ook allerlei activiteiten aangeboden.  We hopen ook dit jaar weer op een grote opkomst.  De kinderen kunnen zich opgeven bij de stamgroepsleider. Aanmelden kan t/m maandag 20 februari.

Schoolvoetbal groep 7 en 8

Ook dit jaar wordt het jaarlijkse schoolvoetbaltoernooi voor groep 7 en 8 georganiseerd. Het toernooi zal gehouden worden bij CSV Apeldoorn en Victoria boys. Wil je mee doen? Dan kun je je opgeven bij de stamgroepsleider t/m maandag 20 februari. De data wanneer er gespeeld zal worden: de voorrondes: 29 maart & 5 april. Kwartfinales: 12 april. Halve finale en de finale: 19 april.

Sport van de maand

Ook deze maand worden er weer een aantal leuke sporten, o.a. capoeira, hiphop en turnen, aangeboden. Inschrijven kan nog tot vrijdag 17 februari, dus wees er snel bij!  Op de website: http://sportstimulering.accres.nl vinden jullie alle benodigde informatie en kun je je inschrijven onder het kopje "sport van de maand". Veel sportplezier!

Voorjaarsvakantie-instuif

Yes vakantie! Kom je ook gezellig sporten? Er worden veel verschillende sport- en spelmogelijkheden aangeboden. Op de website: http://sportstimulering.accres.nl kun je meer informatie vinden over het aanbod. De kosten zijn € 2,50 per kind per dagdeel. Sportieve groeten, de sportcommissie Kim en Anita.

Kinderopvang

BSO Nieuws

Hallo Allemaal De BSO is flink bezig geweest met het Thema “Winter”.  Naast papieren sneeuwpoppen maken, ook lekker met de sneeuw gespeeld de afgelopen periode. Komende periode gaan wij flink bezig met taarten bakken. Het Kindercentrum.nl heeft een wedstrijd uitgeschreven "Wie bakt de lekkerste taart van alle BSO’s.  Op donderdag 16 maart komt een Jury tussen 16.00 en 17.00 uur de taarten keuren hier op BSO de Mheen. Ter informatie aan alle ouders en verzorgers, wij zijn op 24 februari, margedag/studiedag, de gehele dag geopend, mits er voldoende aanmeldingen zijn. In de voorjaarsvakantie (27 februari  tot 3 maart) zijn wij op maandag, dinsdag en donderdag geopend op de BSO de Mheen. De woensdag en vrijdag kunnen de kinderen naar de BSO in Alterno. Ook ouders zonder contract met het Kindercentrum.nl kunnen hiervan gebruik maken. Oproep: Wij zijn voor de BSO nog op zoek naar ouders voor onze oudercommissie. Groetjes Team BSO de Mheen.

 

Overig nieuws

U ontvangt deze nieuwsbrief omdat u een relatie van ons bent of omdat u zich heeft aangemeld voor de nieuwsbrief.

De Mheen is onderdeel van Leerplein055